“Het zijn moeilijke tijden om de tijd te vergeten” – Linde Merckpoel in de podcast Drie Boeken.

Gisteren ging ik naar het 10-jarig bestaan van ARhus in Roeselare. Ik werd uitgenodigd door vriendin Kelly om de live-opname van de podcast “Drie Boeken” bij te wonen. In die podcast gaat Wim Oosterlinck in gesprek met een gast over diens drie favoriete boeken. Het concept is dus eigenlijk heel simpel, maar dat is meestal het gezelligste om naar te luisteren.

Ik moet met scha en schande toegeven dat ik nooit eerder in ARhus kwam. Het bibliotheekgebouw staat pal in het centrum van Roeselare en is best wel een eyecatcher. Dat ze er een restaurant/koffiebar in geïntegreerd hebben is een schot in de roos. Misschien kan de bibliotheek van Ieper daar wel inspiratie uit halen?

In “Drie Boeken” was Linde Merckpoel te gast. Het deed me iets om Linde zo uitbundig te horen vertellen over haar drie favoriete boeken. Ze gaf zelf aan dat ze zich heel geïnspireerd kan voelen door iemand die heel gepassioneerd vertelt en dat is exact wat er gisteren ook bij mij gebeurde. Ik had meteen goesting om de drie boeken waarover ze het had te reserveren in de bib. Linde was ook heel eerlijk en gaf aan dat ze door de combinatie werk/gezin ’s avonds pompaf is en bijna niet meer tot lezen komt. Heel herkenbaar!

Lezen gaat bij mij ook in ups en downs maar het is wel een constante. Heb ik eindelijk een boek uit dan begin ik de volgende dag meteen aan iets nieuws. Momenteel ben ik bezig met “Appels vallen niet” van Liane Moriarty. Een iets lichtere thriller maar nadat “Big Little Lies” werd uitgebracht als serie (dat Alexander Skarsgard meedoet is een mooier meevaller 😉 ) ben ik meer van haar boeken gaan lezen. Veelal kies ik niet voor het thrillergenre maar eerder romans, maar deze leest als een trein en het is fijn om er eens wat variatie in te steken.

In deze rubriek -die ik “Lieseleest” doop- ga ik telkens verder over boeken, lezen en leesgewoontes. Op mijn Goodreads-account kun je trouwens mijn boekenkeuzes volgen.

Lees jij veel? Of geen leesbeest?

8 reacties

  1. Ik herken mezelf in Linde: ik was ook “de lezer” tot… tja, er andere dingen in het leven op mijn pad kwamen. Er kwamen altijd maar andere en meer dingen op mijn pad, maar ik ben nooit helemaal gestopt met lezen, denk ik. Nu geniet ik al even terug intens van lezen. Ik leg er in tijden van veelheden liever geen kwantiteit op, het belangrijkste is dat ik ervan geniet, dat ik echt kan verdrinken in een boek én wat jij al aangeeft: is vanavond mijn boek uit dan begin ik meteen in een nieuw. Het is ook mijn uitgelezen tip om in een leeskadans te blijven. Dit wordt een leuke rubriek, ik voel het.

  2. Ik lees wel vaak, maar niet echt voor lange periodes. Dus bijvoorbeeld elke avond een hoofdstuk of een pagina of tien. Meer zit er momenteel niet in. Maar ik vakanties haal ik dan zeker wel mijn schade in en lees ik soms aan de lopende band.

  3. Ik vind het heerlijk om te lezen, maar inderdaad soms is het lastig om daar echt tijd voor te vinden. Ik kijk dan al weer uit naar de zomervakantie waar ik die tijd altijd wel kan vinden en fijn wat weg kan lezen.

  4. Zeer zeker een leesbeest hier, lezen is een constante in mijn leven. Ik weet dat als dat wegvalt, er iets mis is. Van de podcast ‘Drie Boeken’ ben ik ook grote fan.

    Fijn dat je hier een reeksje van maakt, ik kijk al uit naar de volgende!

Plaats een reactie