Het is ongelofelijk maar Bardi: het lijstje dat ik vooropstelde om af te werken in mijn zwangerschapsverlof is al enorm gekrompen.  Of toch…er zijn al heel wat puntjes aangeraakt, de afwerking laat nog even op zich wachten.

* Boven zijn we goed op dreef om de kamers af te werken.  Ik vermoed dat de babykamer pas in tweede instantie klaar zal zijn, maar Ilja’s kamer krijgt echt al vorm.

wpid-20150215_0811432.jpg.jpeg

wpid-20150215_0811522.jpg.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Enduiren en sjambrangs schilderen: mijn werkje.  Behangpapier kiezen en de verbouwingsrommel opruimen kan ik ook nog.  Maar plafonds schilderen en van die dingen dat laat ik over aan de mannen.  Ik vermoed dat -eens de laminaat er zal liggen- we al veel meer een echt kamergevoel gaan krijgen.

* Kinderen doen alles op hun eigen tempo.  Soms helpt een handje of een Sint-Maarten, zoals bij het afschaffen van nachttuutjes of bij het nog steeds volharden in de middagdutjes die hij zo hard nodig heeft.  Maar het droog worden ’s nachts, ik had gedacht dat ik daar meer effort ging moeten in steken.  Nu blijkt hij uit zichzelf aan te geven dat hij daar klaar voor is.  Misschien is 3,5 jaar eerder lang om nog met een pamper te slapen (hij was overdag droog toen hij 2 jaar en 3 maand was), maar het gebrek aan een eigen kamer (het kind slaapt ocharme in onze voorplaats) op een ander verdiep als de onze, hield me tegen om hem te stimuleren om zonder pamper te slapen.  Wat als hij ’s nachts dringend moet plassen?  Ik zag mij al, slaapdronken met mijn dikke buik, de trap afstormen.  Ik had er nog geen werk van gemaakt om hem dat aan te leren.  Nu blijkt hij al een kleine week ’s morgens gewoon vanzelf droog te zijn.  Dan geraak ik misschien toch nog volledig uit de pampers alvorens er weer voor enkele jaren in te springen!

* Met de nobele en enigszins educatieve gedachte om ons kind de waarde van geld bij te brengen kochten we voor hem een spaarpotje genaamd “The Capitalist Pig”.

wpid-20150215_0822412.jpg.jpeg

Wekelijks krijgt hij een euro om erin te laten klingelen.  Soms laten we hem ook iets betalen in de winkel zodat hij beseft dat je niets voor niets krijgt.  Bij de teruggave van 40,05 euro in Boekenvoordeel gisteren riep hij gedecideerd tegen de winkeldame: “Ik ga dat in mijn spaarpot steken!”  We gingen er maar een kleine beetje in mee door hem de 0,05 cent te geven.  Maar het was goed geprobeerd uiteraard.

* De geboorteattenties en het geboortekaartje zijn ook in een eerst fase van ontwerp.  Ik tekende het kaartje van Ilja indertijd zelf, de grafische vormgever deed de rest.  Ook deze keer zal het niet anders zijn.  De vorige keer knutselde ik zelfs eigenhandig alle geboorteattenties.  Maar deze keer doe ik het iets rustiger aan, niet alleen omdat ik eigenlijk al binnen 9 weken zou moeten bevallen, ook omdat ik zelf besef dat geboorteattenties eigenlijk maar een bijkomend item zijn.  Wat doet een mens daarmee als hij thuiskomt?  In ons geval is het snoep of de boontjes die erin zitten al geroofd in de rit naar huis (“Eilaba!  Je moet ze niet allemaal alleen opeten hé, kom, delen!”) en de verpakking ervan wentelt nog even op een kast of ergens op de keukentafel tot ik het ergens in een doos steek.  Sorry als je je hierdoor geaffronteerd voelt, ik denk echter dat ik niet de enige ben die er zo mee omgaat.

* We pasten ons abonnement voor de krant aan en krijgen hierdoor binnenkort een gratis iPad.  In feite is dat te zot voor woorden.  Bij ons vorige krantenabonnement kregen we een gratis fiets naar keuze.  Wat ze allemaal niet rond je oren gooien.  Mijn smartphone kreeg ik voor een prijsje bij een verlenging van mijn huidig abonnement.  Ik zou voor zo’n dingen echter nooit de volle pot (600 euro voor de iPad…wuk?) betalen, maar als ze hem mij gratis aanbieden zeg ik geen neen!

 

8 reacties

  1. Tristan was ook 2 jaar en 3 maand vooraleer ie droog was overdag EN ook 3 jaar en half toen hij droog was ’s nachts 😉 En inderdaad: veel effort moet je daar niet insteken, gaat vanzelf! Moesten ’s nachts ook niet opstaan om hem te laten plassen & als hij nu per toeval toch es naar toilet moet ’s nachts, staat hij alleen op. Luxe!
    Spaarpot kochten we indertijd samen met z’n doopsuikers. Na de feestdagen ging hij ‘preus lik veertig’ mee naar de bank om het op z’n spaarboekje te laten zetten. Hier krijgt ie op het einde van de maand telkens het ‘laagste’ briefje dat in onze portefeuille zit: kan 5 euro, maar evengoed 50 euro zijn…
    Doopsuikers: bij Tristan moest dat perfect zijn. Maar zoveel jaren later vraag ik me ook af waarom ik me er zo druk in heb gemaakt…

  2. Wat ze idd al niet doen om krantenabonnementen te verslijten. Hou er alleen rekening mee dat je een instapmodel iPad krijgt (weinig geheugen enz..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s