Instagram en ik, het komt in vlagen. Momenteel ben ik er weer heel regelmatig op te vinden, vooral de stories dan. Mijn feed wordt niet zoveel aangevuld. Ik scrol ook weer liever omdat ik ook een deel accounts heb ontvolgd. Sinds enkele maanden volg ik een paar mensen die een lichtjes andere levensstijl hebben dan ik, daarom niet meteen de bekendste Instagram-accounts maar toch zeker de moeite om te checken!

stijndesmet666

Stijn komt uit Roeselare maar is meer te vinden aan de andere kant van de wereld dan in het centrum van West-Vlaanderen. Hij werkt momenteel als podiummanager en chauffeur voor de metalband Alien Weaponry. Daarvoor ging hij op toer met Fleddy Melculy en King Hiss. Hij zorgt dat de band overal ter plaatse geraakt, stemt de gitaren, checkt de versterkers en doet allerhande opbouw- en afbraakwerken bij elk optreden. Momenteel maakt hij zijn story-volgers jaloers met prachtige beelden uit Australië en Nieuw Zeeland waar hij met de band op tour is.

dobotoo

Roberto Hernandez Lopez is een Mexicaanse duiker. Niet het type dat onder water gaat om boterhammetjes aan veelkleurige vissen te voederen maar één die van grote hoogtes springt…voor de fun. En om zijn boterham te verdienen. Als je tijdens de zomer naar de Stunt & Dive-show gaat in Bellewaerde kun je hem aan het werk zien. Het is zot. De manier waarop hij zijn lichaam elke keer opnieuw in allerlei bochten wringt om een stunt uit te voeren. Vooral de filmpjes en de stories zijn soms hallucinant. Spectaculair!

lammerting

Het account van Steve heeft iets rauw over zich. Je vindt er vooral straatfoto’s, soms analoog getrokken en ingevoerd in Instagram. Alles is zwart-wit maar telkens toch curieus. Ik heb altijd goesting om de volgende foto te zien in de reeks. Voor kleurenfoto’s kun je op zijn andere account kijken: itisi.steve

nuniyaa

Sarah zorgt altijd voor de zon bij het scrollen door Instagram. Haar foto’s zijn immer vrolijk. Ze toont regelmatig haar hond Mica die “my favorite instadog” gekroond werd want….ze lacht. Echt, Mica is de max. Sarah houdt van lopen, vintage interieur, vegetarisch eten, een taartje hier en daar. Ze heeft sinds kort ook een webshop waarop vintage meubelen en decoratie wordt verkocht: nuniyasvintagehome.

tom__ski

Ik volg Tom al van voor het Instagramtijdperk! We ontmoetten elkaar in een ver verleden maar Tom is me altijd bijgebleven als een speciale man met een oog voor detail. Dit is ook duidelijk merkbaar in zijn IG-foto’s. Zijn feed toont weinig rommel. Alles is mooi op elkaar afgestemd en elke foto heeft net dat tikkeltje “anders” in zich.

duranwim

Behalve kinderpsycholoog en ornitholoog is Wim ook een fantastische fotograaf. Je zou gewoon van vogels beginnen houden als je de benamingen van die diertjes erbij leest. Valleigraszanger, Maskerwever, Juveniele Geelsnavelwouw. Wow! Mijn favoriete foto tot nu toe is de onderstaande van de Roodkeelbijeneters.

Dank aan Stijn, Roberto, Steve, Sarah, Tom en Wim voor het gebruik van hun foto’s!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s