Het is bij mij niet helemaal duidelijk van welke muziek ik nu echt hou. Ik ben zo’n persoon die meestal heel irritant en onduidelijk antwoordt: “een beetje vanalles”. Met techno en jazz kun je mij echter geen plezier doen. Hoewel Elbow mijn all time favourite band is gaat mijn Spotify search heel ruim. Van hardrock, punk, metal tot klassieke muziek. Ik luister nog bitter weinig naar de radio maar toch pik ik tijdens het autorijden wel popnummers op waar ik wel eens doorblader als ik thuiskom. Zeven nummers waar je mij luid op kan horen meebrullen:

YOu Need To Calm Down – Taylor Swift

Behalve dat ze één van de best verdienende artiesten is in The States wist ik bitter weinig over Taylor Swift. Ik dacht zelfs dat ik niets van haar muziek kende tot ik op Netflix een tijdje geleden naar “Miss Americana” keek. Toch moet ik toegeven dat een aantal van haar nummers serieuze oorwurmen zijn. “You need to calm down” vind ik zelfs een krachtig nummer met een vette beginbeat. En dan het oh-oh-oh-gedeelte vraagt gewoon om mee gekweeld te worden.

Lost in yesterday – Tame Empala

De Jezus-look-a-like (althans mijn kinderen) had me na één luistersessie helemaal ingepakt met dit nummer. Vooral de losse bas in het begin is zo catchy dat ik er instant happy van word. Het heeft ook een heel hoog beachbargehalte. (Iets wat in corona-tijden ineens heel aanlokkelijk lijkt, terwijl ik anders waarschijnlijk niet naar zo’n etablissement zou gaan….)

Don’t start now – Dua Lipa

Dua Lipa heeft al een serieus aantal hits op haar palmares. “One Kiss”, “Physical” en “New Rules” zijn er een paar die je zeker zal kennen. Maar “Don’t start now” vind ik haar beste nummer. Haar zuivere stem met de rauwe ondertoon vind ik heel aangenaam! Aren’t you the guy who tried to hurt me with the word “goodbye”

Blinding lights – The Weeknd

Het valt me op dat ook dit weer een nummer is met een vette startbeat. (Of zijn alle popnummers zo? Met de scrollgeneratie zijn de eerste vijf seconden ook wel cruciaal als je de aandacht van iemand wil houden). Ook het nineties-synthesizer-tunetje is best catchy!

So am I – Ava Max

Ava Max zal met dit nummer veel tienermeisjes aanspreken denk ik. Ik vind dat ze best een goeie stem heeft. De muziek is iets minder doordacht maar het hele nummer spreekt wel aan You don’t have to fit into the format.

Justin Bieber en Ed Sheeran I don’t care

Ed Sheeran in combinatie met Justin Bieber, ik zou ze niet meteen samenzetten als ik denk aan “Galway girl” en “Perfect” maar kijk, de twee goudhaantjes samen zorgen voor best wat vuurwerk. Over Ed Sheeran heb ik wel eens horen zeggen dat hij heel verlegen is en ergens op één of ander gigantisch domein woont in The Middle Of Nowhere zodat hij niet gestoord kan worden door de tabloids. Of het waar is of niet, geen idee. Met dit nummer zal hij zijn graspleintje wel betaald hebben.

Telephone – Lady Gaga en Beyoncé

Een nummer uit 2010. Ik vermoed dat ze nu niet meer “stop calling” zouden zingen maar “stop texting”.

Als je het niet erg vindt, dan ga ik nu lekker verder naar brainless entertainment luisteren.

8 reacties

  1. Mijn 7 oorwurmen situeren zich in de grunge, punk en new wave, doch mijn muzieksmaak is breed. Uit jouw lijstje pik ik met veel graagte Dua Lipa, Tame Impala (en niet Empala!) en The Weeknd. Zeer te pruimen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s