Terwijl we babbelen bied ik aan om haar keuken te helpen opruimen. Ze heeft zich net in een maaltijdsoep gestort, de dampkap draait nog, mijn slaatje is al lang verteerd. Ik steek vuile borden in haar vaatwasser, ze toont me hoe ze dat het liefste heeft. Ik begrijp het, ik hou er ook niet van als mijn vaatwasser anders is gevuld. We ledigen haar boodschappentassen terwijl we kletsen. Alles gebeurt naturel. Ik noem haar soms grappend mijn sister-from-another-mister.

We praten over onze vriendschap en hoe we die ervaren. Over mijn podcast die over dat thema gaat en hoe ik die ga maken. Ze wordt één van mijn gasten, zoveel is zeker.

Vandaag zagen we elkaar tijdens een vriendinnenpicknick. Met vijf opvoedsters vormen we al 13 jaar een klein collectiefje nadat we afstudeerden in het volwassenenonderwijs. Geen onderwerp wordt geweerd en dat mag je heel letterlijk nemen. Deze vriendschap is goud waard. We zijn onszelf met onze pieken en dalen, met onze bingoflappen en de irritante zweetpukkels.

Het thema van mijn podcast is vriendschap, relaties, verbondenheid en alles wat daarmee samen gaat. Als ik de trailer lanceer ga ik ineens ook de eerste gast introduceren. Ik hoop dat deze zomer nog te kunnen doen.

Vandaag stond in het teken van twee baby’s onderweg en een bende vriendinnen die nooit uitgebabbeld geraken.

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s