Yes, zondag ben ik weer van de partij op de (2e) Ieper Trail.  De loopwedstrijd door de straten en gebouwen van de stad Ieper.  Ik mag er dan misschien niet wonen, maar Ieper zit in mijn hart en onder mijn vel.  Zijn schoonheid, daar kan ik wel eventjes over doormemmen.  Het parcours is een kleine 9 km, maar het voelt helemaal niet zo lang, dat is het effect van door gebouwen lopen vermoed ik.  Zelf ben ik nog altijd flink (flink, dat is eigenlijk geen woord hé, dat zeg je tegen je kleuter als hij helpt afdrogen) aan het lopen op mijn eigen trage tempo.  Ik loop wekelijks twee keer.  Eén toer van 8,6 km en als ik goesting heb de tweede keer een toer van 10km.  Anyhow zal ik zondag toch een beetje uitgeput zijn bij de aankomst, want een loopwedstrijd is nog steeds helemaal anders dan de wekelijkse toer waarvan je elk putje en bultje kent.  Ik word opgejaagd door andere lopers, dat verstoort mijn ademhaling waardoor ik vlugger energie kwijt ben.

Als ik ga lopen is dat altijd alleen en mèt muziek, zondag zal dat niet anders zijn.  Sinds kort ben ik hele hipster, althans dat vind ik toch van mezelf: we werken met spotify.  Jaaaa, rol maar met je ogen, dat bestaat inderdaad al heel lang, maar kijk, ik ben nu ook mee.  Mijn afspeellijst is nog niet zo uitgebreid want ik gebruik allemaal losse nummers.  De volgende 10 nummers zijn momenteel mijn favoriete loopnummers, het motto is: hoe vettiger hoe prettiger (en dan spreek ik over de bas):

 • The hum Dimitri Vegas & Like Mike: in de categorie lekker vettig kan dit wel tellen vind ik.
 • Ride 21 Pilots.

Het heeft lang geduurd voor ik wist wie dit nummer zingt.  Vroeger had ik heel wat apps op mijn gsm onder andere Shazam of iets gelijkaardig, maar nu is mijn gsm direct vol als ik nog iets probeer te downloaden dus wordt het soms zoekwerk.

 • Watch Out For This (Bumaye) Major Lazor
 • We Found Love Rihanna.  Rihanna sleept mij er altijd door als ik even aan het slabakken ben, is het niet “We Found Love” dan wel met “Umbrella”.  Als ik niet aan het lopen ben moet ze mij gerust laten…
 • Bangarang Skrillex.  Ik ben helemaal geen fan van die “tjingeltjangel” zoals ons ma het zou noemen.  Maar om te lopen is dit ideaal en enorm opzwepend.
 • Don’t let me down The Chainsmokers.  Je zou bijna denken dat die groepsnaam gewoon vertaald werd uit het Nederlands.  Ze klinken gelukkig niet als kettingrokers.
 • Sofia Alvaro Soler.  Een beetje fout mag altijd.
 • Pomeii of Laura Palmer als het dan toch gelijk is van Bastille.  Ik weet het, ze slaan je ermee dood op de radio, maar toch, die begintune van Pompeii is geweldig om volle bak te horen door oortjes.
 • Euphoria Loreen.  Ik leerde dit nummer kennen door Eva Daeleman die het ooit aanprees als het ultieme auto-liedje.  Blijkbaar was dit een songfestivalnummer, maar of ze gewonnen hebben dat ga je zelf moeten opzoeken.
 • Heads will roll Yeah Yeah Yeahs.  Dit blijft de ultieme dansplaat en ik moet mij al eens inhouden om geen moveke met mijn handen uit te voeren daar tussen de maisvelden.

Nog leuke opzwepende up-tempo-loopnummers die ik zeker aan mijn playlist moet toevoegen voor zondag?

Zin om mee te doen aan de Belfius Ieper Trail?  Pech, het is uitverkocht!  Maar er zijn nog mensen die een ticket hebben, misschien kun je daar nog ééntje scoren!

 

(bronnen: alles YouTube)

20 reacties

 1. Heel veel succes, B loopt de Citta Trail in Brugge, wij gaan daar een weekend naartoe! Was ook lang geleden dat we er waren, kijken ernaar uit om er rond te dwalen:)
  Goed lopen!

 2. Ik loop zonder muziek, dus geen tips wat dat betreft. Maar in alle geval veel succes! Lijkt mij supertof om door gebouwen te mogen lopen 🙂
  En hopelijk zorgen de medelopers niet enkel voor een opgejaagd, maar ook aanmoedigend gevoel (dat is bij mij toch vaak zo; ik loop veel sneller op wedstrijd

 3. Merci voor je lijstje! Ik was van plan om zonder muziek te lopen, maar het feit dat 1) mijn trainingen de laatste weken zelfs de naam ‘training’ niet waard waren 2) ik vorig jaar door de meute zodanig opgejaagd was dat ik na 600 meter al piepedood was en 3) ik de voorbije dagen door 1 of ander virusje bijna KO was, zal er dus voor zorgen dat ik absoluut een stevige beat zal nodig hebben… Als we mekaar dus tegenkomen onderweg: da klapke zal voor ne andere x zijn vrees ik :). Succes!

 4. Mijn spotify-looplijst heet “Driving fast and furious” maar wordt enkel gebruikt voor het lopen. Meestal uptempo dance-nummers waarbij Faithless en hun nummers mijn favoriet zijn.
  Veel succes morgen in Ieper. Net zoals in Brugge zal het mooi loopweer zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s