Ik ben al sinds jaar en dag een echte kattenliefhebber. Ook al zeggen veel mensen als ze de eerste keer bij ons thuis komen “amaai jullie wonen hier rustig”, toch wordt er in onze straat graag gevlamd. Chewbacca en Tommy de huiskip hebben het jammergenoeg aan den lijve moeten ondervinden. Binnenkort vervoegt een nieuw katje ons gezin en kan ik hopelijk verhaaltjes schrijven over Franky onze nieuwe kitten. Ook onze kippen Kafka en Fredje blijven het voorlopig goed doen, niets dat beter smaakt dan een vers eitje rechtstreeks uit het kippenhok. Blijkbaar hebben we ook een egeltje dat in onze buurt huizeniert. Dat we een bekaertdraad* hebben heeft de egel ook al mogen ondervinden. Om de één of andere bizarre reden dacht dat beestje dat hij door zo’n gaatje kon passeren naar de andere kant van de draad. Met als gevolg:

Inderdaad. Daar hing hij (of zij?) te bengelen, hij kon niet meer weg of weer. Ik nam het handborsteltje en begon tegen zijn poep te duwen maar uiteraard zonder resultaat, hij schrok even maar meer reactie kwam er niet. De kniptang kon soelaas brengen, ik moest gelukkig maar één draadje doorknippen. Nog een duwtje tegen zijn kont en hij rolde naar de andere kant waar hij nog een uur lag uit te rusten. Even later was hij verdwenen. Zonder merci 🙂

Ook op mijn wandeling door de ijzervallei vandaag werd ik getrakteerd op dierenplezier. Ornitholoog Wim zou keihard kunnen zeggen welke vogel er bovenop die boom zit, ik gok dat het een kleine reiger of een grote eend is.

Het was een geweldige dag voor een wandeling. Ik hou enorm van knalblauwe lucht met schapenwolken. Ik stippelde een 8-tal kilometer uit in de Ijzervallei via het Eversambos. Wederom een aanrader, want deze wandeling ging letterlijk door de velden, langs en over het water en via het bos waar ik ook een hert spotte:

Ok ja, je moet goed kijken om het te zien maar het beestje was dan ook niet in de veronderstelling een wandelaar met een knalrode regenjas tegen te komen en spurtte weg vanaf ik een voet vooruit zette.

Ook de haas in de bovenstaande foto spitste zijn oren toen hij het geklik van mijn iPhone kon horen en was een seconde later nergens meer te bespeuren.

Wil je deze wandeling ook eens doen: start dan bij Het Eversambos en volg van daaruit de knooppuntenroute zoals op blauwe lijn aangeduid hierboven. In plaats van 32 volg je best -als je in het bos bent- knooppunt 44 aangezien 32 daar niet staan aangeduid (44 is het groene knooppunt onder 32 en staat dus niet op de foto). Ik gebruik de app Wandelknooppunt hiervoor.

*Bekaertdraad: hoe kun je anders zo’n groene omheining beter omschrijven? Vermoedelijk is het geen echte Bekaert want dan zou je die misschien niet met een kniptang kunnen doorknippen? Bekaert heeft me echter niet gesponsord, dus die nieuwe draad komt er nog niet direct 😉

13 reacties

  1. Die vogel, dat is een aalscholver, en dat hert, dat is een ree. Super leuk allemaal. Wij zien veel hazen en fazanten, maar iets groters nog niet gezien bij ons in WO. Misschien komt dat nog.

  2. Zo’n “Bekaertdraad” heet officieel een afrasterdraad. Je hebt die uiteraard in verschillende merken, de een al wat steviger/flauwer dan de ander.
    Heerlijke foto’s, Liese. Natuurfotografie is je op het lijf geschreven.
    Welkom @ Franky, de nieuwe kitten!

  3. Den Bekaert had vroeger een grote firma in onze buurgemeente dus zagen we regelmatig camions met van die grote rollen omheining voorbij rijden. Ik ga die Patronus van me precies toch eens wat beter moet opvoeden. Alsof het al niet erg genoeg is dat hij zo vaak gaat lopen blijkt hij nu ook niet eens vriendelijk te zijn wanneer hij uit de nood geholpen wordt. Ik blijf het trouwens grappig vinden dat jullie ook een huisdier naar Chewbacca hebben genoemd. Wij hadden het afgekort tot Chewie en zijn vriend hadden we Gimli gedoopt. Jammer genoeg zijn ze (het waren trouwens cavia’s) er ondertussen niet meer.

  4. Zoveel wildlife zeg daar bij jullie in de Westhoek 🙂 🙂
    Ik dacht trouwens ook aan een aalscholver, daarboven in de boom. Die zag ik hier vroeger vaak in de Vaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s