Soms neem ik per ongeluk een screenshot met mijn smartphone. Ik pruts aan de zijkantjes en ineens knippert het scherm. Later vind ik in mijn galerij een plaatje terug van wat ik op dat moment op mijn gsm aan het doen was. Vandaag neem ik een screenshot van het leven zoals het op dit moment is.

Welk uur is het?

Het is zondag 23 april 18u46.

Wat zie ik rond me?

De brandende kachel voor me en de TV staat op maar er speelt niets, enkel het Google startscherm brengt wat kleur in het beeld. Er staat een weekendwasje te drogen op het wasrek en het huis is proper want ik heb een dweiltje gesmeten.

Waar vul ik vandaag mijn dag mee?

Linus was jarig en deze ochtend vierden we dit met een ontbijtje met zijn meter en haar gezin. De rest van de dag spendeerden we thuis. Hij speelde met zijn cadeautjes en nam een uitgebreid bad terwijl hij luisterverhaaltjes liet afspelen. Podcasting voor kinderen noem ik het soms. Daarna toonde hij me zijn “verkrompelde handen”.

Hoe voel ik me?

Daarnet was ik wat lusteloos omdat ik het gevoel had dat ik mijn schaarse vrije tijd wat aan het verkwisten was. De voorspelde regen bleef iets langer uit dan ik had gedacht waardoor ik eerder afgezegde plannen weer begon te heroverwegen maar dan wilden de kinderen niet meer mee. Tegelijkertijd had ik zelf ook zin om wat thuis te rommelen maar toen de zon ineens begon te schijnen voelde dat als een gemiste kans om te wandelen. Het was een beetje dubbel allemaal. Nu ben ik at ease met mijn beslissing om toch thuis te blijven vandaag.

Wie is de laatste persoon (buiten het kerngezin) die ik zag?

De meter van Linus. We go way back als vriendinnen en het is altijd zo ontspannend om samen te zitten.

Wat hoor ik momenteel?

Tikkend vliegen pellets de kachel in terwijl regendruppels traagjes naar beneden sijpelen tegen de porte-fenêtre. Het is het soort geluid dat ik soms opleg op Spotify om kalmte in mijn hoofd te creëren. Ik zou het beter opnemen want deze sfeer is ideaal om tot rust te komen.

Wat zou ik anders willen op de volgende screenshot?

Altijd een moeilijke vraag die ik mezelf stel. Ze doet me wel kritisch stilstaan bij mijn huidige stand van zaken. Bij de volgende screenshot wil ik nog meer ingezet hebben op het zinvol invullen van mijn schaarse vrije tijd. (Het dubbele gevoel van vandaag sijpelt toch nog wat na ook al beweerde ik daarnet dat ik er vrede mee had genomen).

Wat ga ik doen direct nadat deze blogpost is geüpload?

Ons jarig manneke aanmanen om zich klaar te maken voor bed. Zo’n dagen zijn heel intensief voor hem en morgen is er terug de start van een volle schoolweek.

Welk uur is het nu?

Het is 19u12, ik schreef 26 minuten aan deze blogpost.

De vorige screenshot nam ik op 27 februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s