Soms neem ik per ongeluk een screenshot met mijn smartphone. Ik pruts aan de zijkantjes en ineens knippert het scherm. Later vind ik in mijn galerij een plaatje terug van wat ik op dat moment op mijn gsm aan het doen was.

Vandaag neem ik een screenshot van mijn leven as it is, op dit eigenste moment.

Welk uur is het?

Het is zondag 17 juli, ik begon te schrijven om 7u15.

Wat zie ik rond me?

Er staat een lege tas koffie met een volle kan ernaast en ik zit aan mijn bureautje in onze living. Rechts ligt mijn telefoon en links is er een blaadje van mijn pannenkoekplantje gevallen.

Waar vul ik vandaag mijn dag mee?

Ik moet niet werken want ik ben in verlof. Straks ga ik met een goeie vriendin en haar gezin gaan brunchen op een speelplein in de buurt.

Hoe voel ik me?

Daarnet was ik eventjes gefrustreerd, ik wou deze blogpost in de tuin schrijven maar mijn zonen vergaten de laptop in de lader te stoppen waardoor ik toch naar binnen moest want de batterij was compleet plat. Daarnaast voel ik me wel heel goed. We hadden gisterenavond een gezellig etentje bij vrienden en daar geniet ik nog van na. (Ik heb ook wel wat nadorst want ik dronk een beetje teveel rosé, oeps). Verlof doet me uiteraard ook deugd, mezelf in de dagen verliezen, niet weten hoe laat het is of zelfs welke dag we zijn.

Wie is de laatste persoon (buiten het kerngezin) die ik zag?

Onze vrienden gisterenavond tijdens de barbecue en vlak daarvoor mijn ouders.

Wat hoor ik momenteel?

Het geluid van een overvliegende parapente en de buurhond die ongerust blaft omdat hij hetzelfde ziet en hoort. Vogeltjes in de tuin en een duif die al jaar en dag hetzelfde deuntje roekoet op ons dak. Ik geniet van de rust want straks komt de buurt tot leven en deze namiddag is er een kermiswielerwedstrijd in de straat.

Wat zou ik anders willen op de volgende screenshot?

Ik hoop dat ik iets meer daadkracht heb getoond in de periode die komt tussen deze en de volgende screenshot. Momenteel staat deze op een heel laag pitje, ik vermoed omdat ik volle bak in congémodus ben. Ik ben heel blij met deze onthaaste ik, maar tegelijkertijd had ik wel graag nog wat zaken gedaan tijdens mijn verlof en dat lijkt er maar niet van te komen. Maybe tomorrow, maybe today.

Wat ga ik doen direct nadat deze blogpost is geüpload?

Terug buiten gaan zitten en mijn ochtendkoffiemomentje verder zetten. Daarna me klaarmaken om naar de bakker te gaan!

Welk uur is het nu?

Het is 7u51. Ik schreef iets langer dan een half uur aan deze post.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s