Soms neem ik per ongeluk een screenshot met mijn smartphone. Ik pruts aan de zijkantjes en ineens knippert het scherm. Later vind ik in mijn galerij een plaatje terug van wat ik op dat moment op mijn gsm aan het doen was.

Vandaag neem ik een screenshot van mijn leven as it is, op dit eigenste moment.

Welk uur is het?

16u41 maandagavond 27 februari. Ik besef nu pas dat het morgen alweer de laatste dag van de maand is.

Wat zie ik rond me?

Ik zit in de zetel met de laptop, links van me een lege tas en een vol wasrek, rechts het boek dat ik momenteel lees: “Het goede leven – Lessen van het langstlopende wetenschappelijke onderzoek naar geluk”. In dit boek bespreken ze de onderzoeksresultaten van een studie aan Harvard, namelijk het langstlopende onderzoek naar de vraag “Waarom sommige mensen langer leven dan anderen”. Spoiler alert: Het geheim zit in onze sociale relaties.

Waar vul ik vandaag mijn dag mee?

In de voormiddag heb ik gewerkt en over de middag ging ik lunchen met mijn husbando, gevolgd door een stadswandeling die net iets te koud was aangezien ik mijn muts niet mee had. Daarna nog een theetje in de zetel en beetje gelezen alvorens de jongens op te pikken op school. Tussenin uiteraard nog een wasje gedraaid want het is niet voor niets een neverendingstory.

Wie is de laatste persoon (buiten het kerngezin) die ik sprak?

De eigenaar van het restaurant waar we gingen eten. Hey Colin!

Wat hoor ik momenteel?

De dampkap want er staat soep te pruttelen en gekwebbel van de boys in de voorplaats.

Wat zou ik anders willen op de volgende screenshot?

Misschien zou ik beter iets meer systeem steken in het huishoudelijk werk. Nu ik geen flexibele uren meer werk blijft er veel meer liggen.

Wat ga ik doen direct nadat deze blogpost is geüpload?

Nog wat rommelen in het huis, eten en vanavond nog naar de groepsles van de kiné.

Welk uur is het nu?

16u59, ik schreef 18 minuten aan deze post.

De vorige screenshot nam ik op 11 november.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s