Ze zat me geniepig aan te kijken vanuit het bad.  Ik was met opzet tien minuten eerder opgestaan omdat mijn haar nood had aan een schrobbeurt.  Gezien onze douche en ons bad één zijn kon ik het bad niet vermijden waarop ik de vliegenklopper uit de keuken haalde.  Toen ik tien seconden later terug in de badkamer kwam had ze zich al verplaatst naar de badwand.  “Nie me mij hé!” dacht ik stoer en meteen ook doodsbang.  Ik klopte erop los.  Zwarte poten vlogen in het rond terwijl de adrenaline door mijn lijf schoot.  Het onfortuinlijke lichaampje spoelde ik door.  Om 5 uur ’s morgens spinnen vermoorden, ik kan het aanraden als je niet te fris bent opgestaan, je bent instant fit man (vrouw).  Was ik al blij dat ze niet op onze witte muur zat.  Hoe doen die mensen met zo’n hipster Scandinavische interieur dat?  De spidertrap misschien?  Het kan toch niet dat er op die hagelwitte interieurs nooit een spatje komt.  Of een stylolijn door wat muggenbloed?  Ik besef ook wel dat die instarieurs een snapshot zijn waarop alles netjes is gelegd en geen geplette muggen te vinden zijn op een keukenkast.   Want gelijk hoe: als het spel eindigt staan we toch allemaal dagelijks in onze savatten kruimels te vegen vanonder de tafel?

img_6737

18 reacties

 1. Leg uit 🤣, ik heb nooit begrepen waarom iemand echt letterlijk bang is voor spinnen. Die kunnen ons niet opeten of doodnijpen… vertel het me! 😜😃

   1. oh ja, wat een akelige suggestie. No way dat ik met mijn handen zo dichtbij ga. Een grote schoen of een grote borstel of zo , dat heb ik nodig. Zolang ze stilzitten gaat dat, maar als dat beest verkruipt, krijg ik rillingen.

 2. Ja meisje.. we staan allemaal kruimels te vegen .. of laten het een paar dagen ophopen.
  That ’s life.. I suppose.

  En de spinnen? Die spoel ik gewoon door. Ff de spriet erop 😉

 3. Ik hoorde laatst een interview met een spinoloog, of hoe heet zo’n kenner van spinnen? Arachnoloog misschien?
  Enfin, die zei dus dat je ze gewoon moet laten zitten, ze verdwijnen wel weer en ze zijn nuttig omdat ze allerlei andere kiezige beestjes opeten. Ik ben er ook allesbehalve zot van, en haal meestal de stofzuiger of klop ze dood met mijn schoen – en toch ben ik het laatste exemplaar dat op de trap zat, gewoon gaan groeten, ben er voorbij gelopen en dacht in mezelf: allez, ga ergens anders spinnen, gij kalf. 😀

 4. Wij hebben wel hier en daar sporen van eerdere beestjesmoordpartijen. En vuile vingers . En gewoon zwarte strepen die kweken. Een witte muur blijft niet wit nee, maar ‘k probeer me daar niet in op te jagen. Hij moet niet op Instagram.

  Als mijn man niet thuis is en ik niet direct in bad moet (onze douche is apart), dan durf ik een spin daar paar dagen te laten zitten tot die vanzelf dood is. Minder akelig om te vangen!

 5. Hier gilt dochterlief het hele huis bij elkaar wanneer ze een kriebelbeestje ziet, maakt niet uit hoe groot of klein (ik zoek meestal ook iets om ze snel mee dood te slaan vrees ik, geen moed om ze naar een buitenplek te verhuizen in een doosje of potje)

 6. Die beestjes zijn ook niet echt slim hé. Mochten ze zich nu gewoon ergens uit het zicht verschuilen dan kunnen ze daar een hele tijd overwinteren. Maar nee, ze vinden het leuker om een web te spinnen in een doorgang zodat hun schuilplaats telkens opnieuw vernield wordt. Mijn humeur trouwens ook wanneer ik daar midden in loop. Bah! Oh en ze hebben ook een bizar gevoel voor humor. Mooi in het zicht kruipen en me doen schrikken om dan vervolgens terwijl ik de spinnenmepper haal naar het plafond te kruipen waar ik er niet aan kan. Nee, ook niet wanneer ik spring. Die ene keer dat me dat wel lukte was ik wel de hele dag super fier op mezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s