Mijn oudste brigand wordt 5 vandaag.  Ik zag hem gisteren bengelen in de armen van mijn man en ik dacht “shit zeg, vijf jaar geleden lag hij nog als een klein wormpje op mijn borst te slapen”.

IMG_8611

Ik hou eraan om hen met hun verjaardag te verwennen.  Gezien hij tijdens de week verjaart vierden we vorig weekend al met voldoende taartjes, meter, peter en oma’s, opa’s en overgrootmoeders.

IMG_8626IMG_8622

IMG_8659IMG_8656

Jawel, iemand was sneller dan de klik van de foto om zijn vinger in Spider Man te steken.

Gisteren ging hij als cadeau van ons naar Plopsaland.  Ultieme mama en papa-tijd want hij moest de aandacht eens niet delen met zijn broer.  Ze voorspelden regen, storm en wind maar afgezien van één grote plensbui zijn we eigenlijk heel droog gebleven.  Er was geen kat in Plopsaland, althans toch niet voor pretparknormen.  Als je bij elke attractie gewoon kan opstappen kun je spreken van een topdagje qua wachttijden denk ik.

Vandaag trakteert hij nog aan zijn klasvriendjes met een snoepje.  Ik voorzag ook twee voorleesboeken als attentie voor de klas.  Ik investeer liever in één groot boek dan in 29 kleine prutsjes (niet dat daar iets mis mee is hoor)  en zo heb ik meteen ook een bedankingsgeschenk voor de juffen.  Twee vliegen in één klap.

img_20160615_184712.jpg

Hij is zo groot geworden en tegelijkertijd is hij nog zo klein.  Ik hoop dat hij nog eventjes klein kan blijven, dat hij zijn ochtendknuffels niet zomaar gaat afschaffen en dat hij nog regelmatig blijft liefde tanken bij ons.  Want liefde is er voldoende, dat vat is bodemloos.

 

46 reacties

 1. Happy birthday stoere jongen!
  Zo grappig van die taart, bij ons zou dat dus ook gebeuren 😉
  Een heel goed idee van die boeken, ik ga dat onthouden!
  Ik ben vorig jaar ook naar Plopsaland geweest wanneer het niet zo superweer was, en het was een topdag. Nergens moeten wachten en dan vond ik het eigenlijk niet zo erg dat de zon niet volop schijnt. Liever zo dan een kind dat ambetant wordt van te moeten wachten 😉

 2. Dikke proficiat, geniet van de knuffels en handjes vasthouden zolang het nog kan. Ineens stopt dat.
  Pluszoon is nu 12 en knuffelt nog gelijk zot, zijn vader vindt dat soms irritant maar ik zeg hem ook, geniet ervan, want het blijft niet eeuwig duren. Zou wel mooi zijn natuurlijk… 😉

  1. ja, het langste dat we moesten wachten is in de namiddag, ongeveer 10 minuten voor de rolschaatsen daar, toen waren we al op weg naar huis 🙂

  1. ja, ik weet ook niet hoelang we dit zullen volhouden, maar de originele kaders heb ik ondertussen moeten opbergen omdat ik al plaats tekort kom 🙂

 3. Die foto in een foto in een… is prachtig. Dikke proficiat met je grote zoon! Als geruststelling: de zesjarige hier komt nog regelmatig liefde tanken, ik denk dat je nog wel een tijdje genieten te gaan hebt 🙂

 4. Ik schreef het al ergens: die eerste foto is zooooo wijs! Ojooo, en de taart. Daar zou ik wel eens en moordje voor kunnen doen…
  5 jaar. ’t Is niet niexx eh. Wat was dat ook alweer van dat cliché? 🙂
  Plopsaland staat hier ook op mijn to-do-lijstje. Maar misschien is Arthur nog net iets te jong?

  1. hij is 3 hé? ik denk het wel hoor, er zijn heel wat attracties voor zijn grootte al en vooral: die grote pluchen plop en al die dinges lopen daar rond, dat alleen al is een spektakel voor de kleine mannen! Uiteraard wel een kostelijk batje 🙂

 5. 1 Van de leukste cadeaus die hij kon krijgen denk ik! Nogmaals proficiat! Ik zie je nog rondtsjaffelen in het VSPW met je buikje!

   1. Dat kan ik mij niet meer herinneren, maar ik kan bitter weinig herinneren voor het moment. Jawadde ik ging nooit door examens geraakt zijn denk ik moest ik toen zwanger zijn!

 6. Mooi en nog een late gelukkige verjaardag voor de zoon!
  Leuk idee van die boeken (hou ik bij voor later :)).
  Het moet niet altijd zomers weer zijn in een pretpark: aanschuiven in de hitte is nu ook niet bepaald leuk, voor een volwassene al niet en voor een kind nog minder.

 7. Pingback: Zes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s