We zijn meer dan 3/4e van het jaar verder ondertussen.  Tijd voor een update over mijn digitale agenda.  De vele tips die ik kreeg in de reacties waren heel welkom, bedankt lievekes.  Ik koos voor Google Calendar omdat deze het vlotst te installeren was op alle nodige apparaten.  Tien maanden lijkt me wel ideaal om een zuiver beeld te krijgen voor een evaluatie.

 • Google Agenda: het gebruik

Hmmm.  Niet zo fantastisch vind ik.  Ik ben geen goeie ict’er.  Vraag maar aan de dienst systeembeheer op het werk, ik heb er een lange-telefonische-afstandsrelatie mee.(“Oh neen, ik vind hier nergens mijn cursor meer terug, waar is hij naartoe?”)  Ik weet ondertussen wel al dat de eerste vraag is “Heb je hem opnieuw opgestart?” en ze weten al dat ik dat altijd doe, dus de openingszinnen skippen we al.  Maar terug naar Google Agenda.  De synchronisatie met alle partijen (iPad, smartphone, laptop) verloopt toch niet zo vlot vind ik.  Het hangt ervan af op welk instrument ik een afspraak ingeef.   Veelal is op één van de apparaten een afspraak onvindbaar terwijl het dan in een ander apparaat dubbel komt te staan doordat ik de afspraak opnieuw ingegeven heb.  Koekoek?

Ik moet maandelijks mijn uurrooster ingeven, dat wil zeggen dat ik elke dag apart moet aanklikken, het uurschema ingeven en dan telkens weer overal de meldingen uitschakelen.  Anders krijg ik dagelijks onnodige notificaties op mijn gsm genre “werken van 8u30-19u30“, alsof ik dat niet weet.  Met het crècheschema van Linus is het hetzelfde verhaal, aangezien ik dat in een ander kleur wil moet ik ook dat telkens allemaal apart ingeven, aanklikken, uitklikken.  Ik vind het een grote slavenkarwei eigenlijk, ik haat het om het te doen, met de hand gaat het toch allemaal veel vlugger. Call me old fashioned.

 • Overal en altijd je agenda bijhebben

Ja, dat is handig.  Als alle afspraken gesynchroniseerd zijn tenminste.  Zeker in situaties waar er direct iets moet opgezocht worden of als iemand op het werk vraagt om te wisselen of dergelijke.  Laat ons zeggen dat dat een groot voordeel is.

 • Onthouden van afspraken

Rampzalig.  Echt: gebuisd tot en met hiervoor.  Ik weet niet hoe dat komt, ik vermoed dat het mijn kleine verstand is die zo werkt.  Maar als ik iets niet met de hand opschrijf dan onthoud ik het niet.  Mijn agenda digitaal ingeven is een ramp voor mijn geheugen.  Als ik een afspraak ingeef dan staat die soms onderaan (afhankelijk van het uur) en dan zie ik het gewoon niet omdat ik niet voldoende naar beneden scrol (vooral bij smartphone dan).  Met een geschreven agenda heb ik meteen overzicht op de dag.

Ik weet zeker dat de situatie die ik beschreef in mijn vorige post in de hand werd gewerkt door onvoldoende overzicht over de voorbije week en de komende weken.  Diezelfde avond kwam mijn lief toevallig thuis met een papieren agenda die hij bij een klant had gekregen en het puzzeltje viel in elkaar.  Het was geen supermooie, maar nu ook niet aartslelijk, maar ik werd euforisch.  Gewoon door het zicht op een agenda.  Schrijven, post-it’s erin plakken, krabbelen en doorstrepen.  Verschillende kleuren stylo gebruiken.  Bring it on!  Yes, I’m so back met een papieren agenda in 2017.  Sorry Google Agenda: je wordt gedumpt!

En nu de zoektocht inzetten naar het beste exemplaar.  Hema here we come!

 

 

15 reacties

 1. Jammer dat het geen succes was. Zou het ook eens willen proberen maar dan liefst met een kalender die wel doet wat ik wil. Want als er afspraken soms niet zichtbaar zijn etc …

 2. Ik blijf ook schrijven. Ik vertrouw mezelf niet digitaal. Ben bang dat ik dingen zou vergeten ingeven of per ongeluk zou wissen. Ik krijg mijn afspraken ook telefonisch door. Wat is er dan gemakkelijker dan die direct in een agenda te schrijven?

 3. Ik combineer tegenwoordig de Google calendar met een bujo (ttz ordinair schriftje) omdat opgeschreven afspraken toch beter blijven hangen, maar ik mijn Google calendar wel altijd bijheb. Die meldingen kan je ergens diep verstopt in de instellingen wel afzetten, ik werd daar ook horendol van maar nu krijg ik standaard geen meldingen meer.

 4. Ik mis ook afspraken door dezelfde reden. Wel maar 1 keer tegengekomen. En idd die meldingen die je handmatig moet uitzetten… En ja het duurt lang eer je je uurschema hebt ingezet.. Ik probeer het nu anders: ik zet de Google Categorie op ‘planning’ en zo zie ik mijn planning voor een week en dit is precies handiger.. Ik probeer nu te combineren met een bullet journal (als ik kan uitpluizen hie het precies werkt) die ik wil opstarten. Ik vind hem ook zeer handig als je een overzicht wil zien per maand. Ik geef de Google calendar nog een kans…

 5. Papier en schrijfsels voor mij! Ik kan zotcontent zijn met een mooie agenda. Google gebruik ik voor verjaardagen, en de echtgenoot zet er zijn speciale dingen in, waarvan ik dan een melding krijg. Verder gaat de liefde met digitaal voorlopig niet.

 6. Ik zweer bij de agenda’s van Moleskine. Heel mooi én praktisch.

  Ga nu ook wel een digitale agenda aanmaken denk ik, zodat we thuis kunnen checken wanneer wie weg is en vooral wanneer we samen al dingen hebben gepland 🙂

 7. Ten huize Brubeck wordt de Google Agenda (of Calendar, in het Engels) goed gebruikt. Ik zet afspraken in mijn agenda en nodig telkens Mrs. B uit zodat het in haar agenda komt en vice versa. Leve de digitalisering.

 8. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een afspraak niet gesyncd was tussen verschillende apparaten… En dat zijn er hier toch wel wat. Bizar.

  En dat van de afspraak die onder de scrolllijn staat… Zet de app op ‘planning’ ipv ‘dag’ en je ziet alles netjes onder elkaar.

 9. Hier ook nog steeds een grote fan van papieren agenda’s! Voor mij zit het ‘m net als bij jou in het overzicht, het doorstrepen, het werken met verschillende kleuren,… En het zalige gevoel van papier door je handen te laten gaan natuurlijk. We gebruiken hier wel een Google Calendar om gemeenschappelijke afspraken in te zetten, zodat we zeker het familiefeest van tante Maria en van die toestanden niet missen. Maar verder: leve papier!

 10. Idem hier: hoera voor de papieren agenda’s. Voor concrete tips moet je binnenkort op mijn blog zijn, want ik geef ze gratis ende voor niet weg. 🙂
  Ik “moet” – omwille van de job – ook een gedigitaliseerde agenda bijhouden (huisbezoeken, vergaderingen, …) zodat de collega’s weten hoe of wat. Ik begrijp het wel hoor, maar geef mij maar mijn papieren versie: altijd toegankelijk en immer origineel. Gaande van spekkepapiertjes over boodschappenlijstjes tot puzzelstukken. Dat kunt je met een digitaal geval niet, toch? 🙂

 11. Ik gebruik een online agenda om overal toegang te hebben tot onze agenda’s en afspraken, maar kan niet zonder een papieren variant. Als ik die niet heb verlies ik sowieso het overzicht en loopt het in het honderd.

 12. Digitaal. Absoluut.
  Hier persoonlijke agenda, werkagenda’s (meervoud), persoonlijke agenda van de partner, gezinsagenda én familieagenda allemaal op één gsm. Extreem handig.

  Wat ik wel doe is voor iedere agenda een andere tool gebruiken om m bij te houden (Outlook bvb, dat copy-paste makkelijk) want het louter via Google doen is idd om zot van te komen.

 13. Ik gebruik meestal de eerste maanden van het jaar een agenda en daarna lukt het mij niet meer om die bij te houden. Bij deze heb ik agenda elvendertig gekocht om nogmaals een poging te wagen die een volledig jaar te gebruiken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s