Eén van de weinige voordelen aan de flexibele werktijden in de sociale sector: je bent al eens vrij tijdens de week als je het weekend moet werken.  Nu beide kindjes naar school gaan is het dan ook geweldig, gezien ik alles gewoon vlotjes op mijn ééntje kan doen.  Ik hoef geen kinderen mee te slepen in de Colruyt tijdens het rush-uur, ik kan afspreken met vriendinnen die freelancen en dus ook niet aan werkuren zijn gebonden of ik kan gewoon sporten overdag.  De drie extra kilootjes die ik meebracht uit New York blijken enorm hardnekkig te zijn  Normaal zou ik zonder veel problemen drie kilo kwijt kunnen spelen, maar de maanden april en mei brachten nogal wat feestjes met zich mee.  En…..my resistance was weak als het op chipjes, nootjes en ijsjes (want de zomer is toch al voorbij toch?) aankwam.  Dus bleven die drie fuckertjes lekker plakken.  De grove middelen dus maar: extra bewegen en minder snoepen.  Want dat is het enige dat goed werkt in mijn geval.  Gewoon meer van het ene en minder van het andere.  Op de dagen dat ik niet ga lopen doe ik meestal gewoon verder met mijn gewone routine maar deze week besloot ik telkens ook een grotere wandeling te maken.  Alleen maar om de beweging op te drijven.  Sinds ik de wereld van de podcasts aan het exploreren ben is het dan ook gewoonweg dikke leute om een wandeling te maken.  Ik kijk er zelfs naar uit, ook al moet ik er mijn lelijke wandelschoenen  voor aantrekken, die blijven een blessing.

Enkele maanden geleden downloadde ik de app van Wandelknooppunt.  Ik vergat wel al eens dat ik een actief abonnement heb maar vandaag deed ik een wandeling in Dikkebus.  Ik koos voor een middelmatige toer van 6 km en luisterde naar Happier.

 

Waarom wandelen?  Is dat niet voor gepensioneerden eigenlijk?  Naah, ik denk het toch niet.  Wandelen is volgens mij net iets minder belastend voor je lichaam dan lopen en het heeft er  toch een effect op.  De buitenlucht doet enorm veel deugd en doordat ik podcasts beluister kan ik twee dingen combineren.  Ik werk aan mijn fysieke gezondheid en ik leer iets bij.  Plus ik zie regelmatig heel mooie gebieden die zich blijkbaar in een straal van 20km rond mijn huis bevinden.

 

img_3472.jpg

Ik kan het iedereen aanraden.  Vandaag deed ik deze toer:

 

en onderwijl kwetterden Gretchen en Liz in mijn oor allerlei hacks om happier te worden.  Double win!

 

Heb jij nog concrete tips om mijn drie extra kilo’s te lijf te gaan?  

6 reacties

  1. Ook grote fan van wandelen hier! En van gelijk welke vorm van bewegen natuurlijk; over iets kruipen, onder iets kruipen, op iets springen, van iets springen,… Het kind in jezelf naar boven laten komen tijdens het wandelen: ik kan het iedereen aanraden. De vreemde blikken neem je er maar bij…

  2. Geblesseerde loper hier, dus misschien moet ik die app ook maar es downloaden. En wandelen is naar ’t schijnt nog beter voor de lijn dan lopen! En verder HIIT toestanden hé: niet leuk, maar wel effectief. 🙂

  3. Wandelen is, samen met zwemmen en fietsen, de gezondste sport die er is! Ik zal altijd eerst wandelaar, en dan pas loper zijn. Ik kan daar zo van genieten he… En zijt maar zeker dat dat ook een inspanning is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s