wpid-DSC_0742.jpg

Yes!  Een ei!  Het zijn de kleine dingen in het leven die het maken hé.  Het is al het tweede ei dat we zien in het heropgebouwde kippenhok, ééntje was jammergenoeg al opengepikt door de hongerige kippen.  Ze bleven wel heel lang in hun hokje nadat ze terug werden “vrijgelaten”.  Ik vreesde even dat ze overspannen waren en het depri-chicks gingen worden maar nu dartelen ze vrolijk in hun kippenplein rond.  Voor zover een kip kan dartelen uiteraard.  Ik stel mij direct “kip in galop” visueel voor. Tjakka! Nog een klets op de kippendij erbij!

wpid-DSC_0736.jpg

En kijk eens onder hun pootjes:

wpid-DSC_0735.jpg

Gras!  Zo hoog dat er al een schaduw van bestaat!  Gras met een schaduw. . . nog zoiets kleins om te koesteren.

wpid-DSC_0741.jpg

Lang geleden dat deze vriendin nog binnen mocht komen.  De relatie met de mustiekat is erop verbeterd, al zegt hij soms nog wel eens “poesje mag niet bijten” waarop ik moet zeggen “jij mag niet in poesje’s oogje prikken hé”.  Conversaties met een 2-jarige.  Haar vacht is in enkele weken ook verdubbeld, een vellen frakske waar menig bontliefhebber jaloers op zou zijn.

En ja, onbeschaamd, ik kocht de flair van deze week.  Ik schrok dat dat 2,5euro kost.  Meer dan een brood, al gok ik hoeveel een groot brood nu eigenlijk kost aangezien ik het steeds zelf maak.  Eén artikel deed me wel luidop lachen:

wpid-DSC_0734.jpg

Ein bisschen deutsch: PARTYMUFFEL!  Dè max!  Du bist schön ein partymuffel!  Muffel klinkt zo danig bemuffeld dat je er alleen maar iets saai bij kan denken.

Du partymuffel!

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s