Hoe?  Geen idee eigenlijk.  Ik mag nog zoveel blogboeken lezen en ze gigantisch fantastisch vinden, een echte structuur heb ik niet.  Geen blogagenda, geen “er moeten zoveel logjes per week komen…”.  Er staan altijd wel ergens ideetjes in mijn bullet journal.  Echter, de stukken waar het over niets gaat, die stukjes waarbij ik niet in een bepaalde richting wil geraken qua tekst en inhoud; die zijn voor mij het zaligste om te schrijven!  Wat betekent bloggen voor mij?  Mijn gedachten losrammen op mijn toetsenbord.  Contact met gelijkgestemde zielen, al dan niet met dezelfde mening. Ik geniet ervan maar ik lig er niet bepaald wakker van.  Toch ben ik heel regelmatig -al dan niet in mijn gedachten- bezig met bloggen.  Is het niet deze blog, het is die van iemand anders.  De grootste inspiratiebronnen om blogs op te speuren zijn Instagram, Feedly en reacties op andere blogs.  De mensen achter de blog zijn veelal personen waar ik het face to face betrekkelijk goed mee kan vinden.  Als ik een blog volg is dat omdat de schrijver/schrijfster mijn aandacht weet te trekken en te behouden.  Ik weet dat hier ook regelmatig mensen komen reageren waar ik niet ga terugreageren.  De tijd ontsnapt me soms.  Of ik lees wel maar ik reageer niet omdat ik geen zinvolle reactie kan bedenken, omdat het thema me misschien niet zo gekend is.  De inhoud van andere blogs kan namelijk heel gevarieerd zijn, soms gaat het over een konijntje maar het kan evengoed over een depressie gaan.  Het gebeurt wel eens dat ik word aangesproken door medewerkers van PR-bedrijven om een samenwerking aan te gaan, ik weiger dit meestal op een enkele keer na.  De redenering die ik hierbij maak is: is dit iets dat bij mij past?  Zo ja, heb ik eigenlijk wel goesting om dit te doen?  Niet dat de aanboden in grote getale binnenstromen maar ik vermoed dat een weigeraar ook niet echt in de “die moeten we hebben “-poule terecht komt.  Kijk ik daarom neer op anderen die er wel op ingaan?  Verre van.  Dat zou pas hypocriet zijn.  Er is maar één regel in mijn bloghoofd en dat is: doe je goesting.  Wil jij graag reclame maken voor producten of evenementen: be my guest!  Doe je liever je eigen ding: je blog is van jou en van jou alleen!

Om af te sluiten heb ik nu eens zin om er een fotootje van de zonsondergang van gisterenavond bij te zetten.  Lekker mijn eigen goesting.  Voila.  Blogistieke vrijheid.

IMG_0679

Heeft het bloggen jou al veel bijgebracht?

15 reacties

 1. Blogistieke vrijheid ❤️❤️❤️.

  #blogvriendschap is sowieso het mooiste dat mijn blog al opgebracht heeft. Ik ga ook zelden in op een aanbieding, uit luiheid eigenlijk. Want dan moet ik een blogpost over onderwerp x of y posten en daar hev ik meestal geen zin in. Niet dat ik veel aanbiedingen krijg 🙈. Behalve een samenwerking waarbij ik een doosje gratis foto’s kreeg. Daarvoor moet ik het dus niet doen.

 2. Het bloggen is van mij een beetje de fantasie die door mijn kop flitst op het moment dat ik aan het schrijven ben. Meestal heb ik geen idee waarover het zal gaan, en spring ik van de hak op de tak. Hoewel ik misschien met mijn pensioen een modeblog zal beginnen (zit ik hier ineens te denken). Of een weblog over de invloed van eenentwintigste eeuwse parfums op de vruchtbaarheid van de slingeraap.

 3. Het werkt voor mij ook niet als ik plan. Wat wel werkt, is mijn ideeën al op voorhand uitschrijven als ik tijd heb. Maar meestal heb ik geen tijd :-D. En ik lees zelf ook liever 1 keer per week of zelfs 1 keer per maand een goed stuk, dan 3 dagen per week bagger :-). Samenwerkingen zijn er nog niet veel geweest, maar net als jij doe ik het daar niet voor.

  Ik lees je blog alleszins nog steeds met veel plezier. Dus keep up the good work x!

 4. Bij mij werkt ook het best; een blog vol onzin schrijven. Van samenwerkingen krijg ik stress en okselvijvers en word ik super onzeker. Daarom dat ik vanaf nu alleen nog mijn zin doe, en als ze me dan toch iets opsturen zonder dat ik er een blog over schrijf dan is dat leuk meegenomen 😉

 5. Volledig akkoord!
  Hier ook geen planning (op andere vlakken plan ik al meer dan genoeg, haha!) en niks ‘van moeten’. Ik blog waarover ik wil, wanneer ik wil. Het is inderdaad mijn eigen plekje! En ik ben daar trots op jong 🙂
  En inderdaad, als iemand het op een andere manier aanpakt (bv. wél veel samenwerkingen aangaat), dan vind ik dat ook perfect OK.

 6. Al een geluk dat je onlangs wat ruimte had vrijgemaakt op je smartphone want anders had je geen plek voor die prachtige laatste foto. Wat bloggen betreft doe ik eigenlijk gewoon waar ik zin in heb. Ok, als ik een boek mag recenseren dan probeer ik dat binnen een niet al te lange termijn te doen maar verder … maak ik gekke boekgerelateerde lijstjes, deel ik af en toe wat foto’s, wenslijstjes, favoriete blogposts van anderen, … Waarschijnlijk zou ik meer lezers hebben indien ik me aan bepaalde blogregels zou houden maar dat spreekt me nu eenmaal niet aan. Die tijd investeer ik liever in het lezen, knutselen of afspraakjes met (blog)vriendinnen.

 7. Meer ideeën dan tijd hier, en dat is oké. Als het ‘van moeten’ is, is het voor niemand plezant.
  Het leukste aan bloggen vind ik de interactie met de lezers, en het contact met andere bloggers. Ik heb er echt al veel vrienden door leren kennen, vooral omdat ‘wij bloggers’ vaak introvert zijn, en veel gemeenschappelijke hobby’s en interesses hebben.

 8. Ik heb heel vele halve blogs in mijn notitie staan, maar ik heb ook niet de nood om dat zo snel mogelijk klaar te krijgen. Ik blog omdat ik het leuk vindt om te schrijven en stukken te bedenken. Het is een fijne afleiding voor mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s