Gepubliceerd

Ik schreef een kort stukje voor een lokaal “Corona-krantje”. Het is niet eens een krantje van mijn streek maar eerder iets van rond het Veurnse. Men zocht een vrouwelijke insteek rond de beleving van de corona-crisis en hoe we de toekomst inschatten. De tekst is al wat achterhaald omdat ik het ergens half april schreef.

Gepiept

Door mijn vingers als ik op de weegschaal ga staan. Deze toont niet veel goeds de laatste weken. Toch blijf ik me wel goed in mijn vel voelen, ik was ook wel wat kilo’s kwijt van de eerste stress rond de crisis maar we zitten met een overschotje nu. Ik wil het in de komende maanden wel rustig aan terug wegwerken maar ik blijf realistisch, met de zomer in zicht zal dit geen makkie worden.

Gejammerd

Want ai ai ai, ik zit weer met een rouwvliegjesplaag op mijn planten. Vooral de Monstera moet er weer aan geloven. Ik heb hem momenteel in quarantaine geplaatst zodat hij mijn andere plantjes niet zou besmetten maar ik ga een oplossing moeten zoeken en nog maar eens aan het verpotten slaan. De polkadot doet het wel nog altijd goed, maar hij heeft wat aarde tekort nadat de kinderen hem omver gooiden tijdens een spelletje.

Geklonken

Met vriendinnen. Maar niet met bubbels want dat woord kan ik niet meer horen. Net zoals “Het Nieuwe Normaal”. Ik wil er vanaf van al die nieuwe normalen, geef mij maar het gewone.

Gegniffeld

Met mijn jongste zoon toen we naar De Freggles keken. Hij leerde ze kennen via een dvd’tje dat ik ooit kocht in pre-netflix-tijd. Hij vindt ze fascinerend en in feite zijn ze dat ook. Die kerels hebben een storthoop waar ze om raad kunnen gaan vragen. Hoe cool is dat niet? Je twijfelt over iets: vraag het eens aan de mesthoop. Grappige anekdote, in het begin kon hij “De Freggels” niet onthouden en vroeg hij of we naar “De Rochels” konden kijken. Er kwam al meteen een nieuwe verhaallijn in mijn hoofd op. “De Rochels maken ruzie en worden uitgespuwd!”. Ik neem alvast een patent.

Gebinged

“Het Oord”. Ik kreeg hem als podcasttip doorgespeeld van een aantal mensen en ik moet zeggen dat ik serieus bezeten was. Ik dacht de hele tijd Johan Heldenberg te horen maar het bleek Guga Baul te zijn. Zeker een aanrader!

Geschreven

Weinig voor mijn doen. Het valt me op dat de inspiratie de laatste dagen moeilijker komt. Het stresstypen zoals enkele weken geleden is weggevallen. Ik ram niet meer op mijn toetsenbord zoals toen maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik ga blijven doorgaan, misschien tijdelijk aan een lager tempo. Gelukkig moet ik niets van mijn blog.

Nog nieuwe podcasttips?

6 reacties

  1. Mooi hè, zo’n polkadotbegonia. De officiële naam is overigens Begonia Maculata ‘Wightii’, maar in de volksmond wordt hij ook stippenplant, forelbegonia of kortweg polkadot genoemd.

    ‘Bubbel(s)’ en ‘Het nieuwe normaal’: ik braak er eveneens van, net zoals van de termen ‘corona’, ‘mondmasker’ en ‘quarantaine’.

  2. Op 29 juni drinken we er ook eentje op, maar inderdaad niét met bubbels want dat is ondertussen het cliché der clichés geworden… Laat ons maar gewoon doen en lekker bijpraten 🙂
    Haha De Rochels: zalig, ge moet dat gewoon doen!!
    Uw polkadot ziet er wel goed uit vind ik. De mijne staat vree dor, ik hoop dat hij het gaat overleven want ik vind hem hier zo mooi staan!

  3. Oh, de Freggles! Sep leerde die dit jaar kennen dankzij zijn juf die af en toe nostalgisch wordt en filmpjes uit onze tijd toont. Zoals het Liegebeest! Zalig toch! 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s