Oe ist in jullie kot? We moeten dat een beetje meer vragen aan elkaar hé nu, hoe het echt gaat? Hier is het…cava. Het loopt niet over, maar het is ook niet slecht. De stress zit iets minder hoog dan enkele weken geleden en dat voel ik wel fysiek. Toch kies ik er nog altijd voor om vroeg in bed te kruipen (soms knip ik om 21u30 al het lichtje uit). Het is blijkbaar nodig aangezien ik niet midden in de nacht wakker word en nog vier uur naar het plafond lig te turen.

De voorbije week was er één met variatie in werken en verlof opnemen. In oktober en nu ook in november werk(te) ik samen met mijn collega’s veel meer uren dan normaal. Een verlenging van het herfstverlof met 4 dagen is sowieso voor ons al een aanpassing van de uurroosters en zorgt er ook wel voor dat ons overuren-aantal nog meer de hoogte in schiet. Ik heb enorm veel geluk met de mogelijkheden die de gemeente hier aanbiedt qua kinderopvang, ik besef maar al te goed dat het geen evidentie is dat er extra noodopvang wordt ingeschakeld voor de werkende mensen maar ik maak er graag gebruik van.

Met Tiny en de kinderen (de mijne, niet de hare) trok ik naar het Multimovepad in Vleteren. In de Sint-Sixtusbossen werd een hindernissenparcours opgezet in twee lussen. De ene lus loopt door het kasteeldomein van De Lovie en de andere lus door een ander deel van het Sint-Sixtusbos.

Het pad is een echte aanrader maar…enkele zaken wil ik toch zeker meegeven: het is enorm modderig. Breng je laarzen of wandelschoenen zeker mee, ik moest zelfs achteraf jassen wassen. Op een gegeven moment kom je ook binnen in het domein van De Lovie. Dat is mijn werkgever dus het is een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking. Momenteel zijn er strenge richtlijnen omwille van Corona-uitbraken. Het is over het volledige domein verplicht om een mondmasker te dragen (ja, ook in open lucht). Als derde puntje: het pad is enorm druk momenteel. Ik zou nu niet meer gaan in de vakantie. Dit ter zijde. Hou hem zeker in bewaring als je met kleine kinderen binnenkort eens de fantastische Westhoek wil bezoeken.

update: het postje stond nog maar online en ik zag passeren dat het pad afgesloten wordt (kant van het kasteeldomein) tot en met 15 november omdat de corona-maatregelen onvoldoende worden nageleefd….

Als je dan toch in De Lovie komt, bezoek dan ook eens de Mariagrot. Katholiek ben ik niet maar dit blijft wel indrukwekkend.

Voor de rest wentelden we vooral in ons kot waar ik erin slaagde om falafel te laten aanbraden in een pan met anti-aanbaklaag. Doe mij maar eens na!

Thuis zijn met de kinderen is ook heel regelmatig iets openschroeven om batterijen te vervangen. Ik beschik ondertussen over een heel arsenaal aan toernevieskes die ik tussen de messen en vorken bewaar. Zo moet ik niet telkens een hele alaambak gaan omkeren in de garage.

Ik liet ook de was volledig ontsporen waardoor ik vandaag een inhaalmanoeuvre mocht inzetten.

De kinderen kregen een pretpakket van nonkel Roderik en tante Melissa als compensatie voor het logeerpartijtje dat in het water viel deze vakantie. Er bleek ook een cadeautje voor ons in te zitten, waarvoor dank!

Vanmorgen trok ik er nog eens alleen op uit. Geen kat op baan te vinden, dat is anders dan de andere wandelingen die we de laatste week deden in De Gavers (druk), De Vestingen in Ieper (superdruk), het Sterrebos Rumbeke (redelijk druk). Misschien moet ik mijn terrein gaan verleggen en voor stadswandelingen gaan in plaats van te schuifelen op knuppelpaden?

Mijn bullet journal werd aangevuld met de maand december. Het feit dat ik in de tweede week van november nog de komende maand moet opmaken is typisch voor het jaar dat geweest is. Er valt niet veel vooruit te plannen dus doe ik het ook niet.

Op de planning voor straks: mijn valies maken om twee nachtjes te gaan werken!

14 reacties

 1. Leuke wandeltips weeral! Voor wanneer het regent of na corona want ook ook deze mama was gisteren “zwinnetende” na het aanschouwen van de parkings en klaptafels op diezelfde parkings.
  Die falafel heeft zich duidelijk ook te veel in zijn kot (de pan) gewenteld.. en kijk: elk nadeel hebbe zijn voordeel want door het in het water gevallen logeerpartijtje is er een boek uit de lucht komen vallen voor jou.
  Soit, ik wil maar zeggen: we moeten positief blijven (alleen niet positief na een coronatest).
  PS: Die witte handdoek is toch niet bij de rest gevlogen, hé?

 2. Ik ken niet heel veel van was sorteren, maar weet dat ik van R. een hele ‘ruttelienge’ zou krijgen mocht al die kleuren tegelijk in de trommel gooien.
  Trouwens en by the way: is M. een beetje braaf geweest tijdens die wandeling?

 3. Och aanbranden… wat is aanbranden. Beetje eraf schrapen en good to go/eat, toch? 😀
  In een moerasnatuurgebied hier vlakbij hebben ze nu ook een knuppelpad aangelegd, fijn want dan kan je er ’s winters ook in zonder natte voeten, maar waarom zijn die dingen altijd zo smal… Ze kunnen ze desnoods eenrichting maken, denk ik dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s