“Valentijn!? Wij doen daar niet aan mee hoor, nooit gedaan eigenlijk!” ik zei het nog tegen mijn vriendin in de auto toen we terugkeerden van een gezellig verjaardagsfeestje bij een andere vriendin.

img_20160126_134039.jpg

Het was de laatste avond van de alcoholpauze van drie weken.  Het klinkt misschien raar dat we dit invoeren, het is niet alsof wij grote zuipschuiten zijn.  Ik dronk stiekem een klein glaasje cava op de avond van de 23e, dus neen, zoals Mrs Brubeck ergens in haar comments beweerde: het is niet helemaal gelukt om het vol te houden.  Maar de deadline was de dag erna dus ik vind het nog geen zo’n grote fail!  De rest van de avond dronk ik trouwens spuitwater, om de één of andere reden heb ik een enorm droge keel de laatste weken.  Wat me wel opviel in de drie weken alcoholvrij leven, ik ging twee keer uit eten en iedereen denkt dat je zwanger bent!  Oh ja, en alcoholvrije aperitief, man toch, echt, daar moeten ze meer werk van maken want ik heb het mij echt beklaagd.  Proeven die mannen hun creaties niet zelf? Eén keer een bitter glas met een rood/oranje-achtige waterige substantie, en één keer verlepte limonade met een schijfje citroen.  Of ben ik gewoon te zindelijk? (wij gebruiken “zindelijk” als we kieskeurig bedoelen.  Ik hoor “zindelijk” heel vaak in de context van potjestraining/incontinentie/etc maar ik krijg er altijd een beetje de kriebels van, zindelijk vind ik -in die context- meer iets voor honden eigenlijk.)

Anyway, Valentijn.

Gisteren kreeg ik dit in de brievenbus:

 Iemand wil met mij samenzijn deze Valentijn…

Ik appte naar mijn lief “heb jij dit verstuurd?” maar iets in mij wist al dat het niet van hem kwam, ik veronderstel dat hij er zijn naam toch op zijn minst zou onderzetten + we zijn niet van die Valentijnmensen.  Hij was not really amused het eerste moment.  Had ik een aanbidder?  Ik dacht dat het een reclamestunt was maar vond nergens iets van reclame op het kaartje.  Misschien was het afgeveegd bij de poststempel?

Vandaag zag ik op Instagram meerdere kaartjes passeren bij andere blogsters.  En nog meer vraagtekens.  Ik check alvast of ik thuis ben met Valentijn….ineens lijkt die dag wel interessant 😉  (sorry pietje, hahaha)

 

32 reacties

 1. Haha… Geweldig toch, een geheime aanbidder 🙂 🙂
  Enne… Ik houd ook niet vol hoor, lang leve de weekends!!
  Maar who cares, we hoeven ons voor niemand te verantwoorden..toch?

 2. ik kreeg gisteren al helemaal de creeps door dat kaartje, kreeg stalker visioenen en zo. Ik, paranoïde? neuh *betrapt* Groot was mijn opluchting dan ook toen ik gisteren bij Romina polste en te horen kreeg dat ook zij het kaartje gekregen had. Maar inderdaad, de marketingstunt is geslaagd, ook ik kijk nu echt wel uit naar de 14de! 🙂

 3. Spannend! (Ik had ooit een echte aanbidder …. Nooit geweten van wie die chocolaatjes aan mijn deur waren. Goede smaak had hij/zij wel in ieder geval. En ook hier: liefje not amused.)

  1. maar als je chocolaatjes krijgt van een aanbidder en je weet niet van wie ze ooit kwamen, dan is zijn opzet toch volledig de mist in gegaan? 🙂

 4. Mijn vent is jarig op de 14de en we gaan dan altijd goed eten. Dus ik kijk daar dan wel naar uit 😊. Aan Valentijn zelf doen wij ook niet mee. Ook hier geen kaartje trouwens, maja zo populair ben ik dan ook niet onder de bloggers 😊.

 5. Ik realiseerde me gisteren dat ik al heel de maand januari geen alcohol had gedronken, zonder dat ik het deed om niet te drinken,….ben ik nu saai :-). En die alcoholvrije rommel dat drink ik ook niet,…..en zeg, dat is keispannend zo’n kaartje, zou eigenlijk niet weten of mijn lief jaloers zou zijn,..

 6. Ik drink nooit alcohol dus dat is easy peasy… Maar van alcoholvrije alternatieven als aperitief moet er inderdaad wel eens werk van gemaakt worden… Die marketingstunt is inderdaad bijzonder geslaagd! Ik ben benieuwd? Activia misschien? Of is er geen verband tussen de blogbruch en de bloggers die een kaartje kregen?

 7. “zichzelf of de kamer niet meer bevuilend met zijn behoeften” of ook ‘netjes en schoon ‘
  Zindelijk .. uw baby, uw hond.. desnoods uw oma is zindelijk.

  Ik schrok me rot de eerste keer dat ik met deze westvlaamse variant in aanraking kwam, “ik mag het hopen” is mijn standaardreactie ondertussen op deze westvlaamse variant waar ik de kriebels van krijg ! 😉

  maar kom.. voor één keer zie ik het door de vingers.. want groot gelijk.. ge neemt beter een appelsapke dan nen alcoholvrije apéritief !

 8. Damn ik ben nu keibenieuwd naar dat kaartje???
  Ik heb er dus geen gehad 😉 en hier wordt Valentijn niet gevierd. Ik heb de dertiende wel een dagje weg onder ons tweetjes gepland, zou hij de hint begrijpen? Hmm…

 9. Van wie het kaartje ook komt: geslaagde stunt zeg! Zelf heb ik er geen gehad (en ik geef het toe, ik ben al een aantal keer de brievenbus gaan checken 🙂 ), maar ik volg via je blog wel wat de 14de zal brengen. Entertainend wordt het ongetwijfeld 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s