Je weet het of je weet het niet: ik ben de soldenqueen.  Om de één of andere reden vind ik altijd alles in de solden.  

Reverse…

Je weet het of je weet het niet: ik shop allèèn solden.  Ik shop weinig tot nooit in de nieuwe collectie tenzij er echt iets dringend is (lees: op één week tijd verslijt een zoon drie broeken of er staat ineens water in zijn schoenen).  Gelukkig heb ik dan nog altijd mijn Gezinsbondkaart waarmee ik automatisch budget spaar.  

Anyway.  Gisteren moest ik een “vroege” werken.  Om 5u15 zat ik reeds beneden de koffie op te gieten terwijl ik door Instagram aan het scrollen was…..I know….maar je doet het ook hé!?  Mijn ontwakende brein begon te beseffen: Ah, Black Friday.  (Mijn ochtendbrein werkt meer fragmentarisch, er komen niet veel extra woorden aan te pas).  Het was ook niet moeilijk om er naast te kijken, de aanbiedingen vlogen me rond de koffiebonen.  Vorige week bestelde ik in de webshop van Hema reeds twee sets hoeslakens waarbij ik er praktisch één gratis had gekregen door allerhande kortingen.  Ze gaven er -50% op het tweede set en dan kwam er nog eens -15% SINTkorting bij.  Ik voelde me goed, iets wat ik ècht nodig had gevonden in solden.  #dekinderhandisgauwgevuld!  

Ik surfte tussen koffie en badkamer eventjes op de site van Kipling die me hun stevige handtassen aan -50% opdrongen.  Aantrekkelijke kleuren, stevig materiaal, veel nieuwe items.  Een zalige site om door te scrollen.  Deze twee tassen sprongen er voor mij direct uit:

Oh! Zwart en wit vind ik zo’n mooie combinatie.  En alles aan -50%, my lucky day!  Ik vulde mijn cart met de rechtertas en kwijlde op de linker reistas.  Toen de betaling niet wilde vlotten via mijn smartphone besloot ik de hele boel af te sluiten en me klaar te maken voor het werk.  Ik ging ’s avonds wel afwerken.

Bij thuiskomst vrijdagavond wou ik de mening van de echtgenoot vragen over de tas maar ik vond ze niet direct terug en ik liet het weer rusten om ze uiteindelijk toch niet te bestellen.  Ik heb geen nieuwe tas nodig.  Het is altijd fijn om er één te kopen en te gebruiken, maar ècht nodig (zoals de lakens de vorige week): neen.  Financieel moeten we ook niet zot doen, we staken de laatste tijd veel centen in ons huis en gingen in 2018 twee keer op reis.  Money well spent.  De voorbije zomer lieten we onze dakgoten vernieuwen en plaatsten spots in de oversteken, een dure verbouwing waar we eventjes moesten voor sparen.  Het jaar ervoor investeerden we in spouwmuurisolatie en legden de oprit aan.  En ik typ erop terwijl ik het vergeet: mijn nieuwe laptop!  Al die nieuwigheden, daar typ ik dagdagelijks op, van die stralende lichtjes aan de gevel, daar heb ik elke avond mijn deugd van.  Maar dat voelt niet echt als een aankoop, ik kan mijn natuursteentrap aan de voordeur niet over mijn schouder hangen.  Het dure vliegenraam aan de achterdeur kan ik niet aantrekken als ik een avondje uit ga.  Het is een ander soort goed gevoel, daarom niet minderwaardig.

Eens ècht sparen voor iets, er weken verlangend naar uitkijken om het uiteindelijk te kopen, dat doe ik bijna nooit.  Terwijl ik het mijn kinderen wel aanleer.  Alles is altijd voorhanden, meestal in solden want dat heb je nu bijna het hele jaar door, toch?  Soldenshoppen en nieuwe collectieshoppen, het blijft ook verschillend aanvoelen vind ik.  Alsof die dingen die niet uit de solden kopen me net iets meer waard zijn, hoe stom het ook klinkt.  

Kopen jullie vooral solden of kom je steevast met nieuwe collectie thuis?

Ohja, Tiny schreef er ook een interessant stukje over.

10 reacties

 1. #ookeenmannenhandissnelgevuld
  Je kunt me gerust een shoppingking noemen, maar dan ook enkel in de solden voor niet dagelijkse dingen (met uitzondering van materiaal voor in en iom het huis, dat kopen we als het nodig is). Tijdens het seizoen kom ik de schoen- en kleerwinkels niet in tenzij ik denk dat het echt nodig is. Wat het eigenlijk nooit is.
  Ik koop dus vooral solden 😉 Het aantal black friday’s is immers niet te tellen.

 2. Ik probeer in de solden te kopen maar voor kledij en schoenen heb ik nogal een courante maat, die dan ook heel snel weg is. Als ik iets echt nodig heb en/of heel mooi vind, wacht ik niet tot de solden.

 3. Merci voor de link. Ik heb het echt een beetje gehad met al dat shoppen. Koop alleen nog wat ik echt nodig heb, dus ik gooi veel weg wat versleten is, en dan zoek ik een vervanger. En ja ’t is soms verleidelijk, maar hoe ouder ik word, hoe slimmer (op dat vlak tenminste). Dan ga ik liever eens extra op reis. 🙂

 4. Ik heb altijd 100% korting op de zaken die ik niet koop!

  Ik koop wel zelden in de solden…de drukte , wat een horror. En de leuke dingen zijn dan toch altijd al weg. Maar ik koop niet vaak en ga dan heel doelgericht shoppen: eg. ik moet voor een trouwfeest een leuk kleedje vinden dat in laatste mode is en ik heb 1 jeans nodig en 1 gekleede broek om te gaan werken nodig en een hip topje dat op beide combineert. En dan scan ik in de winkel echt op die zaken en met veel meer zal je me dan ook niet zien buitenkomen. In mei heb ik op 2u tijd in centrum 5 volledige outfits gekocht waar ik compleet gek van was en die ik deze zomer heel veel gedragen heb en dan op reis nog 3 shortjes en 1 gilet. Dat is het voor dit jaar. Voor deze herfst/winter nog niets gekocht en wellicht gebeurt dat dus niet meer. Ik ga voor kerst en nieuw aandoen wat ik vorig jaar gekocht heb want dat was super cool , modern vol glitter en ik heb dat nog maar veel te weinig kunnen aandoen. Schoenen zijn overigens het zaligst als ze goed ingelopen zijn.

  Enfin ik krijg dus geen kick van shoppen, enkel als ik dan echt niets nodig heb en dat kan afvinken. ‘k geef mijn geld wel uit aan reizen. En ik ben blij dat wie/wat ik op instagram volg mijn feed niet met black friday volgden. Oef, geen commercie in mijn instagram.

  let trouwens op met die kortingen: collega toonde net aan dat mooie korting op amazon sloeg op iets dat wel flink in prijs verhoogd was de weken ervoor. Nada korting.

 5. Ik vind iets pas een solden wanneer het iets is dat ik echt nodig heb of al héél lang wil. Blijkbaar heb ik regelmatig zo’n gelukjes. Dan heb ik extra jurkjes nodig en is er net een actie in de winkel. De solden zelf ga ik liefst zo veel mogelijk uit de weg. De kerstdrukte ook vermits ik gewoon niet tegen die drukte en chaos kan. Maar als ik zo’n koopje heb gedaan ben ik vaak even blij met het feit dat ik het voor een mooi prijsje heb kunnen kopen dan met het item op zich.

 6. Ik zou dat wel willen, enkel in de solden shoppen, en vroeger ging ik ook elke soldenperiode een dagje met de zus weg. Maar nu is het het hele jaar door wel iets van kortingen en hebben de echte solden – vind ik – iets van hun charme verloren. Ik koop trouwens heel veel aan de volle prijs…. Ik vind koopjes jagen te vermoeiend. * lui * Terwijl het dan wel altijd zeer doet als ik een paar weken na de aankoop die winkel weer binnen wandel en het stuk dat ik de vorige keer kocht, op het soldenrek zie hangen. Ik durf nooit te gaan kijken naar de korting want dan kan ik mezelf wel iets aan doen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s