Bizarre tijden hé? Ik vind het ook.

De coronacrisis is al zo danig ingenesteld in ons dagdagelijkse leven, we passen ons aan als kameleons. Uiteraard moet ik blijven werken, de sociale sector staat niet stil. Aangezien we volcontinu open blijven voor jongeren die niet naar huis mogen zijn er heel wat wijzigingen gemaakt in onze uurroosters. Samen met mijn bazin heb ik al serieus gezweet om dit rond te krijgen, fingers crossed dat er niemand ziek wordt. Ik spreek me nooit politiek uit op deze blog maar ik hoop dat er niet meer zal moeten gestaakt worden door de zorg. De eerste politieker die in de komende periode afkomt met “besparingen in de welzijnssector” die wordt door elke verpleger, dokter, opvoeder of gelijke welke welzijnsmedewerker finaal gelyncht. Ik hoef geen applaus, ik hoef geen medailles, ik wil gewoon dat ze beseffen wat ze doen als ze onze middelen inperken. Als je voor mensen moet zorgen heb je middelen nodig, dat is deze periode meer dan duidelijk. Punt.

Dat klinkt wat bitter, maar dat ben ik niet. Integendeel, ik probeer zoveel mogelijk positief te blijven. Ook mijn nieuwe minimalistische levensstijl kan me (en misschien ook jou?) helpen om de dingen in een juist perspectief te blijven zien. Volgende puntjes spelen dan ook constant in mijn hoofd:

 • Gebruik op wat je hebt. In volle coronacrisis wil je toch niet -met het schaamrood op je wangen- voeding gaan weggooien die over datum is?
 • Hamsteren is onnodig! Don’t be a Philippe zou Laura van @nietnulaura schrijven. Zo’n cartoons zijn keihard nodig in deze periode:
bron: overgenomen met toestemming van de Instagrampagina van Laura
 • Denk na over je consumptiegedrag. Nu is het meer dan ooit de tijd om stil te staan bij wat je dagelijks consumeert en aankoopt. Ik stel mezelf nóg meer de vraag “Heb ik dat echt nodig?!”

En ik zou mezelf niet zijn moest ik niet hameren op het behoud van structuur en duidelijkheid.

 • Ritme is key! Ook voor de kinderen blijft het tijdens de week gestructureerd. Dat betekent: niet wentelen in onze pyjama in de zetel maar na het ontbijt ons meteen wassen en aankleden. Tijdens het weekend ga ik hier minder strikt mee omgaan, net zoals anders. Er wordt dagelijks les gegeven aan Linus en Ilja doet terwijl zijn huistaken en gaat op scoodleplay. Hij volgt nu ook typlessen online.
 • Ik moet mezelf regelmatig bijsturen om niet de hele tijd te gaan scrollen, onder andere op nieuwssites. Ik ben ook iets meer geneigd om op Instagram te turen terwijl ik dat sinds nieuwjaar serieus had teruggeschroefd. “Stop met scrollen en kijk op!” is iets wat ik dus voor mezelf regelmatig herhaal. Gelukkig maar, anders had ik misschien deze zonsondergang gemist:
 • Check of je vrienden OK zijn. Een simpel berichtje is al veel. Eens skypen of chatten via Whatsapp. Het is misschien tegenstrijdig aan het vorige puntje en mijn schermtijd is er door verhoogd, maar het is het enige van sociaal contact dat we momenteel kunnen en mogen onderhouden. Ik probeer dagelijks iemand anders aan te spreken.

Nog tips? Deel ze gerust in de comments!

14 reacties

 1. Dat denk na over je consumptiegedrag kun je overal op toepassen. Hoeveel nieuws en blogs of posts of boeken wil je lezen. Herlees eens een boek, wat oude blogs, kijk eens wat nauwkeuriger naar de foto’s op Social Media of dat kaartje in de brievenbus. Ik noem dat ‘proef het leven’ ipv hap slik en weer door klikken, volgende boek of artikel of weet ik veel.

 2. Ik ben plotseling ook heel spaarzaam met eten e.d. En proper dat ik nu ben, ik was mijn handen veel meer dan vroeger en ik heb plots zin om dingen te poetsen :-).

 3. Jij zit in hetzelfde schuitje als onze dochter… in de zorg én kleine kinderen. Ik vind het zo moeilijk dat ik niet kan helpen.
  Je blog is een toonbeeld van hoe het moet zijn! (Breek me de bek niet open over dat hamsteren 👿)

 4. Ik stel me elke dag als doel een positief bericht te delen (deed dat al een tijdje voor mezelf maar nu nog bewuster ook voor anderen), zowel op mij IG als op een gesloten FB-groep voor collega’s en ik probeer elke dag bewust een bericht naar iemand te sturen of te bellen om te horen hoe het ermee gaat. Verder vooral hard doorwerken, niet in de zorg (respect voor wat er daar allemaal gepresteerd wordt) maar als communicatieverantwoordelijke ook best drukke tijden 😉

 5. Ik heb geen skype, kreeg een uitnodiging van een vriendin en heb die afgewezen 🙂 Messenger en Whatsapp moeten volstaan. Soms heb ik het gevoel dat ik momenteel écht teveel aan het tetteren ben via allerlei kanalen, het moet niet nog meer worden. Dat moet ik dan weer bewaken 🙂

  Mijn man werkt bij een pakjesdienst: ze worden er bedolven momenteel onder de pakjes. Nog erger dan tijdens de eindejaarsperiode. Dus het lijkt erop dat veel mensen er nog meer dan anders op los kopen via het internet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s