Deze keer geen [westhoektip] maar een [Antwerpentip]. Of zoiets? Tijdens de weinige voorbereidingen voor we op vakantie vertrokken kwam ik via de website van Kalmthout uit op Het Suske en Wiske-museum. Nu ik er weer naar aan het surfen ben begrijp ik ineens waarom ik nooit meer las over dit museum op andere blogs, websites, toeristische toestanden. Het is namelijk pas heropend op 6 juli. We schreven ons telefonisch in voor de striptoer die drie maal daags wordt georganiseerd tijdens de grote vakantie (enkel op weekdagen). Omdat er weinig over te vinden was online wist ik niet zo goed waar we ons aan moesten verwachten, maar er is Suske en Wiske en dat is al heel wat voor onze 8-jarige striplezer. Ik informeerde aan de balie of de toer ook haalbaar was voor een kleuter van 4 waar ze mij verzekerden dat het wel ging lukken als er een ouder kind mee is dat kan lezen. Het museum richt zich voornamelijk op kinderen tussen 8 en 12 jaar.

De striptoer startte met een korte uitleg over Willy Vandersteen en de locatie waar we ons bevonden (de villa en de studio van Willy Vandersteen). In grote groep kregen we in de eerste ruimte een film te zien met wat uitleg over wat ons te doen stond. Elk groepje kreeg een kleur en van daaruit vertrokken we naar de verschillende ruimtes in het museum waar telkens een andere opdracht op ons wachtte. Het museum is volledig vernieuwd en dat was eraan te merken! We mochten QR-codes scannen om tekstballonnen op een scherm aan te vullen, swipen op een tablet om een nieuw stripfiguurtje samen te stellen en zelfs elk om beurt een Suske en Wiske-strip inlezen. De kamer met de teletijdmachine wil je gewoon in je eigen huis hebben.

De mevrouw aan de balie wist waar ze over sprak, want ook voor Linus was het -mits wat hulp hier en daar- een haalbaar museum. Doordat het zo interactief is opgebouwd is het voor alle deelnemers een aangename toer. In elke kamer spendeer je ongeveer 10 minuten waardoor de aandacht van de deelnemer niet verslapt.

Op het einde van de 9 opdrachtkamers krijg je een pagina van een gepersonaliseerde strip mee naar huis. Als je goed kijkt in het voorlaatste plaatje zie je misschien wel een bekende….

Ik kan het alleen maar aanraden! Het museumbezoek duurde ongeveer 2 uur en we betaalden 5 euro per persoon (dit is een zomeractie). Meer info kun je terugvinden op de website. of op hun Facebookpagina.

7 reacties

  1. Zo kom je nog eens wat te weten over je eigen dorp. Het museum ligt op 2 min. fietsen van mijn huis maar ik ben er nog nooit geweest, ook niet voor de heropening. Misschien over een paar jaar, als mijn kleinzoon wat ouder is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s