We hebben ze allemaal hé, guilty pleasures. In Sex And The City noemden ze dat secret single behaviour. Zo deed Miranda in de serie vaseline in plastic handschoenen en keek ze naar trash TV totdat de vaseline ingetrokken was in haar huid.

Ik ben eigenlijk gestopt met ze guilty te noemen want ik ben er schaamteloos in geworden. Ze delen met anderen kan zelfs heel verbindend werken. Bij deze:

  • de toer doen van mijn planten en speuren naar nieuwe blaadjes. Ik doe nog net niet mijn handen op mijn rug. Nu we een week van huis zijn geweest heb ik dit momentje zelfs opgespaard tot ik er echt de tijd voor had, zo is de joy van een nieuw groeiend blad nog zo groot. Hoor ik daar iemand crazyplantlady kuchen?
  • snoep van de kinderen opeten. Veelal vergeten ze dat ze iets gekregen hebben voor een verjaardag ofzo en ligt dat ergens in de kast. Dan sta ik stiekem zure beertjes te smoefelen in het washok terwijl ik ze hoor kibbelen in de living.
  • mijn vers geschoren benen tegen elkaar wrijven. Potverdikke ik denk dat Shania Twain het al langer wist want volgens mij had ze net haar benen geschoren toen ze Man I feel like a woman! schreef.
  • naar Tien Om Te Zien kijken en meezingen met elk nummer. Ja kijk, ik ben daar mee opgegroeid, de Vlaamse showbizz is nooit echt rijk geworden aan mij maar mijn kennis over de Vlaamse muziek heeft me al menig keer geholpen op een quiz. Danny Fabry, i’ve got your back man, want Tien Om Te Zien, ca ca ca c’est la vie!
  • kijken naar Huizenjagers en elk interieur voorzien van de nodige commentaar. “Djeezes, die kleuren op die muren zeg”, daarna kijken naar ons eigen huis en selectief filteren dat we na 8 jaar nog altijd geen papier in de hal hebben hangen.
  • aan de kassa van de winkel gokken hoeveel de rekening zal bedragen. Lichtjes verontwaardigd zijn als dat veel meer blijkt te zijn en dan beseffen dat de rekening eigenlijk altijd klopt. Uitgezonderd de voorbije week waarin een kassierster mij 8 dozen Pringles had aangerekend in plaats van 8 pistolets, zo erg is het nu ook weer niet met mijn chipsgedrag gesteld jong. Daarna mijn beste frans uithalen om het hele verhaal in paprikageuren uit te leggen “Mais huit box de Pringles, ca c’est pas juste hé!?” (ca c’est pas ma vie hé!)
  • uitkijken naar de schermtijd van de kinderen. Op kwebbeldagen, kibbeldagen, lawaaierige dagen…ik kan zo blij zijn als ik die koptelefoontjes op hun hoofdjes zie en de rust neerdaalt. Ik ben toch niet de enige die met veel liefde de hersenen van haar kinderen numb maakt hé?
  • in bad gaan en de melige soundtrack van de Twilight film van begin tot einde meekwelen. Het compenseert dat Super Massive Black Hole van Muse er ook in voorkomt, kwestie dat er voor wat tegengewicht wordt gezorgd. I thought I was a fool for no one, oeh baby I’m a fool for you!

…vul gerust aan in de comments!

21 reacties

  1. Haha, de toer doen van de planten, wij doen dat ook. Zo overdreven zelfs dat een overleden, niet zo vriendelijke buurvrouw zei: “Kijk, de baron loopt daar. En zij d’ erachter.” (Dat was op mij.) Als we nu de toer van de planten willen gaan doen, vragen we aan elkaar: “Gaan we een baronneke doen?” 🤪

  2. Haha heerlijk lijstje! Ik doe dat ook altijd aan de kassa van de Delhaize, dat gokken. En dan gefrustreerd zijn dat ik een euro tekort kom voor SuperPlus-punten of zo en ‘geef nog maar een pak kauwgum’ en ‘hoezo dat pak kauwgum kost maar 0,99 euro’ grrrr. Nieuwe blaadjes zien groeien is ook echt té leuk. En als ik ouders hoor zeggen dat hun kinderen niet op de iPad mogen denk ik echt: de iPad wordt mijn allerbeste vriend wanneer ik kinderen heb. Enfin ja, dat weet je natuurlijk nooit op voorhand, maar ik ben helemaal pro een beetje schermtijd haha.

    1. hahaha, ja, ik ben nog van de generatie die slechts twee televisiezenders had bij het opgroeien, dus schermen zijn maar geleidelijk aan meer en meer in mijn leven gekomen waardoor ik er ook nog altijd wat weigerachtig soms tegenover sta als ik zie hoe ze daar mee om gaan….addicts!

Plaats een reactie