img_20160412_164002.jpg

Mijn lief en ik zijn op 22 april 10 jaar samen.  Hoera voor ons!  Het is nooit echt een wiebelig parcours geweest maar meestal smooth sailing.  Ik weet dat ik te weinig moeite doe voor hem, dat zegt hij ook letterlijk, shame on me, toch blijft hij aan mijn zijde.  Ik heb mezelf voorgenomen om eraan te werken.  En ja, ik weet dat ik dat nog heel vaak ga mogen horen in de komende maanden, want ik ben niet de zeemzoete echtgenote, niet het meest romantische  lief en ik ben al zeker niet diegene die elke maand met verrassingen komt opdraven.  Toch wil ik deze 10 jaar in de verf zetten en doen wat ik het liefste doe: erover schrijven.  Bij deze alvast een vijfde postje in een reeks van tien.  Tien stukjes over onze relatie en mijn man en wat ik er zo geweldig aan vind.

img_20160412_165819.jpg#5 Hij laat me mijn ding doen.

  • wil ik ineens lid worden van een vereniging, heb ik een kookles of ga ik met vriendinnen op zwier: doe jij maar, je hebt daar deugd van!
  • wil ik een job uitoefenen waarbij hij er heel vaak alleen voorstaat met de kinderen maar die mij gelukkig maakt: doe maar, als jij content bent!
  • wil ik een kat in huis nemen terwijl hij daar echt geen behoefte aan heeft: doe maar, zolang ik ze niet hoef te knuffelen!
  • koop ik ineens een berg kleren voor mezelf: je staat er goed mee.

omgekeerd laat ik hem ook zijn ding doen: gaan fietsen op zondag, repeteren op zondagavond, het hypothekeert ons weekend wel maar ik besef dat die activiteiten bijdragen tot zijn geluk en ontspanning en dat is voor mij het belangrijkste.

Het is uiteindelijk een kwestie van water bij de wijn doen en goed organiseren…

9 reacties

  1. Wat een leuke rubriek… Ik zou beter hetzelfde eens doen voor mijn man want ik vind van mezelf ook dat ik te weinig terug doen en alles teveel voor gewoon neem.

  2. Tis een beetje gelijklopend als bij ons. We kunnen elk ons ding doen zonder erover jaloers te zijn, geven elkaar ruimte maar denken ook aan samen dingen doen. En das soms puzzelen met de agenda’ s, tis een investering die loont!

  3. Mijn Wederhelft is ook zo. Die gaat mee in al mijn zotste dromen en wensen en neemt me ook serieus. Omgekeerd doe ik hetzelfde en vind ik het ook niet erg dat hij zijn sportavonden heeft en dat hij af en toe met vrienden op stap gaat.

  4. Dat is onbetaalbaar, mijn lief gaat ook mee in al mijn ideeën of laat me de vrijheid om het allemaal te doen,…..daarvoor alleen krijgt hij een standbeeld 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s