Vandaag ben ik 40, er wordt wel eens gezegd dat dit kantelpunten zijn in het leven. Ik ben een klein beetje curieus van aard en ging eens luisteren bij enkele 40-plussers hoe zij hier tegenover staan. Vandaag beantwoord ik echter zelf de vragen die ik aan anderen stel. Hier gaan we:

  • Vind je het leven fijner als +40-er dan op je 20ste?  Waarom?

Ik heb heel mooie twintigerjaren gehad maar niets kan op tegen de rust die ik nu ervaar door de levenservaring die ik ondertussen heb.  De onzekerheden van toen zijn nu zekerheden geworden en dat voelt wel goed.  Het is nog altijd soms een zoeken en elke leeftijdsfase (20 – 30 – 40 ) lijkt zijn kantjes en zijn geweldigheden te hebben en dat is eigenlijk gewoon OK.  Ik moet al eens meer een pincet tevoorschijn toveren (waarom krijg je ineens haartjes op plekken waar er geen horen te staan??) en ik ben meer brak als ik na het uitgaan opsta.  Maar tegelijk is het leven veel duidelijker, ik kan mensen veel beter inschatten en voel me zelfzekerder over mijn persoon.  Dus resoluut: JA ik vind het leven fijner.

  • Waar doe je niet meer aan mee sinds je ouder bent geworden?

Overal “ja” op zeggen.  Of zelfs maar het gevoel hebben dat dat hoeft.  Raad aannemen van mensen wiens oordeel ik eigenlijk niet betrouw. Denken “dat het aan mij ligt”, negen van de tien ligt het bij de andere. Mezelf anders voordoen dan ik ben. Niet voor mijn lichaam zorgen, zonder in de spiegel kijken naar buiten gaan. Discussiëren over alles, live and let live.  

  • Welke verwachtingen over het leven heb je laten varen in de laatste 20 jaar?

Dat ik alles voor elkaar ging hebben op mijn 40ste.  Mèèèèèhhh, next question!

  • Als je één iets kon kiezen dat je anders had kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou een andere studierichting kiezen zowel in het middelbaar (menswetenschappen in plaats van handel)  als aan de hogeschool (toegepaste psychologie in plaats van orthopedagogie).  Maar het is wat het is.  Ik ben content met de job die ik nu (ga) doe(n).

  • Wil je nog iets van raad geven aan deze bijna 40’er?

Aan mezelf dan in dit geval…..laat het cijfer varen.  Ik ben er nu al twee weken op aant sjieken dat ik het niet leuk vind om 40 te worden, ik beslis gewoon vandaag dat ik dat loslaat.  You can’t beat it, so join it!  Bring it on 40 !

Gisterenavond alvast goed gevierd!

13 reacties

  1. Age is just a number, weet ik ondertussen. Behalve dan misschien op lichamelijk vlak. 😉
    Ik ben dan wel 15 jaar ouder dan jij, doch ik voel me MINSTENS even jong. En in mijn kop ben ik twintig, hà!
    Proficiat met je tweemaal twintig, kortom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s