5 januari, ik begin al helemaal niet meer te nieuwjaarswensen als ik mensen voor het eerst zie in het nieuwe jaar, my bad, ik vergeet dat altijd.  Ik ben er eigenlijk al uit.  In feite ben ik er nooit in geweest.  Tijdens de jaarovergang lag ik zalig te ronken want oudejaarsavond vierden we rustig bij ons thuis: een aflevering van het vierde seizoen van Peaky Blinders en in slaap dommelen halfweg de tweede aflevering.   Het woelige jaar afsluiten en fris opstaan in een nieuw jaar.  Zal het anders worden dit jaar?  Wie zal het zeggen?  Ik alvast niet.  Aan goede voornemens doe ik uiteraard niet mee, want als je iets wil veranderen dan moet je niet wachten tot een specifieke datum, je doet het best direct denk ik.  “Vermageren” en “minder piekeren” staan waarschijnlijk bij de meeste mensen op 1.   Maar….gelijk wanneer je eraan begint, veranderingen doorvoeren waar je het nodig vindt moeten we toejuichen!  Olei dus voor wie wel volle bak aan iets begonnen is!!

Het kerstverlof was een afwisseling van veel eten, werken en losse dagen verlof.  Het programma van de oudste zoon zat zo danig vol met kerstfeestjes, playdates en logeerpartijtjes dat ik hem in de eerste week bijna niet zag.  Het belangrijkste is toch dat hij zich amuseert.

Op de 24e december trokken we naar De Palingbeek waar we het rijk voor ons alleen hadden, ahja, iedereen stond waarschijnlijk tafels te dekken en in potten te roeren.  Zelf koos ik voor een kindvriendelijk menu: versgemaakte pizza’s.  Zo konden die twee rebels nog wat meehelpen fabriceren en werd er tenminste gegeten zonder discussies.  En toegegeven: het is ook gewoon gemakkelijk.  Wat pizzabodems, enkele toppings en veeeeel kaas.

Na nieuwjaar trokken we met ons vier nog een dagje naar Gent waar we met mijn broer het Gravensteen bezochten en uiteraard het reuzenrad uittestten.

IMG_20180102_141113.jpg

“Ben een beetje bang” piepte hij.  En toen ging hij met zijn neus tegen het glazen deurtje zitten om naar beneden te kijken.  Brrr!

Ik verliet mijn broer zijn appartement met een nieuwe lading leesvoer.  Ik zal tijdelijk niet meer in de bibliotheek verschijnen vrees ik…

IMG_20180105_124134.jpg

De komende weekends zijn gevuld met bezoekjes van vrienden, een heuse shitty dinner  (de bloggerseditie) en het afbreken van mijn semi-dode kerstboom.  Want kijk, zo’n echte boom is geweldig.  Voor een maand.  Daarna is hij gewoon triestig.  Elke dag komen de kinderen kerstballen brengen die er gewoon zijn uitgevallen van dodigheid.

IMG_20180105_125137.jpg

Doen jullie van goeie voornemens of niet? En valt jullie kerstboom ook in mul zoals bij mij?

 

29 reacties

 1. Mijn valse kerstboom zit al van 31 december terug in de doos. Ik had het er een beetje mee gehad.
  Ik heb wel het goede voornemen om het wat gezonder te gaan doen, wou eventueel al in december beginnen maar dat leek me niet zo evident gezien alle feesten.

 2. Wat?? 1??? Aflevering van de Peaky’s?? Hoe kun je, wij hebben het op 1 dag afgekeken 😂😂. Tot zover ons goed voornemen om wat minder te netflixen!

  1. 🙂 we hebben het ook uitgekeken ondertussen, ik kan gewoon mijn ogen niet open houden voor de tv ’s avonds, er is niets dat helpt, zelfs geen razend spannende serie

 3. Wij zijn met het petekindje op stap geweest in Gent en deden net hetzelfde als jullie :-). Onze kerstboom is een vals exemplaar, lekker gemakkelijk. Wij laten hem heel lang staan, soms tot het einde van de maand. Voor de gezelligheid maar ook wel uit luiheid…

  1. echt? cool zeg! Ik wou de boom ook wel wat langer laten staan, maar nu ik hem uit huis heb ben ik wel blij dat ik van de naalden af ben 🙂 De kerstlichtjes mis ik wel weer, maar kaarsjes maken veel goed

 4. Ha…de Palingbeek,heel veel geweest met de zonen toen die nog klein waren! Oppassen op die loopbrug want onze oudste is daar nog afgedonderd met als gevolg enkele draadjes in zijn kinnetje!
  En oudejaar dat vieren wij hier tegenwoordig met onze kleindochter rond een tafeltje vol ongezonde maar lekkere hapjes!Topfeestje!!

 5. Het nieuwjaar wensen komt bij mij ook altijd eerst van de tegenpartij. Voorbij is voorbij!
  Zo’n shitty dinner zou ik ook graag eens bijwonen/organiseren. Een volle vriezer is hier standaard, zelf gebrouwen fruitsapjes ook, spa uit de fles en water uit de kraan. Een fles wijn zou hier ook nog wel kunnen ronddwalen. Alleen het bier zou een probleem kunnen zijn want dat gaat hier altijd over datum. O ja, en de chips ook (probleem), want die eet ik meestal veel te snel zelf op 🙂

 6. Wij hebben zelfs geen kerstboom :-).
  Ik ben blij dat de feestdagen voorbij zijn, en aan al die geforceerde wensen doe ik liever niet mee.
  ’t Amusement met het shitty dinner! En hopelijk zijn er dit jaar nog toffe blogmeets en zien we mekaar nog eens hé 🙂

 7. Ah, wij zijn ook geen nieuwjaarsmensen hoor. Ik zat lekker in mijn pyjama en we hebben naar The Night Manager gekeken.
  Ik heb een oplossing voor die kerstboom: wij hebben een fake exemplaar. Stiekem wil ik een hele grote, dikke echte, maar ja..
  Ik kijk al uit naar het shitty dinner!

 8. Aan goede voornemens doe ik niet meer wegens ze toch nooit nakomen.
  Wat de kerstboom en zijn naaldverliesprobleem betreft: schaf u in het vervolg een Nordmann-spar aan. Weg probleem + de boom is fraaier dan de gewone kerstboom.

    1. volgend jaar moet je maar zo’n klein kerstboompje komen brengen naar ons thuis, ik voorzie een paterke van west-vleteren voor je 🙂

 9. Ik heb wel een aantal dingen waar ik dit jaar wat meer op wil focussen / aan werken maar ik zou ze niet meteen goeie voornemens durven noemen. Dat legt meteen ook zo een druk als je ze zo benoemt. Terwijl ik net eens een jaar zonder al te veel extra druk wil 🙂 Naar dat shitty dinner de bloggerseditie ben ik wel benieuwd! Dus ik hoop dat je er een verslagje van maakt 😉

 10. Wij zetten geen kerstboom meer, al jaren niet meer… zo gemakkelijk! 🙂
  Ik heb geen voornemens dit jaar, maar “wensjes”… klinkt minder als van moeten.
  Een toffe toren met boeken! Veel leesplezier!

 11. Ik zet geen kerstboom, ik vind dat zo triest voor die arme bomen! (Om nog maar te zwijgen van de naalden die ge in de zomer nog onder kasten en in hoekjes terugvindt. Oeps.) En ja ik doe aan goede voornemens maar dat wil niet per se zeggen dat je er op 1 januari mee moet beginnen inderdaad. Ik wil veel wandelen en in de tuin werken en kortom buiten zijn, en naar mijn lijf luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s