Zondag 16 oktober +- 7u

img_20161016_071512.jpg

Linus krijgt nog net zijn ochtendflesje alvorens ik naar Ieper vertrek waar ik met mijn vriendin heb afgesproken om samen naar de start van de Ieper Trail te vertrekken.

Zondag 16 oktober  +- 10u

ieper-trail-2016-zps

Lopend door de winkel ZPS in Ieper tijdens de Ieper Trail.  Het was opnieuw een heel gevarieerd parcours door veel interessante locaties waar ik nog nooit was geweest.  Uiteraard was de leefgroep waar ik werk de beste locatie!  Supertof!

Zondag 16 oktober +- 15u

img_20161023_182759.jpg

Buren bij kunstenaars. Mijn vriendin Roselinde opent weer haar atelier om haar schilderwerken tentoon te stellen.  Op haar website kun je meer over haar werk lezen.  Ze was als kind al enorm creatief en it runs in the family bij haar thuis.  Blij dat ik sinds dit jaar ook een echte R.Kino in mijn living heb!

Woensdag 19 oktober +- 7u

img_20161019_064739.jpg

Ik vind dit recept in de reclamefolder van Colruyt en ik moet aan Kelly haar post denken over de soepmaanden.  Meer Kelly op vrijdag trouwens.

Woensdag 19 oktober +- 13u

img_20161019_123426.jpg

Samen met Ilja in Plopsaland.  Hij was al sinds de aankomst “begoest” om met het treintje mee te gaan dat door het park rijdt.  Toen we er eindelijk op zaten kon het niet meer op.  Q-time noemen ze zoiets denk ik.

Donderdag 20 oktober 9u15

Ik bezoek mijn vriendin Ann-Sophie en haar baby’tje.  Ik geef geen ongemeende complimenten en ze weet het, maar amaai: wat een mooi manneke!

Vrijdag 21 oktober 9u35

Het lukt mij om met de dreumes in huis de koelkast volledig uit te kuisen.  Zo’n werkje waar je achteraf nog dagenlang plezier van hebt vind ik.  En het is een klein trekje van mij maar ik kan niet anders dan alles zo recht mogelijk terug te zetten.

img_20161023_182319.jpg

Vrijdag 21 oktober 10u15

img_1477242685261.png

Linus wordt het wachten tijdens de frigokuis beu en ik neem hem mee om te gaan wandelen.  Het is die ochtend prachtig herfstweer en ik kan de stappen wel gebruiken gezien ik de hele week nog niet heb gelopen.  Op het wandelpad -met ons huis reeds in zicht- moet ik echter rechtsommekeer maken en zowat een kilometer omlopen omdat de modderpoelen echt niet toegankelijk zijn, bugaboo of niet.

Vrijdag 21 oktober 19u15

Kelly geeft een boeiende lezing over de verschillende nationaliteiten die je kan terugvinden in Ieper.  Aangeland is een interessante voorstelling waarbij de oorsprong van sommige nationaliteiten uit de doeken wordt gedaan.  Ik kan je wel zeggen: ze kan al zo goed spreken als ze kan schrijven!

Vrijdag 21 oktober 21u15

Ik arriveer op een homeparty bij de Ieper Trail-vriendin (zie zondag 16/10).  “Heppy People” (jawel, de e is juist) stelt er zijn verschillende merken voor en ik twijfel tussen een sjaal en een ander item.  Het werd het ander item.

Zaterdag 22 oktober 16u

We bezoeken de meter van Ilja en haar gezinnetje.  Zes jaar geleden kregen we van mijn nichtjes (die in hetzelfde dorp als meter wonen) op ons huwelijk een biermand waarbij een extreem lekkere zak baconchips zat.  Al ZES jaar zit ik -elke keer als ik door dat dorp passeer- te denken “ik moet naar die winkel om te kijken of ze die chips nog hebben” .  En nu is het eindelijk zover.  De mannen beslissen om biertjes te kopen in die lokale drankencentrale.  Ik denk dat er op dat moment letterlijk een lampje gaat branden boven mijn hoofd “DIE CHIPS!”.  Komen ze twintig minuten later wel niet toe met zo’n zak zeker?  img_20161023_191610.jpg

en halleluja in the sky: ze zijn nog even lekker als zes jaar geleden!  (en misschien kun je ze ook gewoon kopen in de Colruyt, ik weet het eigenlijk niet, in mijn hoofd verkopen ze die enkel bij Tommelein!)

Zondag 23 oktober 10u55

img_20161023_182204.jpg

Ik leg een nieuw tafellaken op in de living.  Mijn familie en schoonfamilie komt kip met frietjes eten ten voordele van de school van Ilja.  Ik haal alles af zodat Linus kan tukken terwijl we op ons gemakje eten.  Zo’n kip uit zo’n zak, hoe vettig dat ook mag zijn, ik kan dat toch niet zelf maken hoor, met dat hemelse korstje.

Zondag 23 oktober 15u40

img_20161023_161614.jpg

We wandelen “De Sjarettenwandeling” die werd uitgestippeld door De Kinderbrouwerij.  Verdikke zeg: koud!  Gelukkig had ik Linus goed ingeduffeld en droeg Ilja zijn muts en winterjas want ik had me serieus mispakt.  Toch weer 4km op de fitbit-teller, ok, het is niet veel maar alle beetjes helpen.  Op de binnenkoer van de brouwerij liggen allerlei volksspelen maar door de koude gaan we vlug binnen een warme chocomelk bestellen.

Zondag 23 oktober 17u45

Terwijl we weg waren heeft de Roomba zijn toertje gedaan.  Nu dat alles op hoogte staat neem ik mijn trekker en dweil en maak de vloer weer proper.  Er komen wederom 5 emmers water aan te pas.  Onvoorstelbaar.

Zondag 23 oktober 19u33

Uw nederige blogschrijfster eindigt deze post.  Subiet in mijn chillbroek de overschot van die geweldige baconchips oppeuzelen en naar De Slimste Mens Ter Wereld van donderdagavond kijken.  Er was precies weinig tijd het voorbije weekend om dat nog erbij te nemen.

20 reacties

 1. Jawadde, die koelkast van je! Die van ons lijkt er wel een Cyrisch slagveld tegen. 😀
  Voor de rest constateer ik dat je je goed bezig houdt. Fijn zo.
  O ja: pastinaaksoep vind ik bweikes. Deze week voor de eerste keer gegeten en nooit meer.

 2. Ik ga ook verder met de frigo 🙂
  Zie ik daar nu rode wijn in liggen ? Rood? Frigo? (die doos met ‘tinto’ op)
  En verder : jullie drinken teveel :-), eten te weinig groenten en gebruiken teveel vet (volle melk, room)
  Niet dat ik mij ooit met iemand anders bemoei hoor 🙂 🙂

  1. ’t is Sangria! 😀 En de volle melk is voor onze magere tetting van een zoon. Ik zou geld geven om dagelijkse chocomelk met volle melk te mogen drinken!

 3. De sjarettenwandeling! Komt op mijn ‘wat te doen’ lijstje.
  Hoera voor opgeruimde frigo’s, lievelingschips en kip van ’t kraam!
  Emiel bedankt je 😉

 4. Merci voor de schop onder mijn gat om de frigo eens te gaan uitkuisen; ben al een week aan het denken dat het nodig is, maar het dan ook effectief doen, dat is er precies nog teveel aan 🙂

  Grappig ook dat je je Roomba hier zelf nog eens vermeld; wilde je een van deze eens mailen om te vragen of jij daar content van bent? Want onze (gewone) stofzuiger begint zo precies langzaam de geest te geven en we twijfelen om zo’n robotstofzuiger te kopen. Merci alleszins!

  1. ok, maar mijn emailadres is hier blijkbaar niet te vinden, moet ik dringend werk van maken 🙂 via mijn FB anders (Liese Shoutyourheartout)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s