September is weggefloept zonder waarschuwing!  De opstart van het schooljaar, ik kan me nog heel goed voor de geest halen hoe blij ik was met die 1e september.  De terugkeer van de structuur, van tijdig in bed, dekentjes in de zetel en toch nog warm genoeg om in korte broek te gaan lopen.  Begin september was het een beetje extreem met de hittedagen, maar we zijn nu toch volop in dekentjesstemming aan het geraken.  (ik hoor mijn lief denken: jij bent altijd in dekentjesstemming, en hij heeft gelijk, het mag 25 graden zijn buiten, ik lig ’s avonds altijd onder mijn dekentje).  Enkele foto’s die de blog niet haalden (misschien wel mijn IG-account).

img_20160902_185529.jpg

Op 2 september kreeg ik een verse schoonzus.  Het huwelijksfeest vond plaats knal op het strand in Breskens in beachhouse 25.  We werden getrakteerd op een geweldige zonsondergang en een feestje met voldoende Gin Tonic.  Wat moet een mens meer hebben? (foto: selfietime met de schoonzus)

img_20160911_115446.jpgimg_20160910_160757.jpg

Er was kermis in het dorp waar ik opgegroeid ben als kind.  We proberen ieder jaar de ovenkoekenworp en ballonwedstrijd mee te pikken.  Ovenkoekenworp?  Yes, er worden verse ovenkoeken van de kerktoren gegooid en de kinderen mogen rapen dat het een lieve lust is.  Need I say more, maar Linus heeft er eigenhandig 4 geraapt, het kind kon met moeite net lopen maar als het is om te eten is hij er als de kippen bij. (foto 1: grote broer en de vriendjes delen chips uit aan Linus, ineens is het heel stil daar.  foto 2: ballon gaat wandelen met kind) 

img_20160918_103745.jpg

Ik was te laat om van het effectieve evenement een foto te nemen, maar mijn grootmoeder beweert hier dat ze net als Ilja op één been kan springen.  Ze kondigde het aan maar ik had niet verwacht dat ze het ook effectief ging bewijzen.

img_20160909_161201.jpg

Ik deed een weekend nachtdienst, de maandagavond is het dan altijd een fijn weerzien met mijn eigen zetel en keppe-time met de twee ruskabusjes die erin wentelen.  Wallen-alert!

img_20161002_083414.jpg

Ok, deze is van oktober al, ik ben aan het zeuren maar het ochtendlicht valt altijd binnen in onze living, meestal op het moment dat wij in de keuken zitten waar op dat moment weinig licht is.  Het voordeel aan veel ramen is dat je toch overal een sprietje kan meepikken.  En ja, Linus draagt geen broek en twee verschillende kousen.  Wie heeft er eigenlijk ooit bepaald dat je twee gelijke kousen moet dragen?  Die persoon wil ik wel graag eens ontmoeten, ja.

Ohja en op bloggebied was er ook het één en ander te beleven.  Zo werd mijn vriendin Ann-Sophie voor de tweede keer mama, haar verhaal kun je hier lezen, ik ging een koffietje drinken bij Kirby die ook een overheerlijke taart voorzag en de bloggersveiling  ten voordele van SOS Kinderdorpen loopt nog steeds, er doen zelf nog veel nieuwe bloggers aan mee!  Check it out!

 

18 reacties

  1. Hola, wat een knappe schoonzus, zeg. (En die rechtse mag er ook wel wezen.)
    Toeval: afgelopen weekend was er ook kermis in het gat waar ik woon. Gisteren heb ik vanuit de tuin het vuurwerk gadegeslagen. Vervolgens trok ik eventjes de hort op om me met volle goesting te vergrijpen aan een puntzak vettige frieten. Vlamse foren zien de max, zeg ‘k joen.

  2. Bovenste foto: nog een rosse erbij, en je kunt zo de nieuwe K3 van het podium schoppen! Laatste foto: de Heilige Geest is binnengevallen in huize Shout – voorzie hem maar van verse koffie en een stapel pannenkoeken !

  3. De foto van de ballon die het kind “up-gewijs” de lucht mee inneemt is prachtig. Een verstild beeld dat door de beweging die vastgelegd is, zo sprekend is.

  4. Pingback: Ontmoetingen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s