In deze aflevering ga ik het gesprek aan met een onbekende voor mij: Peter Snauwaert.
We praten over hoe vriendschappen kunnen “vervellen”. Peter leert me de termen “friends for a reason” en “friends for a season”. We tikken ook heel even tegen het onderwerp “eenzaamheid” aan en Peter vertelt hoe hij vriendschap tijdens de corona-periode heeft ervaren. Als hulpverlener reflecteer ik ook over het verschil tussen een vriendschap en een hulpverleningsrelatie.

luister hier:

Als je mijn West-Vlaams eens wil beoordelen, dan krijg je daar in deze aflevering ook wel enkele keren de kans toe, maar Peter noemt dit “authentiek” zijn. Ik neem het graag van hem aan.

Linkjes:

18 reacties

       1. Het zal je verbazen, maar als in Vlaanderen een Nederlandse film wordt uitgezonden, zal deze steeds ondertiteld zijn. Net zoals als een Tom Waes één van zijn programma’s presenteert, deze bij jullie worden ‘vertaald’.
        Nederlands en Vlaams klinken niet identiek, en vooral als er vlug gesproken wordt moet moeite worden gedaan om het te begrijpen.

   1. Met de ‘klik’ lukt het perfect. Dank je wel voor het fixen !!!
    Anders dan het gesprek met Martine, was dit een babbel als die welke je kunt hebben als je op een zomers terras (wuk is da were?) een onbekende tegenkomt en tussen pot en pint een babbel aangaat over het concept ‘vriendschap’. Heel mooi gedaan, met de toffe conclusie dat het klikt tussen de twee mensen in de podcast. Die West-Vlaamse tongval af en toe? Maakt het alleen maar ‘echter’, minder geforceerd.
    Heel mooi gedaan, Lieselotte! Je wordt er bedreven in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s