Mijn vrije ochtend start dikwijls te vroeg.  Tussen 6u en 6u30 namelijk.  Vroeg dus.  Sommige collega’s verklaren mij gek als ze horen dat ik ook op mijn vrije dag zo vroeg uit de veren ben.  Eens ik wakker ben rond dat uur geraak ik onmogelijk nog in slaap.  Vanaf dat besef er is, is het om zeep.  Ik begin te draaien en keren en ineens moet ik uit bed.  De gedachte aan koffie en een uurtje rust in huis zijn sterker dan krampachtige proberen uit te slapen.  Meestal blog ik dan of als er geen inspiratie is lees ik rustig de krant.  Het uurtje rust is steeds vlugger om dan ik denk.  En dan begint het.  Vandaag heb ik drie slapende kindjes in huis.  Drie kinderen is dus wel degelijk drie keer drukker.  Toen ik gisterenmiddag nog een telefoontje moest doen had ik op voorhand gevraagd aan de drie pagadders om het eventjes stilletjes te houden tot mijn gesprek gedaan was.  En dat deden ze, op vergeten xylofoongetokkel na.  Maar ineens kwam de kleinste (die van ons) jengelen om de “chiptjes” en toen ik zei dat hij moest wachten ontdekte hij mijn versgekochte lippenbalsem op de tafel.  Even later stond hij voor me, ik was nog druk in gesprek.  Ik zag de lippenbalsem volledig opengedraaid tussen zijn handen.  Een paar seconden later was dat tussen zijn tanden.  Voor ik het kon afpakken had hij de hele balsemboel afgebroken van het draaisysteem.  Ik zag hem de wereld ontdekken: kijk als je daarop duwt, dat is smeus!  Great.  Met de gsm in de hand een vaseline-achtige boel proberen te redden, het was één van mijn minder sterke oefeningen deze week.  Hij probeerde zelf de smeerboel krampachtig terug in de houder te draaien en ik zag het allemaal gebeuren terwijl mijn gesprekspartner aan de andere kant van de lijn de details van ons gesprek overliep.  Oh boy, als hij nu maar niet vindt dat het behang droge lippen heeft.  Ik kneep mijn ogen dicht en focuste terug op het -toch wel niet onbelangrijke- gesprek.  We konden vlot afronden, ik verontschuldigde me bij mijn gesprekspartner voor de kinderstemmetjes.  “Het is vakantie, ik ken dat maar al te goed” zei ze lachend.

Deze ochtend moest de oudste logé om 6u naar toilet.  Ze vroeg om op te staan maar ik liet haar terug naar bed gaan.  Mommy hasn’t had her coffee yet!

keep-calm-but-first-coffee-2

 

5 reacties

  1. Wacht maar af.. als ze pubers zijn, dan blijven ze misschien wel langer in bed liggen maar eenmaal wakker is de drukte er niet minder om. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s