Binnen anderhalve maand word ik 40, er wordt wel eens gezegd dat dit kantelpunten zijn in het leven. Ik ben een klein beetje curieus van aard en ging eens luisteren bij enkele 40-plussers hoe zij hier tegenover staan.

Vandaag lezen we hoe Menck het leven als +40’er ervaart. Deze blogger volg ik al jaaaaaren en hij blijft telkens geweldige stukjes produceren, ook al valt hij wel eens enkele maanden stil, we weten allemaal dat hij altijd weer herbegint met schrijven!

  • Vind je het leven fijner als +40-er dan op je 20ste? Waarom?

Fijner, eigenlijk. Op 20 was ik zoekende, had geen echt houvast, ging eind mijn twenties door een scheiding en verloor een woning die ik nog geen jaar had laten bouwen. Ook op vlak van werk voelde ik me toen minder goed; ik was het jonkie dat van hot naar her werd gestuurd.

Heden heb ik zekerheid, ben ik beroepsmatig zelfstandig, is mijn woning afbetaald, heb ik een superfijne relatie die we doorheen 25 jaar hebben opgebouwd en ook meer financiële zekerheid. Het zijn allemaal zaken die je als twintiger onmogelijk kunt beleven.

  • Waar doe je niet meer aan mee sinds je ouder bent geworden?

Ik volg de actuele muziek niet meer op de voet, terwijl ik vroeger altijd heb bijgeklust als DJ op grote party’s. Ik heb zelfs een muziekbar uitgebaat: La Cave te Zedelgem.

Ik laat me niet meer leiden door de mening van anderen. Ik ben een heel stuk zelfverzekerder geworden.

Ik sport welhaast niet meer, terwijl ik vroeger een sportfanaat was: lopen, zwemmen en fitness, alle dagen van de week. Ik kan nu wel mijn energie kwijt in mijn lichamelijk zware job en ga nog regelmatig wandelen.
Ik kijk zo goed als geen tv meer. Vroeger was ik een beeldbuisverslaafde. Het internet boeit me wel, net zoals mijn hobby’s.

Ik rook niet meer. 😉

Ik zie heden de auto als een noodzakelijk kwaad. Als twintiger was ik een autoliefhebber, thans helemaal niet meer.

  • Welke verwachtingen over het leven heb je laten varen in de laatste 20 jaar?

Ik was vroeger een jobhopper. Die afwisseling vond ik fijn. Thans ben ik te oud geworden om dat nog te kunnen waarmaken, doch ik oefen mijn huidige job dolgraag uit.

Vroeger had ik een massa vrienden, nu nog slechts een paar. Ik geloof niet meer in nieuwe vriendschappen. En nee, ik ben geen zwartkijker of zo.

Dat ik vader zou worden.
Mijn/onze droom om vlakbij het strand te gaan wonen. Financieel is dat niet meer haalbaar, vrees ik.

Dat de wereld een betere leefplek zou worden. Helaas loopt het op tal van vlakken gebrekkiger dan ooit en gaat het alleen maar bergaf met onze planeet.

  • Als je één iets kon kiezen dat je anders had kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

Minder een feestvarken geweest tijdens mijn studies. Ik heb op die manier veel mooie kansen laten liggen, vrees ik.

  • Wil je nog iets van raad geven aan deze bijna 40’er?

Veertig is de mooiste leeftijd die er is. Geniet met volle teugen, want als vijftiger ga je lichamelijk toch al wat aftakelen en voel je pijntjes en ontdek je kwaaltjes die je voordien nog nooit heb ervaren. Bovendien (of echter): leeftijd is slechts een getal. Geluk hangt af van hoe oud of jong jij je voelt!

Dikke merci Menck!!

4 reacties

  1. Het wordt alleen maar beter, tenminste… ik vind persoonlijk dat je jezelf steeds beter vindt (als in zoeken en vinden), zachter wordt en leert wat echt belangrijk is. Alleen wat je zegt hé, kwaaltjes, lijntjes… om gek van te worden.
    Alvast een mooie verjaardag! 💙🎂🍾

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s