Wordt het een scheidingsgolf of een babyboom na de Corona-crisis? Ik vrees een beetje voor het eerste. Nooit eerder was het zo duidelijk hoe belangrijk een goeie relatie is tussen partners. Wie drie weken op elkaars’ lip moet zitten zonder overeen te komen, het moeten keiharde tijden zijn! Ik ben dankbaar dat ik een goeie relatie heb, dat ik mijn zorgen kan delen met mijn partner in quarantaine-crime. Maar het lijstje is langer dan dit:

Negen zaken waar ik dankbaar voor ben nu:

 • Dat mijn kinderen enigszins een partnerschap gevonden hebben in plaats van elkaar constant af te katten zoals ze vroeger zoveel deden. Ok, er zijn wel nog ruzietjes maar in vergelijking met vroeger zijn die peanuts.
 • Gestolen lees-uurtjes in de ochtend bij zonsopgang.
 • De zon zelf. Als ik me bedenk hoe mistroostig de regenachtige krokusvakantie was, zo blij ben ik nu met een simpel streepje zon.
 • Dagelijkse wandelingen met mijn kroost. Gisteren stapten we 7,6 km, achteraf was de kleuter nog altijd in vuur en vlam! Die kleine geraakt nooit uitgeput!
 • Tijd voor mijn kinderen. Ik hoef niet van thuis uit te werken waardoor de tijd die ik met hen spendeer wel kwalitatief is. Uiteraard moet ik dan wel het huis uit om te werken, dat voelt altijd een beetje als “het veilige nest verlaten”.
 • De fantasie van mijn kleuter die alle kanten uitvliegt. Creatief met stoelen terwijl de Roomba rondrijdt.
 • Beseffen dat er activiteiten zijn die je als vanzelf deed en die zo waardevol zijn: een koffie bij meme, een bibliotheekbezoek, wandelen in een provinciedomein. Tegelijk weet ik dat de euforie hier rond zal vervagen eens het normale ritme zal terugkeren. Die eerste weken zal alles weer als lentefris voelen, zouden we dit gevoel kunnen vasthouden?
 • Virusvrij zijn.
 • Waar ik vroeger regelmatig tot zwaar aan mijn moederschap durfde te twijfelen ben ik nu milder voor mezelf. Kinderen les geven, een gezonde maaltijd op tafel zwieren, hen stil houden als hun papa nachtdienst heeft gehad. Daarnaast zelf nog gaan werken en zorgen dat de frigo gevuld blijft. Het lukt en ik doe het goed. (WE doen het goed).

En oe ist met jullie?

18 reacties

 1. Ik vind het heel moeilijk om kleine gelukjes te vinden. Op dit moment ben ik én mama én werknemer én echtgenote én therapeut én kleuterjuf al heb ik die twee laatste rollen al laten vervangen door onze televisie. En dan ben ik nog mijn poetsvrouw vergeten. Straks rollen we hier in het stof. Rollen want er wordt veel gegeten (emo-eter eerste klas). Ik probeer wel te gaan wandelen, maar wanneer mensen je niet eens durven te passeren, staat het huilen mij eerlijk gezegd heel dichtbij…

   1. En 7u thuis werken èn een peuter bezighouden en tegelijkertijd ook koken, je geen zorgen proberen te maken, je boodschappen zoeken ergens…. ik zou zelf poetsen ook als laatste op mijn lijstje zetten.

 2. Wat een prachtig lijstje. Ik merk dat ik slechter slaap en minder eet. Ik ben dingetjes op een rijtje aan het zetten en meer aan het bloggen. Ik had al een tijdje geen doelen doordat ik geen baan buitenshuis heb en en hardloopblessure. Ik leef meer van dag tot dag en doe meer aan ‘carpe diem’. Ik ben nog opener geworden tegen mijn gezin met 4 mannen waarvan er 2 op kamers wonen. Relaties met vrienden worden meer aangehaald omdat die nu meer tijd hebben. Verder maak ik veel werk van contact met ouderen in de familie maar ook in verpleeghuizen dmv kaartjes en telefonisch.

 3. Temptation Island in het kwadraat nu bij veel koppels 🙂
  Ik ben ook wel heel blij dat de zon vaak te zien is. Heb ook al gedacht dat als we quarantaine hadden gehad in februari met al die gietende regen, dat het een pak erger had aangevoeld.

 4. Ik heb geen enkele moeite om me aan te passen aan dit leven in afzondering. Alleen jammer dat we de kleinkindjes niet irl kunnen zien. Onze gehandicapte zoon zit ongewild in quarantaine in zijn leefgroep waardoor we voor het eerst in 25 jaar een zorgvrij weekend hebben want alleen onze jongste woont nog thuis en die houdt zich wel bezig.

 5. Wij zijn nog virusvrij, en dat is het belangrijkste. Als introverten valt binnen blijven nog wel mee, maar we zijn blij dat we nog kunnen gaan wandelen elke dag.
  Maar net zoals Kelly hierboven is het zoeken naar een evenwicht tussen alle rollen. Wij zijn allebei nog (thuis) aan het werk, en de kleuter loopt er ook rond. Oplaadtijd (alleen) is er weinig of niet meer bij, en dat zorgt voor weinig of geen mentale rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s