Hoeveel keer heb jij “’t Is koud hé” moeten horen deze week?  Ik wed zo’n 67 keer bij ons.  Het zal niet veel minder zijn.  De extreme koude, gecombineerd met een peuter die de hele week koorts had tot 40 graden.  Plak daar nog eens een glijbaan bij op vrijdag en er werd vanalles afgeblazen of verzet.  Wat ik wel, niet of bijna niet deed deze week….

Wel maar bijna niet:

Ik ging quizzen op zaterdagavond.  Een buikgriep bij mezelf hield me niet tegen maar de concentratie was niet altijd even hoog.  Zo kon ik mezelf wel voor de kop slaan dat ik deze twee tistens niet kon benoemen:

Statler-and-Waldorf5thseason

Serieus, er hangt een postkaartje met hun kopjes erop in mijn keuken!  Niettemin eindigden we toch ergens 19e op de 35 en ging ik naar huis met een cadeaubon van Dag en Nacht.   

Niet:

Ik had gepland om op maandag naar Action te gaan achter kleine geschenkjes voor de kinderen.  Ik maakte een soort aftelkalender voor als we op reis gaan.  Op sommige dagen krijgen ze een klein pakje en laat den Action daarvoor nu wel eens de meest geschikte winkel zijn.  Maar Linus was ziek thuis bij mij.  De webshop van de Hema to the rescue dan maar.  Het was al een tijdje geleden dat Linus op mijn vrije dagen de hele tijd bij mij was en ik besefte nog maar eens hoe weinig ik gedaan krijg als hij bij mij is.  “Wat ben je aan het doeeeeen??” is zijn favoriete vraag.

Wel:

Op dinsdag ging ik naar Elbow in De Lotto Arena.  Samen met mijn ouders en mijn broer gingen we eerst eten bij Kartini in Antwerpen.  Dikke aanrader, je gaat er echt niet met honger naar buiten.  Was het maar normaal in onze cultuur om doggybags te vragen… En Elbow.  Jah.  Moet ik hier echt een lofzang gaan afsteken voor Guy en zijn bende?  Van de eerste noot tot de laatste meefluiters:  het was formidabel!  Een heel kort filmpje:

Door de lange files rond het sportpaleis (ook Kendrick Lamar trad op die avond) was ik pas om 2u thuis.  De wekker is genadeloos om 6u30 dan, maar het was het waard!

Niet:

Al mijn uren gewerkt.  Dankzij een collega kon ik een middag thuisblijven om voor Linus te zorgen.  Vijf dagen kinderopvang voorzien is niet evident.  Door de hulp van oma’s en opa geraakte ik al ver.  Ik weet wel dat ik via CM nog steeds iemand kan oproepen om te komen babysitten maar ik heb daar eigenlijk nog geen ervaring mee.  Jullie wel?

Niet:

Naar mijn kappersafspraak geweest.  Zieke peuter in huis weetjewel.  Gelukkig kon ik de afspraak nog verzetten om -nog voor we op reis gaan- mijn lokjes te laten bijwerken.  Ik zal misschien wel met lompe schoenen rondlopen in New York, grijs haar vind ik een no go 🙂

Niet:

Met mijn vriendinnen in een nieuwe zaak gaan eten in Ieper.  We moeten toch elk plekje in de stad kennen??  Door de ijsgladde wegen werd er echter vooral ge-whatsappt vanop afstand en bleven we allen gezellig binnenshuis.  Het heeft geen zin om de baan op te gaan als dat niet echt nodig is vind ik.

Volgende keer misschien:

Geblogd rond [ouderzonden].  Ik heb wel ergens een draft staan maar eerlijk gezegd was de goesting ver te zoeken deze week om er aan door te schrijven.  Blogsgewijs doe ik niets tegen mijn goesting dus geen [ouderzonden] deze week.  Voila.

en binnenkort…

Ik kijk reikhalzend uit naar: warmer weer, kinderen die blaken van gezondheid en een zalige trip naar New York.

13 reacties

  1. Haha, ja, hier hetzelfde. Wij gingen gisteren eigenlijk op kroegentocht in Brussel (iets wat a twee keer verzet was), maar dan moesten we met de bus terug en dat hebben we maar niet gedaan want iets met De Lijn en die rijden al niet als het niét sneeuwt, dus waarschijnlijk ook niet als het wél sneeuwt. Mijn vriendinnen wonen wel allemaal in de buurt, dus zijn we ergens samengehokt met wijn, haha!

  2. Wij gingen dinsdag ook naar Elbow. We deden er vanuit Roeselare maar liefst 3,5 u over om er te geraken, maar vonden een short cut op de parking na het optreden zodat we om 1 u al thuis waren. Guy en zijn bende ontgoochelen nooit hé.
    Gisteren helaas ook een optreden van een vriend gemist in Brugge. Ik vond het onverantwoord nog de baan op te gaan pure for fun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s