Ondertussen zijn we halfweg quarantaineweek 2. De dagen lijken zo hard op elkaar dat ik soms op het werk aan bewoners moet vragen welke dag we nu juist zijn. Tijdens het normale ritme is de eerste vraag die in mijn hoofd popt ’s morgens “Moet ik vandaag werken?” nu kan ik er soms de eerste vijf minuten gewoonweg niet op antwoorden. Soms wel, soms niet, soms word ik simpelweg wakker op het werk, zoals deze gisterenochtend na mijn inslaapdienst.

Enkele random snapshots van de voorbije week, ik zou in mijn gsm moeten snuisteren om na te gaan wat wanneer werd getrokken, maar in feite maakt dat toch geen moer uit:

Eentje van op het werk tijdens mijn inslaapdienst. ’s Morgens vroeg wat frisse ochtendlucht binnentrekken via de voordeur en de vogels horen kwetteren op de vestingen.

Linus krijgt van mij dagelijks les. Deze keer ging het over de gereedschapskoffer. Voor ik het wist waren beide jongens (Ilja kwam ook curieuzeneuzen) anderhalf uur zoet met het uitzoeken van al het alaam dat zich daarin bevindt. In de namiddag schroefden ze dan vijzen in een oud Ikea-tafeltje. Kortom: handig om hen even bezig te houden. Dat we achteraf een deurklink moesten terug inschroeven namen we er maar bij.

We gaan zoveel mogelijk wandelen. Meestal tussen de 5 en de 7 km. Ik ben in twee weken al evenveel kilo vermagerd. Reden te meer om een extra chipke te eten ’s avonds….

Terwijl we dan toch wandelden hebben we gisteren nog eens van PMD-raapken gedaan. Hou uw afval in uw kot!
Je denkt toch niet dat dat hier heel den dag van educatief gedoe is zeker? We kochten voor elke zoon een eigen koptelefoon zodat wij ook onze momentjes van stilte kunnen vinden. Of een middagdutje na de nachtdiensten. Ook handig.
Mijn oudste zoon kan koffie maken. Ons Ma krijgt nu waarschijnlijk een semi-hartaanval als ze deze foto ziet, maar hij doet het heel voorzichtig Ma, no worries!
De echtgenoot is vandaag jarig. Ik moest wat roeien met de riemen die ik had om het huis wat feestelijk aan te kleden.
Ilja hielp me gisteren met het bakken van de cheesecake (recept van Renilde) en deze ochtend deden we van cake op bed.
https://shoutyourheartout.files.wordpress.com/2020/03/vid-20200326-wa0000.mp4

Als je op het linkje hierboven klikt kun je zien hoe ik goed kan commanderen bij het maken van het party-middagmaal voor straks.

En ik zette mijn minimalistische gedachtegoed even opzij en bestelde toch een cadeautje bij een lokale handelaar.

Aangezien we vandaag alletwee nog moeten werken (ik deze namiddag, hij de komende nacht) is het een mini-verjaardags-feestje vandaag. We maken het ruimschoots goed als we ooit terug buiten mogen. Happy birthday sweetie!!

10 reacties

  1. Ik herken het mooie plekje op foto 3! En ‘alaam’, heerlijk woord, hé!
    Renilde is nogal een influencer zeg, hier heb ik ook al gescoord met die taart.
    Geniet van vandaag, elkaar en deze dag!
    ps: ik heb nog aan je moeten denken en het minimaliseren toen ik in een colère iets kapot gemaakt heb. Tja, minimaliseren in verschillende vormen zeker? 😉

  2. Gek, je verjaardag in quarantaine vieren, dat zijn we echt niet gewoon! Mooi hoe je er toch het beste van maakt. Een dikke proficiat met je jarige!! 🎂🎂

  3. Emil en ik hebben de voorbije weken ook heel veel gewandeld, zalig hé met die lentezon! Ik moet ook wel opletten dat ik niet vermager daarvan… Ik snap eigenlijk niet waar al die heisa over ‘coronakilo’s’ vandaag komt want hier is dat dus niet het geval. Je hebt toch net meer tijd om te bewegen? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s