Gelezen: “Het Smelt” van Lize Spit.  Net zoals elke lezende Vlaming vermoed ik.  Voor een debuut vind ik het sterk maar de schrijfstijl staat in contrast met de inhoud.  Ik weet niet hoe iktijdmeters-david-mitchell het moet verwoorden, een hype moet zichzelf ook altijd dubbel bewijzen vermoed ik.  Ondertussen ben ik begonnen in de klomp: “Tijdmeters” van David Mitchell.

Gezien en geswiped: Netflix.  I’m so doomed, yes I am.

Gefeest en gegeten: taartjes en pizza’s voor Ilja zijn verjaardag .  Op de blog van Annick, won ik een feestpakket van Beaublue   Ik koos het thema Mega Monster Rood en mocht mijn tafels versieren met een bende grommende  beestjes.

img_20160611_141713.jpg

Gehipstert: als er iets is dat ik niet ben dan is het wel een hipster of iets wat daarvoor moet doorgaan.  Nochtans werd ik getagged op instagram in de pop-up-bar Föhn in  Roeselare.  Gezien er in onze buurt nog geen zo’n instameets worden georganiseerd moet ik wel iets verder weg gaan.  De bar bevond zich in een oude garage en ze serveerden er allesbehalve het traditionele.  Sounds like hipster to me!

img-20160612-wa0002.jpg

Geshopt: voor mezelf: twee kleedjes waarbij ik al van ééntje weer twijfel of het wel een goeie aankoop was. Ik kijk wel uit naar een uitstap voor mezelf waarbij ik eens niet de hele tijd op mijn horloge moet kijken om op tijd aan de schoolpoort te staan. Eens gewoon sloffen tussen winkels, een boekje lezen op mijn gemak, een koffietje op een terras.  Ja, dat zou ik een geweldig geschenk vinden.

img_20160610_085825.jpgGewonnen: Niet alleen het beaublue pakket heb ik gewonnen, ook bij Josie won ik een Vaderdaggeschenk:  een pakket van Nivea for Men.  Good luck and a husband with fresh armpits is on my side!

 

Gemaakt: de zomerplanning voor de kinderen.  Ik stelde het werkje al een hele week uit, tot ik niet anders meer kon omdat het inschrijfmoment eraan kwam.  Sportkamp, buitenschoolse kinderopvang, de crèche, wie wanneer naar waar moet en dat in combinatie met mijn vroegens, latens, dagdiensten en nachtdiensten.  Met een goeie tas koffie en een frisse kop om 6u ’s morgens was ik na drie kwartier puzzelen klaar.  Ik vermoed dat het elk jaar vlotter zal gaan, dit jaar is het de eerste keer dat ik twee kabouters moet inschrijven al is het voor Linus nog gemakkelijk: volle dag of halve dag crèche.

Gespot: de muurtekening die Eva Mouton maakte in onze bibliotheek.  Iedereen heeft een eigen interpretatie van het woord Kunst.  Maar dit vind ik fantastisch.  Je moet toch over een goed inzicht beschikken om die tekeningen zo te maken dat ze niet te klein en niet te groot uitvallen op die grote oppervlakte?  Of is dat met alle kunst zo?

img_20160612_135636.jpg

Genoten: van de zon op ons terras de voorbije woensdag.  Poes Schanulleke was er ook graag bij:

img_20160608_153721.jpg

Gebakken: een verjaardagstaart voor Ilja.

Gekocht: een verjaardagstaart voor Ilja nadat mijn baksel was mislukt.  Iets met aangebrand en biscuit die niet voldoende was opgekomen.  Njah.

 

Meer “Graag…” vind je hier.

15 reacties

  1. Ik ben ook al gaan kijken naar de muur, zalig! Het maakproces kon je volgen op instagram en twitter. Instameet niet in de buurt? Dan organiseer je toch één?

    1. ja, dat zelf organiseren dat is ook altijd zoiets waarvan ik denk “ohja, waarom niet?” maar in feite moet ik dat afleren die reflex. Ik wil helpen reclame maken en op de afspraak verschijnen maar de organisatie, dat laat ik aan de anderen over 😉 (degene met meer IG-volgers 😉 )

  2. Ik stond op het punt om ‘Het smelt’ te kopen, maar heb het teruggelegd. Na ‘meisje op de trein’ was ik zo teleurgesteld dat ik dat niet meer wil meemaken. Ik zal wel wachten tot het beschikbaar is in de bib en het dan op mijn gemakje lezen.
    En ja, ik zou ook eens zo graag op mijn gemak gaan winkelen voor mezelf. Maar op de één of andere manier kom ik dan toch nog altijd met spullen voor de zoon thuis 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s