Gestart: Ik heb er zo lang naar uitgekeken, Linus zijn eerste schooldag.  Er waren wat traantjes toen we hem afzetten maar na enkele dagen zijn die reeds verdwenen en roept hij volle bak “Juffrouw Jonanna!!!” De foto’s op de website van de school liegen er ook niet om:

IMG_4560 (2)
bron: website school

Gehaald: mijn paspoort.  Afhankelijk van welke gemeente of stad je woont verschilt de kostprijs hiervan.  Ik betaal liever €84 aan iets anders dan aan dit gedrocht maar kijk, wie graag een mugshot van mij wenst: ik heb nog 4 van die pasfoto’s over.  Ze worden vermoedelijk nooit meer gebruikt.  Binnenkort trekken we naar New York, ik wijd er wel eens een blogpost apart aan maar wie graag tips doorstuurt mag dit via mijn contactpagina doen.  Jawel, ik heb een contactpagina.  Echt, nu ben ik een blogger.

IMG_20171025_101130.jpg
Serieus zeg, die kop.

Geëmotioneerd:  Er zijn verschillende dingen gebeurd de laatste weken die van grote invloed waren op de mensen rond ons.  Ziekte, overlijden, scheidingen.  Neen, het is niet overal rozengeur en maneschijn.  Ik zou goesting krijgen om onder een dekentje te kruipen en een beetje op de velletjes rond mijn duim te sabbelen.  Dit kaartje vond ik wel herkenbaar om alles even op pauze te zetten:

IMG_20171104_142417_100.jpg

Gelezen: Ik blog te weinig over de goeie boeken die ik gelezen heb. (Eind 2017 maak ik wel weer een lijstje).  Niet dat ik er zoveel lees maar boeken zijn eigenlijk een constante in mijn leven.  Ik heb altijd een boek gaande.  Wat zeg ik: zonder boek word ik rusteloos.  Niet dat dat ooit zou gebeuren, in mijn boekenkast staan genoeg boeken die ik nog eens wil herlezen of zelfs nog niet heb gelezen.  Ik bezoek regelmatig de lokale bibliotheek.  In feite ligt ons huis tussen twee bibliotheken in en ik ben uiteraard van beide lid.  Net zoals mijn echtgenoot Ilja soms motiveert om muziek te luisteren en te spelen probeer ik hem warm te maken voor boeken.  Hij is nu ook lid van de Kinder en Jeugdjury Vlaanderen wat onze liefde voor boeken alleen maar aanwakkert.  Via Evi kreeg ik ook een bestseller opgestuurd, zij kreeg hem dan weer van Fieke.  Wie is de volgende die dit boek wenst te ontvangen? Contacteer me via….jawel, de contactpagina!

IMG_20171013_095302_847.jpg

Gezet: onze schoenen uiteraard.  Vorig weekend was Sint-Maartens-weekend.  We zijn overladen met picknicken en chocolade.  We hielden het cadeautjesgedeelte eerder beperkt, onze kinderen hebben al zoveel speelgoed en ze delen overal in de brokken.  Sinterklaas komt er dan ook nog eens aan: ahja, met een moeder uit De Westhoek en een vader uit het midden van West-Vlaanderen.  Niemand begrijpt het Sint-Maarten/Sinterklaas-verschil, maar de kinderen zijn content en voor ons is het duidelijk.  (en Sint-Maarten blijft keihard mijn homeboy)

IMG_20171110_162335.jpg

Gefamiliefeest: Ik wou schrijven “gevierd” maar het is eerder “herdacht”.  Acht jaar geleden stierf mijn grootvader en dit wordt herdacht tijdens een misviering en een familiemaaltijd. Elk jaar zijn we met meer en meer gezien ik één van de oudste nichten ben en iedereen die na mij komt maar kindjes blijft maken.  Ilja en zijn achterneefje Dauwe zijn samen met Dauwe’s zusje de oudste achterkleinkinderen bij mijn grootmoeder.  Het filou-gehalte zit duidelijk in de familie.

IMG_20171114_062650.jpg
foto: doorgestuurd via mijn nichtje.

18 reacties

 1. De geëmotioneerde G is er teveel aan. De rest: Linus, New-York! (raar paspoort of niet), boekentip (ik snel naar dat contactformulier), cadeaus en feesten zijn stuk voor stuk oppeppers.
  Wel een beetje raar dat jullie de schoenen buiten aan de voordeur zetten (of zie ik dat verkeerd?)

 2. Boekenjury vind ik een superinitiatief, dochterlief gaat sinds derde kleuterklas (en zit nu in eerste middelbaar), het is geen grote lezer maar ze houdt van boeken en zo blijft ze nog net iets meer lezen (en ik probeer nu ook zelf terug vaker samen met haar in de zetel te zitten lezen, nog zo gezellig en zo blijven we allebei even weg van de beeldschermen 🙂 )

 3. 84 euro voor een paspoort?! Ofwel ben ik al vergeten hoeveel dat indertijd bij mij kostte, ofwel is dat gewoon echt belachelijk veel, niet? 🙂
  Hier kwam Sint-Maarten gisteren langs op het werk 😉 Kwestie van “mijn” tradities ook in Zwitserland te importeren. Als kind had ik ook én Sint-Maarten (thuis) én Sinterklaas (bij mijn grootouders) en ik heb dat nooit raar gevonden. Maar inderdaad: Sint-Maarten blijft ook wel mijn homeboy 😉

 4. Ik heb dat boek ook gelezen en heb er nog 2 andere van liggen; leest goed weg.
  Ik schrik een beetje van de foto van Linus, waar is die peuter naartoe toen we bij jullie waren??? Dat is toch niet zo lang geleden?
  Mooi logje!

 5. Ik vind je mug shot echt nog goed meevallen hoor! Een paspoort is inderdaad best duur. Wij hadden dan ook nog een internationaal rijbewijs nodig voor Nieuw-Zeeland, dat tikte allemaal aardig aan!

 6. Gezellig en geboeid gelezen en gedacht da ge da goe gezegd (g)(h)ebt (in west-vlaanderen zeggen we toch een g naar beneden als het een h naar boven is 😉 )
  x

 7. De foto op je paspoort lijkt wel getrukeerd. Of wacht, dat is waar ook: er mag niet meer worden gelachen noch geglimlacht. You and that photo look so little alike, zeg.
  P.S.: Bij mijn ouders werden de schoenen ook altijd buiten voor de voordeur gezet. Enfin, toch met Sinterklaas.

  1. hmja, het is eigenlijk zuiver een logistiek probleem daar de sint moest komen op het moment dat de kidneren al “in huis” waren en het enkel in de late namiddag kon gebeuren omdat de rest van het weekend al volgepland stond 😀 Dus eventjes buiten gezet tot de sint voorbijkwam…..toemdiedoem. En de oren moeten ook vrij zijn op het paspoort waardoor je er nog meer uitziet alsof je ieder moment een mondeling examen moet afleggen ofzo

 8. “Zonder boek word ik rusteloos.” Jep. Dat.
  En Sint-Maarten, daar ben ik ook mee opgegroeid. Waar we nu wonen is het Sinterklaas, en bij mijn schoonouders ook. Dat kind van ons, dat gaat nóg harder verwend worden dan ze nu al is! 🙂

 9. Dat je moet betalen voor bv. een paspoort of identiteitskaart blijf ik raar vinden. Want het is verplicht en je betaalt toch belastingen ? Straks moeten we betalen om belastingen te betalen.

  Veel plezier in New York ! Ik heb er korte tijd gewerkt (Harlem) en ging ’s zondags naar de kerk. Naar de kerk gaan is daar nogal evident en het was nogal een event omdat ik de enige blanke was (met paar andere werknemers). Het was gospel all over the place. We werden met open armen ontvangen. En wat een spirit ! Naar geloofspapieren vragen ze niet 🙂
  Het is echt geweldig leuk om zoiets mee te maken. Dus als je de kans hebt zou ik het toch doen.

 10. Moh seg, die foto van Linus in de klas! Hoe schattig! En hoe cool is Ilja 😉
  De rooftop bar/ micro brewery boven Eataly vonden wij wel de max. Maar mss ligt dat aan het feit dat wij daar ’s nachts (alleen) waren en een persoonlijke rondleiding kregen van overenthousiaste Amerikanen… Ik zal er mijn foto’s van toen ook nog eens bijhalen en wat meer tips proberen door te sturen. Zoveel zal er op 6 jaar niet veranderd zijn, zeker?

 11. Gelukkig is een nationaal paspoort minder kostelijk. Ik vond het toen ik nog met de auto reed heel jammer dat ik als diabeet elke vijf jaar een nieuw rijbewijs moest betalen omdat het telkens hernieuwd moest worden met een attest. Dat van dat attest begreep ik wel maar waarom je het niet gewoon binnen kon doen bij het gemeentehuis zodat zij een goedkeuringsstempel op je rijbewijs konden zetten snap ik niet. Iedere keer moest er een nieuw worden gemaakt en dat kostte telkens 11€. Geen gigantisch hoog bedrag maar wel weer een extra kost en daar heb je er al chronisch patiënt sowieso al vrij veel van. Hopelijk wordt jullie trip naar New York geweldig.

 12. Damn, sowieso al veel te belachelijk laat om nog gebruik te maken van het contactformulier voor het doorstuurboek. Sowieso blijft het op mijn te lezen lijst staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s