Ik had het er al een tijdje geleden over: bij mijn bezoek de voorbije zomer aan Het Museum Aan De Ijzer kreeg ik 4 euro spaarkorting op mijn Gezinsbond spaarkaart.  Mijn echtgenoot die de week ervoor naar de Star Wars Expositie was geweest met Ilja kreeg ook 4 euro spaarkorting.  Als bestuurslid binnen mijn lokale Gezinsbond krijg ik soms wel eens de vraag wat de voordelen nu zijn van zo’n kaart.  Je moet er tenslotte wel 40 euro voor betalen om ze te verkrijgen en tegelijk lid te worden van Gezinsbond.  Is dat niet veel eigenlijk?

Als lid van Gezinsbond moet je vooral aandachtig zijn bij het winkelen.  Heel veel winkels bieden spaarkorting aan.  Jaarlijks krijg je een bonnenboekje waarin je nogmaals kortingsbonnen krijgt voor verschillende winkels in de streek, de schoenenwinkels en opticiens zijn goed vertegenwoordigd.  Het boekje wordt per regio opgemaakt maar ook sommige winkelketens bieden in hun vestiging spaarkorting aan.  Die spaarkorting kan aardig aantikken als je je kaart consequent gebruikt.  Ik maak anders eens een overzichtje van mijn eigen spaarkorting in het voorbije jaar (dus van oktober 2017 naar oktober 2018)

 • Aankoop schoenen bij Brantano: totale spaarkorting doorheen het jaar: 40,38 euro (deze wordt ook altijd gecumuleerd met solden).
 • Dienstencheques bij Daoust Dienstencheques: 9 euro korting per maand als de poetshulp 12 uur per maand komt.  Dat komt op één uur gratis poetshulp per maand (concreet is het 0,75 euro spaarkorting per cheque).
 • Standaard Boekhandel: 5,66 euro
 • Museum Aan De Ijzer: 4 euro
 • Star Wars Expositie: 4 euro

In Sea Life Center kregen we op vertoon van onze Gezinsbond kaart 40% korting, dat kwam neer op ongeveer 20 euro korting.  Ook in Bokrijk krijg je veel korting.  De gigantische lijst met de ledenvoordelen kun je vinden op de site van Gezinsbond.

Maar niet alleen voor de ledenvoordelen ben ik lid van Gezinsbond.  Gezinsbond strijdt ook voor de rechten van gezinnen in de maatschappij, hekelt standpunten van de overheid waar gezinnen de dupe van zijn of doet voorstellen ter verbetering van de positie van het gezin!  In het maandelijkse infoboekje krijg je regelmatig nieuwe aanbiedingen en ook artikels waarin de standpunten van Gezinsbond ten voordele van de gezinnen worden uitgelegd en onderbouwd.

Binnen onze afdeling organiseren we met ons team ook regelmatig activiteiten voor de gezinnen van de gemeente.  Ik denk maar aan een paaseierenraap, een sint-avond, babymassage, de tweedehandsbeurzen.  We organiseren ook jaarlijks een quiz, bemannen altijd een stand op de avondmarkt op de kermis en zoveel meer… Als bestuur proberen we het programma samen te stellen zodat de verschillende leeftijdsgroepen binnen een gezin eens aan bod komen.  Ook voor de gepensioneerde gezinsbondleden is er een afdeling apart genaamd GOSA.

Voor die 40 euro lidgeld krijg je dus heel wat terug, gezellige activiteiten in je gemeente en als je wat aandachtig winkelt kun je je lidgeld gewoon terugwinnen of in mijn geval: twee tot drie keer terugwinnen.

img_7167

 Ben je ook lid van Gezinsbond?

 

17 reacties

 1. Ja hier ook lid! M’n ouders waren dat vroeger ook altijd en nu handig voor korting en de leuke activiteiten. Ik had het afgelopen jaar na aftrek lidgeld 53 eur aan gespaard bedrag over, crazy. Al zal de nieuwe bril van zoonlief hier wel grotendeels tussen zitten. Daarnaast ook Brantano, lingeriewinkel, kledij,… Misschien tips voor mensen regio Ieper – poperinge : Eco discount Ieper (kan ik blijven in rondlopen, haal ik al m’n opbergboxen. Of een batje bij pan of pot. Of een voordeeltje in zeep, wel eens checken met collect an go of je een batje doet) en het zwembad van Poperinge

 2. Ongelooflijk fan van de tweedehandsbeurzen maar geen lid. We hadden een (gratis) lidkaart tijdens Felix’ eerste levensjaar maar ik heb er eigenlijk nooit iets mee gedaan.

 3. Ow yes. Lid en fan 🙂 , en vroeger ook bestuurslid. Ons lidgeld brengt op, zoveel is zeker. Toen we onze zonneboiler legden kregen we 10% op de spaarkaart, en mits consequent gebruik (boeken, schoenen, kledij, huishoudgerief, optiek) sparen we hier elk jaar toch rond de 200 euro mee.
  Al mijn verkoopbaar klein spul geraakte ik kwijt op tweedehandsbeurzen, ik kocht er zelf ook veel voor een prikje, en leerde er een heleboel toffe mensen kennen. Alleen maar voordelen

 4. Wij zijn ook lid! Ik weet niet of we nu al onze spaarkorting terugverdienen, want bij vb. Standaard Boekhandel kan je niet én je klantenkaart én je ‘bondkaart’ gebruiken (ik moet eigenlijk eens uitzoeken wat het meeste zou opleveren). Nu ga ik wel eens de ledenkortingen voor uitstapjes bekijken 🙂

 5. Ik zit, eigenlijk door jou!, in het bestuur van de Gezinsbond in onze gemeente.
  Ga deze blogpost zeker delen op onze Facebookpagina.
  Ik zag net dat mijn schoonmoeder de post ook al gedeeld heeft: je bent een echte influencer 😉.

 6. Oh, ik dacht echt dat dat enkel voor gezinnen en niet voor koppels was. Mijn ouders hebben het altijd gehad. Mijn schoonouders trouwens ook. Nog steeds trouwens maar ik dacht dus dat dat was doordat ze zich inschreven in een periode waarin ze nog met inwonende kinderen zaten. Ik wist echt niet dat je ook gewoon als koppel lid kon worden.

 7. ik vergeet altijd dat we lid zijn en dat ik erop moet letten of ik ergens korting kan krijgen. In de laatste 5 jaar, 1 keer gebruikt vrees ik (omdat er expliciet sticker op toonbank aan kassa hing). Stom eh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s