Onze ouders doen veel voor ons.  Heel veel zelfs.  Zonder hen zou één van ons zijn job moeten opgeven, punt uit.  Met het flexibele uurrooster is het steeds puzzelen om mijn kinderopvang rond te krijgen en onze ouders springen daar heel vaak in bij.  Mijn vader is een geweldige opa voor onze twee zonen.  Opa has got it covered.  Meestal komen ze samen op de kinderen passen maar als mijn mama een vergadering heeft of als ze instaat voor haar eigen moeder komt mijn vader alleen.  Je kunt zonder twijfel zeggen dat pa een geruste ziel is.  Op het gemak maar standvastig.  Rustig, praktisch ingesteld en doordacht.  Zo beschrijf ik hem -volgens mij- het best.  Ik denk dat ik het meeste van zijn karakter heb overgenomen.  Ik word ook regelmatig als “rustig” omschreven en ik vind dat ik zelf ook wel op een bepaalde manier gemakkelijk structuur kan brengen in chaos, net als hij.  Ik moet altijd aan hem denken als we de koffer inladen om op reis te gaan.  Of als ik een gigantische berg collect en go moet stockeren in mijn wagen. Hij zou zich daarmee amuseren.  Hij zoekt graag  uit hoe hij zoveel mogelijk dingen in één ruimte kan zetten zonder veel plaats te verliezen.  Ik vind het niet altijd evident om een geschikt cadeau te vinden voor Vaderdag of zijn verjaardag of als ik zijn naampje trek voor kerst.  Voor zijn hobby’s: snookeren en naar Club Brugge gaan koopt hij zelf wat hij nodig heeft.  Geen blauw-zwart meer nodig denk ik.  Hij drinkt graag een lekker biertje of een aperitief en is een sucker voor Mars, taart en ijsjes. Dus hou ik het dit jaar simpel met een pakketje van dat alles, al zal hij dat straks wel zien.  Ik weet niet hoe ik hen beiden voldoende kan bedanken voor alles wat ze voor ons gezin doen.  Pa, Opa, een geweldige Vaderdag, je bent hier heel graag gezien door iedereen!

IMG_8334IMG_8370

IMG_8336

Met Pasen organiseert hij een paaszoektocht door het huis.  Inclusief hoogst persoonlijke brief van De Paashaas Himself. 

9 reacties

  1. Ik vind dat zo prachtig wat je schrijft, we hebben altijd onze plan moeten trekken, hadden wel wat hulp van mijn schoonouders in schoolvakanties. Maar wij hopen onze kinderen altijd te kunnen helpen als het nodig zal zijn!

  2. Ik zou geld geven voor nog wat tijd met mijn vader en tegelijkertijd voor een super-opa voor mijn vaderloze kinderen.
    Koesteren Liese (maar ik denk dat je dat wel doet) die mens is goud waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s