Geschrokken

Zondagmiddag ben ik gebotst met de wagen. Ik was gelukkig alleen onderweg maar de papieren invullen en de schade opmeten, foto’s nemen en rijbewijzen bij elkaar zoeken. Pfffft. Het hele verhaal is nu weg naar de verzekering maar het ziet er niet naar uit dat ik in het voordeel ben in deze situatie. Ik sta heel zelfstandig in het leven maar op zo’n momenten mis ik mijn echtgenoot die zo’n situaties altijd veel beter kan inschatten en opvolgen. (Hij is dan ook tien jaar politie-inspecteur geweest). Aangezien hij aan het werk was werd er via WhatsApp ge-weg-en-weerd tot zijn pauze erop zat. Ik was ook enorm geschrokken van de klap en dat uitte zich ’s avonds wel in wat gewentel in zelfmedelijden. Ik had gewoon zin om onder mijn dekentje te kruipen met de chauffage op 22 graden.

Gemediteerd

Sinds ik die meditatietraining volgde bij Martine sta ik er meer voor open. Ondertussen volg ik een 21-daagse online meditatiecursus en ik denk dat het mij goed zal doen om wat meer tot mezelf te komen. Er is veel gaande op alle gebieden in mijn leven en de extra rustmomenten zijn meer dan welgekomen. Ik wou eerst zeggen “daar heb ik geen tijd voor” maar juist op dat moment besefte ik dat het dan dubbel zo hard nodig is.

Genikst

In dezelfde categorie als “gemediteerd”. Ik heb me voorgenomen om meer gewoonweg niks te doen. Het is trouwens het moeilijkste wat ik doe dezer dagen. Gewoon zitten in de zetel, zonder telefoon, zonder tv, zonder boek of podcast. Gewoon zitten en niets doen. Ik moet er mijn timer bijnemen, gestart op 15 minuutjes en de tweede keer ging ik voor 20 minuutjes. Beide keren viel ik prompt in slaap. Dus ik vermoed dat rust echt aangeraden is bij mij. Probeer het maar eens. Niks doen.

Gezwijmeld

Carll Cneut was op streek om zijn nieuwe boek te signeren. Aangezien hij mijn alltime favourite illustrator is kon ik niet anders dan zijn signeersessie te bezoeken. Ik ben niet iemand die idolen heeft en ik ben niet rap onder de indruk van bekendheden maar deze keer was ik echt verlegen. Geen idee hoe dat kwam. Misschien is het wel omdat ik altijd heel stil word van de pracht van zijn tekeningen. De details in zijn werk zijn ongezien en dat trekt me zo aan, ik vind het echte kunst.

Geïnspireerd

Het nieuwe boek inspireerde me om zelf weer wat te schrijven. Ik hou ervan om bij een beeld een tekst te verzinnen. De muis die de inhoudstafel van het boek vergezelt spreekt tot mijn verbeelding. De ogen en de houding van de muis verraden wat ze denkt. (Ik zeg “ze”, ik vind dat het figuurtje er vrouwelijk uit ziet, let vooral op de schattige pantoffeltjes). Dat vind ik zo krachtig aan die tekeningen, de figuren komen tot leven.

tekening: Carll Cneut uit het boek “Altijd wat te vieren”.

– Crazy Candy Lady –
De dansende lintjes vol zoetigheden
bezorgden haar ellendige maagpijn in het verleden
toch probeerde ze met priemende ogen te voorkomen
dat iemand van haar snoepballonnen zou dromen
“Haal het maar niet in je kop
ik eet ze allemaal zelf op!”

Geleend

De bibliotheek waar ik lid van ben is zo hard de max. Als ik een aankoopsuggestie instuur krijg ik binnen de drie maanden een mailtje en mag ik als eerste het boek lenen. Dat past perfect bij mijn minimalistische mindset al zijn Carll Cneut-boeken nu eventjes buitencategorie ;-).

Geboekt

Het komende weekend zijn de kinderen op bivak met de Chiro en trek ik erop uit met de husbando. Na zijn razend drukke stageperiode zal het ons deugd doen om nog eens iets als koppel samen te doen. We proberen onze momentjes wel te stelen op korte wandelingen maar het is anders als één van de twee nog moet gaan werken of als we om 16u aan de schoolpoort moeten staan. Ik kijk er naar uit om met hem weg te waaien.

9 reacties

 1. ’s Avonds kan ik ook niksen. Gewoon zitten of liggen en mijn hoofd leegmaken. Zulks kan echt deugd doen.
  En gebotst? Hopelijk geen onoverkomelijke schade. Gelukkig bleef jij wél heel.

 2. Ai nee, die botsing zal inderdaad schrikken zijn. Hopelijk ben je zelf oké!
  Hier was er eind augustus ook een botsingske en hoewel ik in mijn recht was, de schrik is er nog altijd niet helemaal uit…
  Zo leuk dat je aankoopsuggesties als eerste mag uitlenen! Ik ga dan eens op zoek naar Carll Cneut. Ik kende ‘m nog niet, erg zeker?

 3. Gelukkig was er alleen blikschade… Ik kan geloven dat je geschrokken bent!
  Zo echt niks doen dat kan ik enkel in bad. En dan nog is er dikwijls een podcast bij, maar als die dan eindigt en ik wil er nog niet uitkomen… Maar idd in slaap vallen is dan een risico 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s