Ik weet niet of ze nog altijd bestaan: De Manhattan-studio’s bij den VTM.  Ze spraken altijd tot mijn verbeelding.  Wat was er zo speciaal aan die studio’s en waar stond dat befaamde “Menhetten” eigenlijk voor?  Ewel.  Ik weet het ondertussen waar Manhattan voor staat: het staat gelijk aan “geschift”.  Dat is zowat het enige woord dat ik elke dag tijdens mijn citytrip naar New York gebruikte.  (En “oh my god” volgens mijn lief ook.)  Op elke hoek van de straat was er wel iets te beleven, was het geen skyscraper waar je jezelf een nekhernia bij bezorgde, het was een flagshipstore en omdat je er zeker geen koffie tekort zou komen: een Starbucks.  (Thank you New York).   Alles is er gewoonweg GIGANTISCH. You name it, they have it!  Supersized, like everything there.

img_1148

De 10-daagse reis was opgedeeld in drie deeltjes.  Tijdens het eerste weekend gingen we op hotel in Hell’s Kitchen.  Het klinkt angstaanjagend maar de ligging bleek ideaal om de binnenstad te verkennen.  Op maandag verkasten we naar de Upper West Side nabij Central Park waar mijn achterneef een appartement huurt.  Woensdagavond trokken we weg uit The City naar New Jersey op logement bij mijn achternicht tot en met zondag.  Er waren dus vijf volle dagen New York City en vier familiedagen in New Jersey.

En hoe het is geweest?  Op zijn Astrid Coppens: “Amazing”.  Ik bekom nog altijd een beetje van de jetlag.  Het zomeruur ging daar dan ook nog eens in, iets wat ik eigenlijk wel wat eigenaardig vond aangezien het hier pas aanstaand weekend ingaat.  Dus met andere woorden: ik krijg er twee keer van langs in twee weken.  De foto’s worden as we speak ingeladen op mijn laptop en dan volgen er wel enkele verslagjes die ik onder één bepaald thema zal onderverdelen op de blog.  Wie liever geen reisverslagjes leest (guilty!) kan ze gewoon netjes overslaan al zal hier uiteraard niet geblogd worden alsof het voor een reiswebsite is, maar op mijn typische West-Vlaamse nuchtere manier, je kent het wel ondertussen…

Eén ding kan ik je wel meegeven: de kinderen waren blij om ons terug te zien na 10 dagen.  Linus vroeg me gisterenochtend: “Woon jij hier nu weer?”

Ik woon hier nu weer ja, en ik bracht 3 kg extra vlees mee.

 

18 reacties

  1. Enkele jaren terug hebben we eens een roadtrip van 3 weken gedaan met een huurwagen van New York tot in Los Angeles. Hoe meer je naar het westen gaat, hoe geschifter het allemaal komt… Ik kan niet wachten om er nogmaals terug te keren!

  2. Ik ben al benieuwd naar je reisverslagen! De Manhattan van de VTM is trouwens een gebouw langs de Leuvense vaart dat er nog altijd staat, en waar jarenlang (of nog steeds, weet het niet precies) de opnames van Thuis plaatsvonden. Maar dat is natuurlijk peanuts in vergelijking met the Big Apple 😉

  3. Welcome back! Ik kijk al uit naar je verslag en foto’s! Het is echt een fantastische stad hé. Wij waren er met onze 4 dagen veel te kort en ze zouden mij zo opnieuw op het vliegtuig mogen zetten (en alles betalen voor mij, want de centjes zijn er momenteel niet voor helaas).

  4. Haha geweldig, dat einde. Ik vond New York ook echt een overweldigende reis. Ik had niet verwacht dat het echt ‘mijn stad’ zou zijn, maar my God, ik vond het echt geweldig. Denk ook niet dat New York voor iémand écht kan tegen tegenvallen – tenzij je echt totaal niet tegen drukte kan of zo.

  5. Die bestaan nog, ik passeer er regelmatig (ik zou willen zeggen: dagelijks, maar ik laat mijn fiets helaas nog altijd te vaak staan) op weg naar het werk. Denk dat ‘Thuis’ er nog steeds opgenomen wordt, al ben ik niet zeker! 3kg extra vlees haha 🙂

  6. Pingback: Podcast and walk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s