Gevoed

Ik luister weer naar podcasts. Ik heb mezelf een tijdje niet meer gevoed met nieuwe informatie omdat ik teveel prikkels binnenkreeg. Tijdens wandelingen moest ik vooral mijn gedachten kunnen laten waaien maar nu is er weer ruimte in mijn hersenpan. Ik luister nu graag naar Studio Of Life en naar “Wat je nog niet wist over…” een podcast van de CM. Vooral de aflevering met Ben Segers waarin hij het heeft over zijn bipolaire stemmingsstoornis (in de volksmond: manisch-depressief zijn) vond ik heel leerrijk.

Gedegouteerd

Toen ik vorige week één van mijn dagelijkse wandelingen deed werd ik lastig gevallen door twee vieze mannen in een auto. Ze kwamen traag naast me rijden en spraken me aan door het open raam. “Dat ze stoppen bij elke vrouw die ze tegenkomen om te kijken of het mooie zijn” en “dat ik de test had doorstaan”. Twee Onslow-types die niets beter te doen hadden dan vrouwen op stang te jagen. Ze gaven niet op nadat ik “geen interesse” en “rij maar door” had geroepen. Na nog enkele uitnodigingen om in te stappen en extra veel vrouwonvriendelijke praat ben ik uiteindelijk de omgekeerde richting beginnen uitwandelen zodat ik hun nummerplaat kon noteren waarop ze gas gaven en wegreden. Resultaat: wat een ontspannende wandeling moest zijn resulteerde in een opgejaagde boze wandeling waarbij ik verschillende keren over mijn schouder keek om te zien of ze niet terugkwamen. Het heeft me echter niet tegengehouden om de volgende dag weer op pad te gaan. Degoutant als mannen het zo nodig vinden om vrouwen als lustobjecten te gaan bestempelen en hen daar dan nog eens onbeschaamd mee lastig gaan vallen.

Gemist

Mijn husbando ging een weekend weg met zijn vader en zijn broer. Ik ben het wel gewoon om veel alleen thuis te zijn en in onze relatie vind ik het belangrijk dat we ook dingen zonder elkaar doen. Wat ik niet verwacht had was dat ik hem echt ging missen. Ok, als ik die zin herlees klinkt dat inderdaad wel heel bot, maar ik ben een heel zelfstandig persoon en ik kan ook heel goed alleen zijn. Het leven is natuurlijk veel leuker met twee maar ik vind het niet erg om eens een weekendje op mezelf te zijn. Maar het voelde wel vreemd aan om hem de zaterdag overdag niet in huis te voelen en om ’s avonds alleen alle lichten te doven en te zorgen dat ik de chauffage niet vergat (want uiteraard heb ik die volle bak gezet, iets wat ik van hem anders niet mag doen ;-), ik moet toch ergens compenseren).

Gefeest

Er komen weer feestjes op gang. Mijn metekindje deed zijn communie en we gingen ook streekbiertjes drinken om de kassa van de chiro te sponsoren. Ik heb zelfs twee ochtenden uitgeslapen. Tot 8u zeg. Het gaat helemaal de verkeerde kant op met mij 😉

Geweend

Tjah. Geweend ja, dat is nu ook weer niet iets wat ik heel veel doe maar de laatste tijd valt het wel eens voor. Vooral in deze hectische periode waarin mijn echtgenoot zijn werk op geriatrie combineert met zijn stage op het operatiekwartier en de vele opdrachten die daarbij komen. Ik weet dat het hevige periodes zijn en dat er een einde aan zit te komen maar soms is het gewoonweg ook lastig en dat moet ik niet altijd willen banaliseren. En bleiten lucht op. Altijd.

Geschreven

Ik geraak niet in een schrijfflow. Al moet ik dat natuurlijk ook weer nuanceren want ik heb deze week nog een stuk geschreven op Minimaliese. Maar mijn schrijfdrang staat op een lager pitje. Ik blijf wel veel lezen en momenteel lees ik een superinteressant doch keihard boek over traumaverwerking.

Geminimaliseerd

De keuken van mijn vriendin Ime en ik moet zeggen: het voelde goed. Ik doe dat echt graag zo eens een ruimte aanpakken. Het gevoel van orde in chaos scheppen, dat geeft mij rust. En zeker als haar echtgenoot er een glaasje cava bij serveert en een goei muziekske oplegt en niet Foo Fighters zoals hij plagend voorstelde (jawel, ik ben de enige persoon op deze planeet die niet van Foo Fighters houdt). Het was nu niet dat haar keuken een nest was maar er stond dubbel en dus soms onnodig gerief in. Hoe we het aanpakten kun je op Minimaliese lezen.

En jij? Wanneer heb jij voor het laatst geweend?

9 reacties

 1. De wereld zit vol met bealo’s, jammer nogmaals dat ge dat hebt moeten meemaken… Maar nog steeds respect dat ge er zo mee omgaat!

  En gisterenavond nog. Gisterenavond geweend van geluk 🙂

 2. Laten waaien en vooral verder wandelen. Ik neem weeral fijne luister -en leestips mee, waarvoor dank.

  Vanmiddag geweend toen ik een collega troostte die vertelde over zijn papa die op sterven ligt. Een knuffel als dekentje van troost, maar ook bij mij kwamen er traantjes aan te pas.

 3. Echt grof van die mannen, ik word al boos van het te lezen. Ik moest eens nadenken over wanneer ik voor het laatst gehuild heb, waarschijnlijk was dat bij het huwelijk van goede vrienden eind september.

 4. Ja hallo, soms háát ik mannen, zeker als ik zulke berichten des vunzigheid lees. Triple bah.
  En geweend? Dat moet zowat acht jaar geleden zijn, toen mijn moeder het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde.

 5. Wat een veelzijdige G’s weer. Ik hoop dat je toch het automerk en de straat/weg hebt doorgegeven aan de politie waar je werd lastig gevallen. Dan kan daar eens wat vaker gesurveilleerd worden in die buurt. Niet iedereen is zo flink als jij.

 6. Die mannen, brrr, ik denk ook direct aan doorgeven aan de politie.
  Geweend: vaak eens kort, ook vaak onder de douche, zakdoek gespaard 🙂 en meestal gaat het over mijn relatiebreuk (die terecht is maar niettemin moeilijk).
  Zo eens gaan minimaliseren op een ander, dat zou ik absoluut ook graag doen!

 7. Eigenlijk heb ik in m’n 63-jarige leven slechts naar één podcast geluisterd, en het is die waar een blogster het heeft over vriendschappen. Heel mooie, die, echt een aanrader.
  Die twee vetzakken in hun auto – oewistdanutochmeugelik?? Bèh, net als anderen boven me hoop ik dat je aangifte hebt gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s