Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze kinderen hebben actie nodig. Vooral Linus heeft het moeilijk om zichzelf bezig te houden en is altijd de eerste in de rij om van de aangeboden entertainment gebruik te maken. Sinds kort proberen we regelmatig te gaan wandelen met de kinderen, niet alleen omdat we dat zelf graag doen, maar ook omdat het gewoon een gezellige gezinsactiviteit is. Omdat ze groeien als kool moeten we bijna halfjaarlijks nieuwe wandelschoenen aanschaffen. Tot nu toe trekken ze die zonder morren aan en daar profiteren we gulzig van.

Vorige week trokken we naar de Rodeberg voor een wandeling van zo’n 4 km. Door de hoogtes en laagtes in het gebied deden we er al vlug twee uur over. De beentjes van Linus mogen dan nog maar 4 jaar oud zijn, hij weet er anders wel stevig de pas in te houden. Vanmorgen kozen we wederom voor Heuvelland, deze keer Het Tweebergenpad. De aangegeven 7,2km leek ons wel wat wild met de kinderen maar we besloten het erop te wagen. Thuis zitten ze elkaar anders toch maar in de haren.

De wandeling start in het centrum van Westouter en brengt je al vlug over de Sulferberg.

De omgeving is gevarieerd. Je wandelt niet alleen tussen de velden maar ook langs en door de bossen. Ik heb misschien nog niet zoveel ervaring met uitgestippelde wandelingen maar ik besef wel dat variatie in de route belangrijk is als je de kinderen geïnteresseerd wil houden.

Op diverse plekjes kun je van rust en kunst genieten.

Een voorzienige ouder is er twee waard.

Deze wandeling is niet rolwagentoegankelijk.

De volledige route zijn rustige baantjes met uitzondering van hier en daar een oversteekplek en een afstormende mountainbiker. Je komt er ook twee speelpleinen en het befaamde De Kosmos tegen. Beter gekend als “het griezelhuis” bij onze kinderen.

“Ik zie de ijzertoren!” Geen idee of ze gelijk hebben, maar het is misschien wel mogelijk met zo’n uitzicht.

Zoals je ziet deden we er 2u11 minuten over, best wel trots op onze rakkers.

De andere keer dat ik van [westhoektip] deed kun je hier lezen. En uiteraard zijn er doorheen heel mijn blog wel hier en daar flarden van westhoektips te lezen. Wie nog fijne westhoektips heeft mag ze gerust delen in de reacties, dan kan ik die ook eens uitproberen!

16 reacties

 1. Elk kind is anders. Ik weet zeker dat niet alle 3 onze kids onze liefde voor wandelen en de natuur geërfd hebben. Wat we deze week zagen en mochten beleven tart elke verbeelding! Ik vind het schitterend dat jullie dit nu al doen met jullie kids! 👍😀

 2. Ik stuur je met graagte nog eens terug naar Diksmuide alwaar het schitterende natuurreservaat ‘De Blankaart’ lonkt. In dit immense domein – meer dan honderd hectare groot – kun je wandelingen en fietstochten maken. Knuppel- of plankenpaden brengen je naar vogelkijkhutten en een uitkijktoren om de vogels in alle rust te bekijken.
  Staat het water in het gebied hoog genoeg, dan voert een fluisterboot je geruisloos door het moeras. Zo verken je het gebied zonder de dieren en talrijke vogels, waaronder lepelaars, te storen.
  De Blankaart is zó gevarieerd waardoor het ook kinderen zeker zal weten te boeien. Aanrader!

  1. Oh ja! Dat ken ik! Zeker een aanrader, voor gezinnen loopt er ook een zoektocht door het domein, kaart af te halen aan het kasteel op het domein. Dit is dan weer wel rolwagentoegankelijk (getest met het werk). Heb trouwens gisteren geleerd dat ‘knuppelpad’ een woord is. Kende dat niet?

   1. Beetje eigenaardige naam, dat klopt. Maar toch ook weer niet: een knuppel is een dikke ronde stok. Vandaar ook dat een knuppelpad zich onderscheidt van een plankenpad omdat het oppervlak ervan niet plat is doordat er geen planken maar kleine boomstammen, dikke boomtakken of houten palen voor worden gebruikt.

 3. Wij hebben onze 3 dametjes (11, 8 & 5 jaar oud) aan het wandelen gekregen door samen te gaan geocachen. Absolute aanrader en zeer tof met kinderen. Op deze manier wandelen we samen rond de 10 km en zoeken we ‘schatten’. Let wel: onze geocache-naam: ‘de stapzagen’ met soms de nadruk op stappen, maar even vaak op…… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s