wpid-20141230_07395122.jpg.jpeg

Mijn wordpresspunten arriveerden gisteren, net als bij de andere wordpressers veronderstel ik.  Met 28 000 hits ben ik waarschijnlijk niet de eerste van de klas, maar ik maak ook bitter weinig reclame voor het bloggen, er zijn geen give-aways, de inhoud is geleuter en ik commentaar veel te weinig bij anderen.  Maar ik blijf graag bij de essentie, het bloggen blijft iets van mij alleen en ik pas mij aan niemand aan.  Dat maakt het net zo leuk om te doen.  En of er nu 28 000 komen op een jaar of 28, daar ga ik mijn slaap niet voor laten.  Ik laat bitter weinig slaap.  Slaap is mijn vriend.

2014 was een jaar waarin ik 104 (met dit erbij 105) berichten postte.

In januari was het al meteen treuren wegens een aanval op ons kippenhok.  De balans was niet te overschatten met drie doden en twee gechoqueerde baasjes.

In februari plogde ik voor de tweede keer.  Mijn eerste gedacht bij het “ontstaan” (of eerder heruitvinden van iets dat eigenlijk al bestond) van plogs was:”oh leuk, tof om te doen”.  Maar het blijkt veel meer werk dan gedacht.  Vooral het onthouden dat je een foto “moet” trekken is het moeilijkste.

Maart was dan weer de maand waar ik de oude mensen in de GB vervloekte omdat ze mijn pedagogisch gezag ondermijnden.  Fuckers.  Tegelijkertijd laat WordPress ook weten dat ik dan mijn populairste bericht  van 2014 heb geschreven.  Ik begrijp niet wat er zo fantastisch aan is maar kom, het zal aan Ace of Base liggen zeker?

In april leerde ik een toffe peerdro kennen.  Funny enough, toen ik gisteren mijn collect en go ging ophalen was hij het weer aan de collect en go-stand.  Ik dacht “Pedro toch, je zou eens moeten weten!” maar ik zei “Merci en prettige feesten!”  Hij gaf me wel gelijk toen ik zei dat ik geen côte d’or-chocolade wou kopen om in mijn chocoladefontein te gieten op oudejaarsavond.  Ziet dat hij een toffe peer is hé.

In mei maakte Moederdag gevoelens los.  Als tweede hoogtepunt deed ik iets wat ik niet veel doe: ik liet even het achterste van mijn tong zien door over mijn rolletjes te schrijven.  Iets waar ik waarschijnlijk komend jaar deze periode evenveel problemen mee zal hebben.

Juni stond in het teken van opvoeden.  Opvoeden en tegelijkertijd de muren oplopen en iets met achter behang plakken en van die dingen.

Juli ging opnieuw over ons huisdier.  Jammergenoeg werd het wederom een afscheid.

Onze reis naar Oostenrijk was het hoogtepunt van augustus.  Op mijn blog dan toch.  Op persoonlijk vlak was het hoogtepunt echter veel intenser.

In september werd er nogmaals afscheid genomen van een trouwe vriend. Vreemd genoeg viel me dat ook zwaar, ondertussen ben ik al helemaal thuis in mijn nieuwe Yaris mèt radio die werkt en automatische deurvergrendeling.  De autoradio in de oude Yaris werkte maar parttime.  En hij deed het dan nog op zijn eigenzinnige manier.  Hij stond op een bepaald volume en dat kon niet meer omhoog of naar omlaag.  Te stil voor de autostrade en een tikkeltje te luid voor op de secundaire wegen.  Of hij werkte die dag niet om dan ineens toch in gang te schieten, net op het moment dat je het het minste verwacht en daarbij bijna in een gracht rijdt van het verschot.  Ik vermoed dat één of andere Pool zich er nu aan frustreert.  Expect the unexpected!

Oktober werd de maand van de waarheid.  Eindelijk mocht ik bloggen met inhoud.  Baarmoederinhoud.

November werd man-te-paarden-maand.  Mmm man-te-paarden.

En december werd jongetjesmaand.  Blij om ondertussen te melden dat we wel degelijk tot een consensus zijn gekomen over een naam en dat het kind dus niet als X door het leven zal moeten gaan.  Nuh, X is nog altijd beter dan niks.

Voor 2015 voorzie ik wederom geen geplande postjes maar ik vermoed dat het moederschapsbeschermingsverlof dat binnen drie weken start wel voor inspiratie zal zorgen en uiteraard de bevalling waarbij het kind vanzelf eruit zal kruipen. (Baha!)  De prut die in mijn ogen zal zitten bij het opkweken van zo’n klein boeleke zal misschien voor een typefout of twee zorgen, trek het u niet aan, het komt allemaal in orde met mij.

En jij…wat ga jij doen in 2015?

6 reacties

  1. maar maar, was ik jouw blog toch niet even uit het oog verloren zeker? En zwanger en al? Nu al proficiat 🙂 Fijn eindejaar jullie, en geniet van een snoezig klein wolkje in 2015!

  2. Ik ga in 2015 even gelukkig proberen zijn als in 2014.
    Ik hoop voor jou een vlotte bevalling, een doetje van een baby en dat je vriend (slaap) aanwezig blijft na de grote persing 🙂

  3. Het feit dat je blog zo ‘gewoon’ is (waarmee ik bedoel: je schrijft niet uit de hoogte) én met twee West-Vlaamse handen wordt ingetokkeld maakt hem heel speciaal.
    Als we de bevalling moeten komen fotograferen en er een plog van maken, geef je maar een seintje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s