Gebudgetteerd:

Het potje “boodschappen” was de voorbije maand iets in het rood gegaan. De eerste van de maand maak ik altijd mijn budget op voor de komende maand. De corona liet zich in andere potjes wel op een positieve manier voelen in mijn budget, geen schoolkosten, geen dining out, weinig benzinekosten, weinig opvangkosten. Dus ik kon netjes schuiven. De kostprijs voor onze mentale gezondheid daarentegen? Ynab en ik zijn sinds 2020 weer ultragoeie vrienden. Het is door dit programma dat ik perfect kon inschatten dat we het tijdelijk met minder inkomsten gingen rond krijgen. (Toen ik op 1 mei naar Den Aldi wou vertrekken besefte ik dat deze dag gelijk elke dag een feestdag was. Of was deze feestdag er één zoals elke andere dag?)

YNAB

Ge-oogrold:

Het valt op dat mijn kinderen minder sociale interacties hebben. De verhalen die ze me komen vertellen zijn er veelal over de filmpjes die ze zien op YouTube of Netflix. “En weet je mama, die roze Minions zijn de gevaarlijkste!” Elke dag krijg ik een relaas van een volledige aflevering van Zig en Sharko of Huizenherrie. Ilja volgt ook het Karrewiet nieuws, ik kijk meestal mee als ik thuis ben. Dat is de enige nieuwsuitzending die ik volg. Voor de rest probeer ik op regelmatige basis informatie op websites te raadplegen maar ik ga niet dwangmatig gaan refreshen.

Geboeft

Om te compenseren dat we zoveel wandelen (en zoveel alleen zijn met de kinderen) komen er wel al eens extra taartjes in huis. Ik herken direct een loophole! Maar niet gevreesd: de afwezigen krijgen er ook altijd ééntje.

Geschreven:

Misschien al gemerkt dat ik als een razende zottin aan het bloggen ben geslagen. The crazy blogster! Corona-motivatie? Meer tijd om mijn eigen gedachten rond te maken? Nochtans niet evident met al die Minions-fimpjes die hier in geuren en kleuren worden verteld. Zelfs deze blogpost, ik maak standaard 7 Ge’s maar ik had er met gemak nog een stuk of 5 kunnen bij zetten. Ik kan er nog altijd mijn vinger niet opleggen waarom ik zo’n schrijfdrang heb maar het doet mij deugd en als er mensen zijn die het fijn vinden om mee te lezen, dan is dat meegenomen.

Gewandeld:

Die zit er altijd in hé. Zal ik après-corona nog wel zoveel van wandelen houden? Gelukkig mogen wij als gezin met een kind dat jonger of gelijk aan 5 wel de wagen nemen, zo konden we wel eens het geweldige Stiltepad opnieuw doen.

Vanaf deze week mogen anderen gelukkig ook eens de wagen nemen om te wandelen want ik ken ondertussen elk putje en bultje van elke invalsweg naar mijn huis. #kleinbeetjekotsbeu

Gebarsten:

Het beschermingsglaasje op mijn smartphone is nog maar eens gesneuveld. Voor de derde keer ofzo. Wat kan ik zeggen: klungel eerste klasse. Gelukkig geen barst in het scherm zelf. Of in mijn ziel.

Geïnformeerd:

Mijn oudste zoon wil een TikTok-account. Ik informeerde wat rond bij vrienden waarvan ik wist dat hun kinderen er (misschien) één hebben. Ik ken de app ook wel via mijn werk. De beste manier om het te leren kennen is het zelf installeren denk ik. Don’t worry, ik ga jullie niet bestoken met mijn dansmoves, maar nu ben ik wel iets beter geïnformeerd. Veel sites geven aan dat deze app ook door jongere kinderen wordt gebruikt, (officieel pas vanaf 13 jaar). Ik had altijd gedacht dat mijn kind pas binnen enkele jaren stappen in de wereld van de sociale media ging zetten, maar ik denk dat ik echt mijn kop uit het zand moet halen. Met heel concrete afspraken en volledige transparantie wil ik het wel eens proberen.

Nog ouders met dit dilemma in de zaal?

12 reacties

 1. Die YNAB zorgt voor hoop in bange dagen, hé. Voorlopig bij ons in positieve zin wel want er wordt veel meer gespaard. Hopelijk blijft dit ook zo.

  Ik schrijf ook meer: wellicht is dit een vorm van omgaan met heel dat gedoe, right?

  Ben ik nu de enige die die dansmoves wel eens wil zien? Ik zie overal TikTok passeren en dat is dus de enige app die hier nog niet op de smartphone terecht kwam, vooral omdat er allerlei dingen over geschreven werden (spywaregewijs dan).

 2. Ynab houdt mij momenteel rustig nu mijn man aan het tuinieren is geslagen en ineens beslist heeft dat hij zijn bonus daartegenaan mag smijten. Intussen is het meer dan de bonus, maar ik heb het ongeveer onder controle. Adem in, adem uit.
  En ik doe alsof ik over het bestaan van TikTok niet afweet. En vraag netjes toestemming aan mijn kinderen als ik een foto online wil zetten. De oudste is er niet zo happig op, dus dat geeft hoop. Ja toch?

 3. Gek genoeg neemt mijn schrijfdrang af in deze virustijden. Coronamotivatie heb ik duidelijk niet.
  Wel blij dat jij weer meer in je pen kruipt. Of in je toetsenbord, tenminste.
  Even fijn dat je regelmatig je camera hanteert, trouwens.

 4. Mijn schrijfdrang is juist inmiddels iets afgenomen. Wel lees ik nu zelf meer blogs…😁
  Moeilijk hoor, om de normen te bepalen voor de volgende generatie… Tijden veranderen zo snel, hoe weet je nog wat ‘norm-aal’ is…?!?

 5. Alhoewel ik erg ICT-minded ben, worden hier geen sociale media accounts gemaakt onder de dertien. Er is een reden waarom die leeftijdsgrens is gesteld… Kinderen die jonger zijn kunnen moeilijk inschatten wat de gevolgen zijn van sommige dingen die ze posten. Ik leer ze in de klas wel werken met een eigen google-account vanaf het vierde leerjaar. En nu erg blij dat ik daar zoveel aandacht aan heb besteed het voorbije schooljaar !

 6. Ik ben door corona ook meer beginnen schrijven. Eerst omdat ik ‘eindelijk terug tijd had’ (want geen tijdverlies met pendelen), maar toch ook om die rare periode op een manier te documenteren en kanaliseren. Oh ja, eten doen we hier ook nogal enthousiast dezer dagen 😉

 7. Het dilemma stelt zich hier nog niet, maar ik snap het wel. Zijn vriendjes zijn ‘daar’ en hij mist ze. Als heel deze coronatoestand niet bestond, was de vraag misschien pas veel later gesteld?

 8. mijn kinderen hebben hele conversaties over Teen Titans…ugh.

  en de beschermglaasjes , die verzamelen krassen en barsten gelijk zot. Niet te doen. Kunnen ze geen krasvrije beschermglaasjes maken die wat meer robuust zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s