1. Stagiairs of nieuwe collega’s hebben de leeftijd waarop ze mijn dochter of zoon zouden kunnen zijn.
 2. De zaklampfunctie op mijn smartphone gebruik ik vooral om ongewenste haartjes op onbereikbare plekken te traceren en niet om mijn weg naar huis te zoeken na een zware nacht.
 3. “Mijn planten verzorgen” inplannen op mijn vrije dag noem ik nu “the life”.
 4. Als ik ’s avonds meer dan tien pagina’s van mijn boek kan lezen voor ik in slaap val kunnen we onszelf een speekselmedaille geven en dat een productieve leesavond noemen.
 5. Ik moet de overweging maken ’s nachts: sta ik op voor een volle blaas met het risico om niet meer in slaap te geraken of probeer ik het vol te houden tot ’s morgens. It’s one or the other.
 6. Mijn idee van een zalig weekend is er één waarin er niets gepland staat.
 7. Een pincet dient nu niet meer enkel om mijn wenkbrauwen bij te werken. That’s all I’m saying about that topic.
 8. Alle activiteit na 22u wordt in overweging genomen maar nooit met veel overtuiging uitgevoerd.
 9. Ik kijk er naar uit om na het zwangerschapsverlof van mijn sportlerares terug mijn wekelijkse sportavond te plannen “want ik heb die structuur en de accountability nodig”. Ja ik rol mijn ogen naar mezelf als ik die opmerking luidop maak.
 10. De gedachte aan een zak chips achteraan in de kast kan me de hele dag content stellen. Ze opentrekken terwijl ik onder mijn dekentje kruip met een serietje en een berg elektronica naast me is next level.
 11. Thuis zitten en mijn eigen business minden voelt steeds meer als het beste gevoel ever.

12 reacties

 1. Zalig 🙂
  eentje voor mijn rijtje: ik kan niets meer lezen, ook niet op mijn smartphone, zonder een bril te moeten opzetten (maar de oogarts raadt me aan om nog niet continu te brillen, heel lastig bij momenten)

 2. Dat van het pincet herken ik, helaas ;-). Ik heb naast het genieten van rust, wat ik altijd wel gedaan heb, nu ook zo wat de omgekeerde neiging. Ik wil plots weer uitgaan en zoveel mogelijk ervan profiteren, nu ik nog niet ‘te’ oud ben 😉

 3. Hahahaha! Geen van die redenen klinkt als ‘oud’, hoor. Dat is gewoon de middelbare leeftijd! (En die mag dringend wat meer gewaardeerd worden. Daar voer ik al een tijdje actie voor.)
  Echt oud zijn, dat is eerder zoiets als:
  – de trap niet meer opgeraken,
  – niet meer buiten durven komen zonder begeleiding
  – te pas en te onpas vallen
  – een rollator of scootmobiel nodig hebben (zeer nuttige hulpmiddelen trouwens!)
  – er niet tegenkunnen dat dingen veranderen.

 4. Telkens als ik recht sta uit de zetel: “Oei oei oei oei” mompelen…
  Blij zijn dat het bijna 22u is en dat het een deftig uur is om te mogen gaan slapen.
  Tip voor een volle blaas ’s nachts: sta op, maar kijk niet op je gsm hoe laat het is, steek nergens licht aan (je kan dat op de tast hoor!), dan is ’t makkelijker om terug in slaap te vallen.

 5. Haha we hebben hetzelfde idee van een goed weekend! Meestal heb ik elke weekenddag wel iéts te doen, maar zo’n vrije dag thuis, amai zalig. Ik kon gisteren ook de was laten drogen buiten en was daar heel content mee, toen voelde ik me even oud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s