Innovatie is niet bepaald aan mij besteed.  Toch is het mij vlotjes gelukt om mijn broodmachine te leren kennen of de filter van mijn britakan te vervangen.  Yes baby, applausje!  Maar apps en van die dingen.  Jongens toch.  Elke appmarchand zou met zijn hoofd tegen de muur beginnen bonken als hij het onderstaande leest.  Ik vermoed dat ik nu een jaar mijn smartphone heb en ik gebruik daar negen van zijn mogelijkheden van:

 • telefoneren (ahja. dat ook ja . .)
 • smsen (waarbij de spellinghulp al meteen “patatjes” voorstelt als ik “cavatjes?” typ, het ding kent mij zo goed)
 • facebookapp (verslavend. dat zeker.)
 • de browser (irritant, want met mijn grote vingers moet ik altijd opnieuw proberen om juist te typen)
 • de  instagramapp (een lurker, i admit)
 • de wordpressapp (enkel om mijn gsm-foto’s in de blog te gebruiken, wat wonderwel goed lukt)
 • de fm-radio (stoort soms wel eens, dat katapulteert me dan direct terug in de tijd dat we een radio niet mochten verplaatsen eens we een post konden ontvangen.  Mijn oude cassetjes staan vol met muziek die ineens begint te ruisen of waar je ineens een andere post door hoort.  Niet dat ik nog naar mijn oude cassettes luister, zo ouderwets ben ik nu ook weer niet, al zou ik dat wel nog kunnen want mijn auto heeft een cassettespeler, zwijgt nu eens Liese en som verder op)
 • runkeeper (zalig, en hij roept soms naar mij “time to work out, you tought this was easy hé” Ba neen runkie, ba neen, ik heb vandaag gewoon geen tijd om te lopen, wacht een keer een beetje tot morgen, doe een keer rustig zeg, ja ik praat terug als het ding iets zegt)
 • track-ID (meestal per ongeluk als mijn zweethanden tijdens het lopen teveel op de zijknoppen drukken blijkt dat ding ineens zelf aan te schieten, ik weet nog steeds niet welke knop het juist is.  En brokkelend kun je nog iets bijleren, zo is “Yummy Yummy Yummy I’ve Got Love In My Tummy” van The Ohio Express.  Aha!  Wist je niet hé)

Schandalig hé, ik weet het.  Gelukkig kreeg ik de gsm gratis bij mijn abonnement en is dat dus geen weggesmeten geld, al moet ik hem wel massa’s veel opladen.  Pas op, ik vind mijn smartphone wel leuk en ik zou hem niet kwijt willen, maar er zouden geen volle zeeën geweend worden moest het toch zo zijn.

En dit poppy nummer houdt me ook al enkele weken zoet:

Al moet je het zeker niet voor de clip opzoeken. . .

8 reacties

 1. Niet lachen, ik heb tot vorig jaar mijn 3410 gebruikt. Goeie marchandise, zo maken ze ze niet meer. Nu heb ik een iets hipper model maar nog steeds zo’n ‘gewone telefoon’. Ik vrees dat ik te snel verslaafd zou zijn aan overal facebooken.

  1. die batterijen gaan gewoon veel langer mee van die oude telefoons, met die touchscreens en al dat dataverkeer slinkt die gewoon zo danig vlug dat ik die elke dag moet opladen. Ja inderdaad je kunt dat uitschakelen maar dan mis je gewoon de point van je smartphone

 2. Ik heb ook een smartphone, jammer genoeg is het ding niet echt gemaakt om meer te doen dan smsen en bellen en dan een heel klein beetje internet, maar vooral niet te veel en niet te snel… Want dan loopt hij helemaal vast.
  Maar ondanks al die vastloop-frustratie, blijft mijn mini-instagram-verslaving bestaan 🙂
  Jammer dat mijn portefeuille het niet toelaat om zo een halve computer van 500 euro die niet in je broekzak past te kopen… Hoewel ik die ook eigenlijk helemaal niet wil, veel te groot allemaal tegenwoordig…

 3. Ik gebruik de mijne ook niet ten volle: FB, Twitter, instagram, soms een mail sturen (maar vind dat handiger op pc) en Endomondo (ook om sport te tracken). O en de app van De Lijn en Railtime, soms wel handig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s