…nijnagels.  Wat zijn nijnagels?  (in het West-Vlaams zeggen wij: nienagels)  Van die kleine fuckernageltjes die aan de zijkant van je nagel groeien.  Als ik ze uitsnak bloed ik als een rund, doe ik er niets mee dan ontsteekt 9 van de 10 keer heel de boel en mag ik het uitzweten.

….mensen die niet zelfstandig (kunnen?) tanken.   Waarom wachten tot iemand uit de winkel komt als je het zelf kan doen?  Je moet toch geen bouwkundig ingenieur zijn om te tanken dacht ik.  Of overtreed ik weer ergens één of andere ethische tankcode en hebben die eigenaars van tankstations dat niet graag dat je dat zelf doet?  Zien ze mij oprijden en denken ze “tsss, ze zal het weer zelf doen hoor, we zijn niet goed genoeg.  Miss Tanken 2017“.

…avocados.  Blijkbaar een heel gezonde fruitsoort.  Of is dat geen fruit?  Ik weet het niet, het ziet er niet alleen onsmakelijk uit het is het ook vind ik.  Letterlijk.  Zonder smaak.  Ik begrijp de hype er ook niet echt rond want of ik nu een avocado in mijn slaatje doe of niet, het maakt weinig verschil in smaak.  Of heb ik nu weer net “geluk” gehad bij mijn eerste avocado en een slechte gekregen?  En ja, misschien moest ik op youtube opzoeken hoe je dat het best schilt en die pit eruit krijgt.  Zo’n filmpjes zijn gewoon gemaakt voor nitwits als ik.

…mensen die afval dumpen langs de kant van de weg.  Mijn auto is misschien een dump, maar ik smijt mijn vuiligheid toch tenminste niet op de straat.  Op mijn looproute is er nu al een tijdje een firma aan het werken.  In de berm zitten ze regelmatig te lunchen of een 10-uutje ofzo te verorberen, ik begrijp dat, ik zou ook honger hebben als je mij al drie uren een drilboor laat hanteren.  Vorige week ging ik drie keer gaan lopen en elke keer zag ik de afvalberg groter en groter worden.  Ze waren zelfs zo vriendelijk geweest om het in een zak te stoppen en gewoon de volledig gevulde zak afval te laten staan.  Vandaag lagen er naast de zak ook allerhande koekjesverpakkingen, een melkdoos, plastic en lege flessen rond te slingeren.  Dat is het brokenwindow-effect denk ik.  Neen, ik ben geen criminoloog, ik heb twee goeie ogen die het alleen maar erger zien worden, week na week.

…waarom de meeste recepten met room op de ingrediëntenlijst zetten: een flesje room van 20cl .  Alle flesjes room die ik koop bevatten 25cl room.  Iemand moet dringend de roomverpakkingsfabriek gaan aanspreken hierover.  Of de makers van ingrediëntenlijstjes gaan berispen voor het te kwiste gaan van al overschotjes room.  Wie gaat dat doen?

32 reacties

 1. ‘k Snap er ook geen zak van, tenzij van de avocado, daar snap ik alles van, ik vind die dingen ongelofelijk lekker. En ik weet ook altijd de lekkere uit te kiezen!
  Oh en dat tanken: ik ben zo’n rappe die dan al zelf staat te tanken, als mijnheer de eigenaar er bij komt staan, zegt hoe mooi/slecht het weer is, vraagt of het vol mag, en dan heel trots de tuit er weer uithaalt en de dop dicht doet. Dag madam, dag mijnheer! Oink??

  1. ik ben er wel eens in geslaagd om die teut niet meer uit mijn tankgat te krijgen. En maar snakken, ik begon echt te panikeren want dat winkeltje was niet meer open. Uiteindelijk lukte het wel maar was al allerhande scenario’s aan het bedenken van hoe ik daar ging weggeraken

 2. Die kliekstjes room, dat is om elk van je twee spruiten nog een lepel room te kunnen geven. Die recepten zijn bedacht door mensen die gelijk ik geen room kunnen uithalen zonder dat er kindjes op je af komen lopen met de vraag of ze eens mogen proeven 😉
  Van de rest snap ik ook helemaal niks…

 3. Een nijnagel is in feite verharde en gedroogde huid die langs de nagelriem recht omhoog staat. Geen echte fuckernagel, dus. Je kunt nijnagels voorkomen door heel veel avocado’s te eten die je bij voorkeur sopt in 200 cl room.

  1. ’t is misschien daarmee dat ik altijd zoveel overkom 😉 😀 (ik pas het even aan, want blijkbaar begrijp ik van hoeveelheden ook niet veel )

 4. Die overschotjes van room e.d., dat hebben wij ook heel erg. Op sommige websites kan je de recepten aanpassen naar 2 personen en dan krijg je dingen zoals 1/2 citroen erop. Om zot van te worden 😉

  1. meestal kan ik overschotjes wel wegwerken, maar met room lukt me dat precies nooit. Ik betrouw dat ook niet zo lang als dat geopend is. Een halve citroen gebruik ik dan weer om mijn spoelbakken eens mee te reinigen (ik heb witte spoelbakken: slechte keuze geweest indertijd)

 5. Echte vrouwen tanken niet zelf! Vrij naar euh, een of andere schrijfster. Dus, nog nooit gedaan, ik heb een echtgenoot die dat met liefde voor mij doet. Denk ik. Hoewel. Misschien komt er toch wat minder liefde aan te pas als ik om 23u opmerk dat ik ‘precies nie heel veel nafte meer heb’ :-).
  Allé gij, avocado’s zijn de max. Maar naar ’t schijnt heel milieuonvriendelijk. En nijnagels??? In Roeselare kennen we dat niet hoor.

 6. Ik eet wekelijks meerdere avocado’s en neen, zelfs als je de goeie eruit haalt hebben ze van zichzelf niet veel smaak. MAAR. Daarom eet je ze met zout en peper erop! In salades of op brood (met verse spinazie en kipfilet bvb) voor de smeuïgheid, of in sushi of pokébowls, of inderdaad in guacamole, waar ik kilo’s van zou kunnen eten (enfin, die van mijn Lief, die dat als de beste kan klaarmaken, met extreem veel smaak). Maar zo gewoon puur een avocado uit ht vuistje? Neen, ik zou het ook niet eten. En ik ben nochtans een fan!

 7. avocado’s worden hier met mate genuttigd wegens toch niet zo ecovriendelijk eigenlijk (en de Mexicanen kunnen ze blijkbaar amper nog zelf betalen en dat is toch ook weer niet zo fijn, eigenlijk, feitelijk, denk ik dan)
  aangezien ik amper met de wagen rijd, ben ik dus iemand die niet (kan) tanken (denk ik, ik heb dat gewoon nog nooit gedaan en het stinkt me daar teveel om dat voor de lol eens uit te proberen, ik ga daar trouwens zo staan prutsen dat ik bij voorbaat al weggelachen ga worden denk ik dan ook)
  overschotjes van room worden hier gewoon in de puree of in de koffie gegoten, geen last van roomrestjes hier 😉

 8. Zo herkenbaar! Dat van die room kom ik ook altijd tegen. Enkel avocado’s volg ik je niet helemaal in want die vind ik wel lekker 🙂 Al ben ik er ook niet uit of het gaat om een groente of fruit.

 9. 🙂 er staat van dit weekend een overschotje zure room in de koelkast, wat doe je daar nu nog mee? Laten staan voor een week en dan weggooien :s
  De avocado’s zijn hier wel populair, mijn lieve echtgenoot maakt (en eet 🙂 graag guacamole als er gasten zijn. Daarbovenop zijn ze superhandig om op verplaatsing fruitpap mee te maken (het is toch fruit, niet?), samen met een kiwi, een scherp mesje en een lepel heb ik niets anders nodig voor onze kleine meid haar honger te stillen..
  Ik vind mezelf ook altijd superstoer als ik ‘handsfree’ sta te tanken tussen allemaal mannen 🙂

 10. Bon goed, ik heb van het meeste ook geen kaas gegeten, maar het zou kunnen dat die bouwvakkers dat op het einde allemaal mooi opruimen. Of je kunt het als bouwheer terug vinden als je grond wegneemt om een vijvertje aan te leggen in je voortuin.
  Die room, is dat niet omdat er zoveel aan de wand blijft kleven ? Waarschijnlijk had een goede kok altijd te weinig room om zijn eten toptop te amken en zijn ze tot de conclusie gekomen dat er netto wel 25cl in gaat maar bij gebruik maar 20 terug uitkomt wegens kleefeffect ? Ik zeg maar wat hoor, ik snap er ook niets van.

 11. Eindelijk iemand die mijn mening deelt over avocado’s. Met de beste wil van de wereld: ik snap het niet… Smoetzochte, maar zonder smaak. Nee, laat maar.
  En ‘nienagels’: ’t is bloeden of uitzweten. Ik weet er alles van!
  Dat van die room vraag ik me al jaren af. Wat doe ik dan? Ik koop eentje van 50cl en klop de rest (want dan heb ik tenminste een deftige rest) tot slagroom (Steven eet slagroom met een lepel(tje)). 🙂

 12. Vreemd ik gebruik altijd brikjes van 20 ml ! Kapt die extra 5 er toch gewoon bij ? Of is het zo n delicaat recept?

  En ik ken maar 1 … echtenwaar 1 tankstation met bieding.. ben ervan in de wolken. Bediening man. Waar krijgt ge da nu nog?

 13. Die avocado s daar snap ik dus ook niets van, net zoals al dat vogelzaad dat de mensen nu binnenspelen. Ik bedoel, wij gaven dat aan ons kanariepietje vroeger en nu blijkt dat superfood te zijn?! En dat tanken? I don’t know. Er is 1 tankstation waar ik ga dat ik moet spurten om zelf te tanken, want die mevr. Komt altijd meteen aanlopen. Misschien krijgt ze dan een procentje of zo? Ik zou het niet weten, maar ik doe het liever zelf néh!

 14. Avocado’s vind ik wel nog niet slecht, met veel kruiden in een slaatje of zo. Maar ik denk dat ik er niet goed tegen kan, want de laatste keren dat ik iets met avocado at, was ik daarna echt super misselijk… Mijn maag heeft het niet zo voor van die hypes 😉
  Dat tanken begrijp ik volledig! Ik vind het ook zo awkward als die eigenaar dan snel naar buiten komt gelopen als hij je uit je auto ziet stappen. Dan sta je daar onwennig naast elkaar een beetje te praten over het weer.
  Dat van de room is mij ook al opgevallen, maar verder nog niet bij stilgestaan.
  Afval dumpen, echt, zal ik ook nooit begrijpen!

 15. Er zit toch wel een smaakje aan een avocado hoor. Nu ge moet opletten hoe rijp hij is. Hoe rijper hoe smeuïger. In guacamole eet ik dat wel graag. Of met gerookte zalm erbij. Maar apart gelijk nen appel of zo, nee zo ver gaan we het niet drijven.
  Ik denk dat ik af en toe wel eens een flesje van 200ml room heb, maar vraag me nu niet welk merk (ik gebruik dat zelden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s