Zie je mij, dan zie je mij foto’s nemen. Van de domste dingen eerst soms. Er zit altijd een verhaal achter maar als je niet in mijn hoofd woont kun je het misschien niet achterhalen.

Waarom neem je in godsnaam een foto van een distel jonk. Zeg het mij een keer.

Als ik die witte distelachtige affairen zie denk ik terug aan toen we kind waren. We snakten toen alles wat er een klein beetje uitzag als een bloem uit de grond. Om de één of andere reden proefden we ook regelmatig aan dingen. Ik vermoed dat ik op die manier immuun ben geworden voor toxoplasmose. Ik meen me te herinneren dat die witte bloemetjes naar suiker smaken. Maar kijk. Ik ga het niet meer uitzoeken voor je. Voel je vrij om het te proberen. Immuun of niet.

Waarom staat er een foto van een vleescamion in je fotorol?

Het is vooral de slogan op de camion die me al een aantal keer bezig heeft gehouden. “Committed to serve you”. Is dat geen gemiste kans? Ik had er “Committed to meat you” van gemaakt. Maja, ik ben dan ook geen copywriter.

Ben jij zo religieus dan?

Hmneee. Ik ben niet gelovig. Maar iets in kapellen, kerken en vooral Mariagrotten spreekt mij aan. Misschien moet ik maar eens een grotten-fotocollectie beginnen. De meeste grotten gelijken wel op elkaar. Deze is de grot van de paters van West-Vleteren waar ik met Fieke een kletsnatte wandeling deed vorig weekend.

Een buitenlamp? Que?

Nee jong, kijk naar dat witte dingetje ernaast. #iseefaces. Dat witte stopcontactding of wat het ook mag wezen, daar word ik instant content van. Zo cute.

Is dat wel veilig zo foto’s nemen terwijl je aan het rijden bent? Neen, ik doe dat als ik stilsta.

Ik heb zo’n playlist “Vette Shivn” in mijn Spotify. Daarin komen de beste up tempo auto nummers om te laten knallen als mijn hoofd moet leeggemaakt worden. Soms neem ik wel eens een foto van de radio info om niet te vergeten een nummer toe te voegen als ik thuis kom. (En ja, ik moet dringend een stofslunse over dat scherm halen).

26 reacties

 1. Leuk dat je planten fotografeert! Maar het is een witte dovenetel en geen distel. Totaal andere familie. 😁 Keep up the good work! 👍

   1. Loop eens in je nakie door de witte dovenetels en daarna door de distels. Je zal de uitspraak ‘één pot nat’ nooit meer zo vrijblijvend gebruiken. 😉 De bloemetjes zijn inderdaad licht zoet. Jonge scheuten kunnen in salades worden verwerkt.. blijkbaar goed voor de nieren. 👍

 2. Heerlijk! Ik heb ook van die pareltjes op mijn fotorol (maar je had uiteraard niks anders verwacht).
  Bij Westvlees had ik een West-Vlaamse ondertitel verwacht… Of diegene die jij voorstelt, klinkt ook goed.

 3. Waarom je een witte dovenetel fotografeert? Omdat die mooi zijn, tiens. De paarse en de gele vind ik trouwens nóg fraaier. En yep, alle delen van deze plant zijn eetbaar, lekker en gezond.
  Ik deel je fascinatie voor Mariagrotten. Het is vooral de ruwe, natuurlijke look die het ‘m telkens doet voor mij.

 4. Haha Vette Shivn, I like :p en overal gezichten in zien haha! Dat ken ik :p Dat houdt de nerdy-ik ook wel eens bezig want AI (computers) kan daar ook niet altijd even makkelijk mee om :p

   1. Haha daar hebben we niet echt iets spannends voor :p “Dikke schijven” denk ik, met een hele harde “sch” in de uitspraak :p

 5. Heel leuk jouw foto’s. De camera is zo handig overal voor. Ik maak ook foto’s van dingen die ik niet kan lezen omdat ze klein geschreven zijn. Even inzoomen op de foto en probleem opgelost. Ook fotografeer ik mijn boodschappen lijstje omdat ik het altijd vergeet mee te nemen naar de winkel.

  1. Dat doe ik ook. Of ik vraag aan mijn husbando om een foto door te sturen als ik het weer laten liggen heb op de keukentablet

 6. Mijn foto-archief zit ook vol met rare zelf gemaakte foto’s en duusd screenshots van dingen die ik wil onthouden, wil tonen aan de kinderen (huisinrichting), … Een kaarsje aansteken in een Mariagrot kan ik hier op 400m van mijn voordeur.
  https://www.google.com/search?q=lourdesgrot+veldstraat+kortrijk&sxsrf=ALeKk02c68xv2RGefHvqg19qhcn8q7_UNg:1620678968544&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwin3NvR-7_wAhXNAmMBHRbTD08Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=722

 7. En dan lees ik “dat witte stopcontactding of wat het ook mag wezen” en denk: mogelijks is het een sensor, maar zeer waarschijnlijk sta je ook op de “foto” 🙂

 8. Oh, ik heb luidop zitten lachen. Zoveel overeenkomsten, zoveel dingen die je bij mij ook vindt. Ik maak ook van álles foto’s, en bewaar die foto’s dan nog ook. Schitterend! Die smiley! Committed to meat you! En ik heb ook een zwak voor mariagrotten. En bedevaardsoorden. Zo die kleintjes hè, die schattige. Die je zo onverwacht ergens tegenkomt. En voor kapelletjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s