Er wordt al eens lacherig over geblogd.  Over die Lazy Housewife Club waar ik wel voorzitster van zou kunnen worden.  Ik heb zelfs al een drietal leden als ik het mag geloven in de reacties.  Je hoeft niet veel te lezen hier om te weten dat het huishouden niet mijn topprioriteit is.  Ik maak daar ook helemaal geen geheim van.  Integendeel.  Ik raad mensen aan om het huishouden een beetje lakser te laten.  Want hell, je zou jezelf kunnen doodpoetsen denk ik.  Serieus.  Met een spons, recht voorover je wc-pot in, dood door verdrinking zou er op het rapport staan.  Hopelijk nadat je het toilet gepoetst hebt…

Anyhow, tijdens de boostyourpositivity-challenge werd er door menig blogger over de verschillende aspecten van het huishouden geblogd.  Er werden duchtig lifehacks uitgedeeld, ook ik deed er aan mee.  Rumour has it dat er binnenkort een tweede editie van dit geweldig evenement wordt georganiseerd!  Het enige dat ik daarop te zeggen heb is: count me in baby!  En laat op tijd weten wanneer de meeting is, dan kan ik zorgen dat ik niet moet werken (want je gaat het nooit anders zien!).

Er is ondertussen wel het één en ander veranderd uiteraard.  Het kon niet blijven duren zoals het ging.  Want met een klein monstertje in huis heb ik niet alleen een pak minder vrije tijd, ik heb ook een pak meer huishoudelijk werk.  Baby’s houden er namelijk van om elk proper pakje dat ze aandoen vol te spuwen.  Of in elk geval: elk proper t-shirt dat ik aanheb vol te spuwen.  (Elke moeder die meeleest knikt mij nu half-lacherig toe…ja, ik wist dat ook al…) Mijn wasmachine draait overuren.  Nu ik terug aan het werk ben moet ik mijn recupdagen ook goed plannen.  Doe ik huishoudelijk werk of kies ik voor iets leuks voor mezelf?  Meestal is het het eerste geval, want huisgenoten eten hier ook wel eens en frigo’s geraken hier vlugger leeg dan dat ik ze kan vullen.  Deze ochtend startte mijn vrije dag alvast met het stofzuigen en dweilen van onze benedenverdieping terwijl Linus zijn voormiddagdutje deed.  Daarna ging het kleintje in bad en was het etenstijd voor hem.  Tegen de middag was ik al bezig aan het avondeten en zat de afwasmachine alweer vol.  Er werden wasjes gedaan en droogkasten geledigd.  En nu is het even tijd om te relaxen.  Ik zou wel kunnen de berg droge was in de zetel plooien of de livingtafel voor de vierde keer deze week opruimen.  Dat zou ik wel kunnen doen.  Ja.  Maar jullie blogjes zijn interessanter.  En ik moet -als voorzitster-to-be van die club- toch het goeie voorbeeld tonen?

37 reacties

 1. Haha, ik heb een Roomba die in mijn plaats stofzuigt en denk sterk na over dienstencheques. En ik heb dan nog geen kinders die voor extra vuiligheid zorgen 🙂
  Ik wil gewoon leukere dingen doen dan kuisen enz.
  Opruimen doe ik dan weer wel. En met plezier zelfs ^^

    1. Het ding maakt lawaai, maar dat doet om het even welke andere stofzuiger ook. Zo lang je niet in dezelfde kamer zit en beseft dat ie het kuiswerk voor je doet, is dat lawaai goed te verdragen. Wij ontdekten dat roomba zelfs beter werk levert op vast tapijt dan een mens, een zegen voor mijn stof allergie!

 2. Groot gelijk! Voetjes omhoog en blogjes lezen! Een robotstofzuiger is echt een gerief! Ik leen nu nog het exemplaar van mijn mama, maar overweeg de investering wel voor de nabije toekomst.

 3. Vandaag werd er afgestoft te onzent: voordeur wagenwijd open, achterdeur ook en de wind deed de rest. Ik sluit me dus ook maar aan bij het clubje, want je merkt: huishoudelijk werk sla ik met graagte in de wind.

 4. haha, ik kom er ook graag bij! vooral strijk blijft hier liggen. Oh, Annelore, ramen kuisen kan ik ook lang uitstellen. wij doen momenteel veel wasjes: ik krijg enkele keren per week een zakje mee van de kleuterschool met een nat broekje…

 5. Eergisteren dacht ik eraan dat het misschien nog eens tijd werd om het raam boven onze voordeur te kuisen… Gelukkig hebben we een heel hoge voordeur en hoop ik dat niemand het gezien heeft maar het was daarboven precies de entree van een spookhuis 😀 en nu zou ik beter wat gaan strijken ipv mijn tijd weer te verdoen!

 6. Ik doe ook mee, zo als fulltime huishoudvermijdster kan dat moeilijk anders hé. De ramen bestaan hier overal uit een ministukje dat open kan, de rest is vast. Dus tja, dat is pure overmacht, ramen kuisen lukt hier gewoon niet (even negeren dat het wel moet volgens het huurcontract). En spiegels alleen zijn de moeite niet, toch?

 7. Count me in. Ik heb de laatste tijd zo veel deadlines voor het werk, dat er kruimels van weken in de zetel liggen en dat ik doe alsof ik de bergen was niet zie. Het licht uit doen helpt ook om de confrontatie te vermijden, blij dat het zo vroeg donker is :).

 8. Hehe I’ll join the club. Ik heb wel een poetsvrouw dus minstens tweewekelijks gebeurt er wel iets. Ik kijk trouwens ook enorm uit naar deel 2 van boostyourpositivity en hoop dat er een tweede brunch komt!

 9. Ik doe ook mee! Wij zijn begod maar met twee en dan nog eens twee volwassenen (die toch proper op hun eigen zijn), maar kijk, volgende week komt er een poetsvrouw langs voor een kennismakingsgesprek 🙂 In België hadden we er eentje die om de twee weken kwam, maar hier kost dat een pak meer, dus vonden we het niet nodig. Ah ja, hoe moeilijk kan dat nu zijn om een appartement proper te houden zeker? Vrij moeilijk dus precies :p Al gaan we waarschijnlijk toch eerst gaan voor één keer per maand en dan hopen dat we zelf die andere keer wel gaan gedaan krijgen 😉

 10. Pingback: trijnewijn
 11. Volgens mij win ik .. met voorsprong 🙂 mensen die zakdoeken strijken.. ik heb het nooit begrepen.. ik heb ne roomba en een poetsvrouw en de kids hebben elk hun klusjes .. de man draagt zijn hemden naar de strijkdienst en voor de rest is het een kwestie van rommel ‘gezellig’ te vinden. Ik ben wel zo iemand die 5 minuten voor er volk komt… veeeeel gedaan krijgt..

  ik haat alleen koken… zijn er geen chinese vrijwilligers?

 12. Het spijt me ik ben een buitenbeentje, ik hou mijn huishouden op orde en ja dat gaat gepaard met minder tijd voor mezelf, maar met rust in mijn hoofd 🙂 en Big doet ook veel en we hebben een werkvrouw,…..

 13. Ik zie het jou nog oprichten in het echt 😀 lid wordt ik wel 😉 hoewel ik ook wel verbeterd ben in het huishouden. Tis van moeten é.

 14. Ik ging juist mijn leven beteren, aiaiai, heb nog geen uur geleden de badkamer gepoetst, hoewel nog maar half (sebiet de andere helft tenzij ge mij nu compleet gedemotiveerd hebt :p) inclusief het raam!!!! Dat raam dat was al meer dan een jaar geleden, er groeide zelfs mos op. Krijg ik nu een ereplaatsje in uw club? Ja toch hé? Toe? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s