Ben jij bij de kapper geraakt tussen de twee sluitingen door? Sommige mensen hadden pech en kunnen weer zelf aan de slag met schaar, tondeuse of kleurmiddel.

Naar de kapper gaan is in feite een beetje loslaten. Je mag de stoel niet verlaten, iemand gaat je hoofd te lijf met een wapen en je moet het ondergaan.

Vertrouwen is key.

Haarpuntjes vallen terwijl je er lijdzaam op zit te kijken. Het komt goed, eens de haardroger erop heeft gestaan merk je niets meer van het feit dat er 5 cm van jezelf op de vloer ligt. De hoofdmassage bij het wassen is de beloning.

Het slechte gedeelte van je haar moest weg om het geheel gezonder te maken.

Zoals het laten verzorgen van je haar je haardos deugd kan doen, zo kan een goed gesprek je gedachtenkluwen loskammen.

Woorden kunnen werken als scharen. Ze stellen moeilijke vragen. Ze leggen zenuwen bloot. Ze snijden moeilijke thema’s aan. Soms zijn ze nodig.

Soms word je gepookt op plekken waar je dacht een pantser te hebben. Het heeft niet altijd zin om je te verzetten, om het pantser krampachtig af te dekken nadat iemand er een gaatje in prikte. Zorgen loslaten kan ademruimte geven.

Na een woordenmassage voel je je beter.

Als je maar vertrouwen hebt.

10 reacties

  1. Ja, ik ben bij de kapper geraakt en ik ben daar bijzonder blij om. Dat ik nu geen gekleurd haar meer heb en grijs door het leven ga is daar ook een gevolg van. Maar de verzoening daarmee kwam snel, en complimenten over mijn grijs kopje ook.
    Dat gaatjes prikken in het andere pantser gaat ook lukken, al heb ik daar een psycholoog bij nodig. Het heeft me jaren gekost om daar klaar voor te zijn.

  2. Mijn man komt over 2 weken terug van het buitenland en er staat een kappersafspraak voor hem gepland. Niet dus. Ofwel zelf de tondeuse erover of naar een Beatles kopje blijven kijken 🙂
    Een lichte voorkeur voor de tondeuse 🙂

  3. Ja he! Woorden kunnen je doen naar binnen kijken of naar buiten. Soms lijken ze voor mij een soort deur die je kunt openzetten of dicht houden. Of een vliegenraam waardoor ik de brommende woord-vliegen kan blokkeren. Maar altijd doen ze wel iets, want ze vliegen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s